Σούρερ: «Μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό ο Ρουίς»

Σούρερ: «Μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό ο Ρουίς»

Μεγάλο ταλέντο, το οποίο θέλει… προσοχή, χαρακτήρισε τον Άλαν Ρουίς ο Γκάμπριελ Σούρερ σε δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα.

Ο Αργεντίνος προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, σε συνέντευξή του στον «Γαύρο» τόνισε πως ο συμπατριώτης του μεσοεπιθετικός της Χιμνάσια Λα Πλάτα, ο οποίος είναι μία… ανάσα από τους «ερυθρόλευκους» έχει τις ικανότητες και το ταλέντο να πετύχει στην Ελλάδα, ωστόσο χρειάζεται καθοδήγηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκαμπριέλ Σούρερ στον «Γαύρο»:

Ο Ολυμπιακός είναι μια... ανάσα από τον Άλαν Ρουίς, Γκάμπριελ, θα μπορούσες να μας πεις εάν ταιριάζει στους πρωταθλητές Ελλάδας;

«Σίγουρα, ο μικρός έχει πολύ ταλέντο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα την ταχύτητα, ενώ δεν υστερεί στον τομέα της τεχνικής κατάρτισης. Απλά, χρειάζεται προσοχή και καθοδήγηση, γιατί έχει και τις ικανότητες και το ταλέντο για να πετύχει».

Όταν λες προσοχή τι εννοείς;

«Όταν ένα παιδί είναι τόσο νεαρό, όπως ο Ρουίς στην προκειμένη περίπτωση, θέλει να νιώσει ότι είναι μέλος μια νέας οικογένειας. Αυτό που ζούσε στη Χιμνάσια λα Πλάτα, να το βιώσει και στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, στον Πειραιά θα συναντήσει μια νέα οικογένεια που κάνει όλα τα μέλη της να νιώθουν όμορφα, που φροντίζει για τα πάντα και κοιτάει να τους κάνει την ζωή όσο πιο εύκολη γίνεται».

Θα μπορούσες να μας περιγράψεις λίγο τον Ρουίς, με το... μάτι του προπονητή;

«Είναι ένα παιδί που δείχνει ότι ξέρει μπάλα και έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Το μεγάλο προσόν, όπως σου είπα και παραπάνω, είναι ότι κινείται γρήγορα έχοντας την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει και ταχύτητα στην πάσα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτό είναι αναγκαίο όταν κάνεις επίθεση. Δεν πρέπει ένας παίκτης να κρατάει την μπάλα πολλή ώρα στα πόδια του. Αντίθετα, πρέπει να αναζητά τη γρήγορη και σωστή μεταβίβαση και αυτό το έχει ο Ρουίς».

Γκάμπριελ, τώρα είσαι ο προπονητής και το ερώτημα είναι εάν ταιριάζει ο Ρουίς στον Ολυμπιακό...

«Νομίζω πως ναι. Εξάλλου, πάντα οι Αργεντίνοι που έρχονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού τα πήγαιναν καλά. Είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Απλά, ο Άλαν Ρουίς έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι αρκετά μικρός και αυτό ξέρει πως αποτελεί για τον ίδιο μια ευκαιρία ζωής. Διότι μέσα από τις καλές εμφανίσεις με τους "ερυθρόλευκους" μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Κι από όσο έχω δει τον Ρουίς να αγωνίζεται με την Χιμνάσια Λα Πλάτα, αλλά και με τις εθνικές ομάδες της Αργεντινής, είναι πολύ φιλόδοξος».

Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγκαλιάζει τους καλούς παίκτες, αλλά του αρέσουν ιδιαίτερα οι Αργεντίνοι. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον Ρουίς να δώσει το κάτι παραπάνω;

«Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι απίστευτοι. Γενικά όλοι οι Έλληνες είναι λαός που σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Εγώ όσο ήμουν στην Ελλάδα, πέρασα εξαιρετικά. Θα ήθελα να επιστρέψω για διακοπές κάποια στιγμή, αλλά μπήκα κατευθείαν στα… βαθιά στην προπονητική και δεν μπόρεσα. Θα το κάνω στο μέλλον, μαζί με την οικογένειά μου. Θέλουμε να επισκεφτούμε την Ελλάδα».



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved