Μπουμσόνγκ: «Champions League και… Πρωτάθλημα»

Μπουμσόνγκ: «Champions League και… Πρωτάθλημα»

Την πεποίθησή του πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει τη φετινή σεζόν και θα προκριθεί στους ομίλους του Champions League αλλά και να πάρει το Πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Ο δυναμικός αμυντικός των «πράσινων» σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», αλλά και στους στόχους του για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου ποδοσφαιριστή:

- Πες μας τα συναισθήματά σου για το γεγονός ότι παρέμεινες στην ομάδα και για το γεγονός ότι θα είσαι ένας από τους αρχηγούς της;

«Πρώτα από όλα ακόμα δεν είμαι αρχηγός. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ένα νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου κι αυτό είναι το καλύτερο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Παναθηναϊκό και να το βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του».

- Μετά από μία δύσκολη σεζόν με πολλά προβλήματα, παρόλα αυτά εσύ αποφάσισες να μείνεις. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε;

«Η οικογένεια μου είναι πολύ χαρούμενη στην Ελλάδα. Παρά την κακή σεζόν, την περσινή, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού και γι' αυτό αποφάσισα να συνεχίσω στην ομάδα. Όταν είσαι χαρούμενος κάπου ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, όπως πέρυσι, δεν πειράζει. Διότι είμαστε καλά κι αυτό μετράει. Επαναλαμβάνω ότι εγώ και η οικογένεια μου περνάμε πολύ καλά στην Ελλάδα».

- Ποιοι είναι οι στόχοι ενόψει της νέας σεζόν;

«Να παλέψουμε για την είσοδο μας στους ομίλους του Champions League και πάνω από όλα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι εδώ δύο χρόνια και δεν έχω πάρει ένα πρωτάθλημα. Το θέλω πολύ. Δε θα είναι εύκολο επειδή υπάρχει κι ο Ολυμπιακός που είναι μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Εμείς έχουμε μία νέα ομάδα, θα χρειαστούμε χρόνο για να είμαστε τόσο καλοί, αλλά με την υποστήριξη των φιλάθλων θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Θα ήθελα να επανέλθω και να πω κάτι ακόμα για τους λόγους που έμεινα στην ομάδα. Είναι και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από τον σύλλογο, αλλά και η στήριξη των φιλάθλων. Είναι πολύ σημαντικό. Νιώθεις ότι σε αγαπάνε, νιώθεις ότι θέλουν να μείνεις. Αυτά είχαν μεγάλη σημασία για την απόφαση που πήρα».

- Πιστεύεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη σεζόν για τον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα δεν μπορεί να είναι χειρότερα από αυτά που περάσαμε την περασμένη σεζόν. Βλέπω ότι κάποιοι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα προσπαθούν να τη βοηθήσουν και να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητες γύρω από τον σύλλογο. Άρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

- Πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και, κυρίως, στην άμυνα. Εκεί όπου αναμένεται εσύ να είσαι ο ηγέτης. Ποια η άποψή σου;

«Θα δούμε, ακόμα είναι νωρίς. Θέλουμε χρόνο για να μπορέσουμε να λειτουργούμε σαν μία ενιαία γραμμή, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους προκριματικούς του Champions League, κι αν όχι αυτό, να καταφέρουμε να περάσουμε τουλάχιστον στο Europa League».

Διαβάστε ακόμα:

Υπέρ… Συμμαχίας και ο Μπουμσόνγκ



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved