Μπέκας: «Ενθουσιασμένος από την προσπάθεια»

Μπέκας: «Ενθουσιασμένος από την προσπάθεια»

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των παικτών του Πανιωνίου στο πρώτο πρόγραμμα της προετοιμασίας εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μπέκας.

Ο γυμναστής της ομάδας της Νέας Σμύρνης, σε συνέντευξή του στο επίσημο site του Ιστορικού μίλησε για την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας της προετοιμασίας, αλλά και το πρόγραμμα που ακολουθεί το τεχνικό τιμ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μπέκα:

-Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας και θα θέλαμε να μας πείτε ποια ήταν ακριβώς η δουλειά που κάνατε και τι αποτελέσματα είχατε.

«Σε αυτή την πρώτη εβδομάδα, ουσιαστικά προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε το σώμα μας προκειμένου να μπορέσει να δεχτεί επιβαρύνσεις. Δημιουργήσαμε την απαιτούμενη αντοχή, προκειμένου από δω και πέρα να μπορέσει ο κόουτς να δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο. Κι αυτό γιατί την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξουμε ρυθμούς. Θα ανέβει η ένταση και θα δοθεί έμφαση στη δύναμη. Στόχος μας φυσικά είναι η δημιουργία καρδιοαναπνευστικής βάσης και όσο το δυνατόν καλύτερης βασικής δύναμης, προκειμένου να μπορέσουν οι παίκτες να ανταπεξέλθουν όλη τη χρονιά».

-Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχετε μείνει ευχαριστημένος;

«Δεν έχω μείνει απλά ευχαριστημένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Μου άρεσε πολύ το ότι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν απόλυτα σε αυτά που τους ζητήσαμε, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να εκτελεστεί άψογα».

-Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι πως χρησιμοποιείται συνεχώς μπάλα στις ασκήσεις σας, κι αυτό είναι κάτι που αρέσει πολύ στους παίκτες.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο προσπαθούμε να περάσουμε την αερόβια άσκηση μέσα από την κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσουμε την βασική αντοχή. Γενικά προσπαθούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική για τρεξίματα μέσα από την συνεχή άσκηση με μπάλα. Αυτό εμπεριέχει ρίσκο, καθώς η ένταση είναι μη ελεγχόμενη, όμως σίγουρα τα αποτελέσματα μας φέρνουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι επίσης, η χρησιμοποίηση μπάλας είναι κάτι που ευχαριστεί απόλυτα τους ποδοσφαιριστές. Οπως χαριτολογώντας λέμε: Το χαρούμενο παιδί τρέχει. Το λυπημένο, όσο γυμνασμένο κι αν είναι, δεν έχει διάθεση για τίποτα και δεν αποδίδει. Σε αυτό μεγάλη είναι η συνεισφορά του προπονητή μας, του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Ως ψυχολόγος που είναι θέλει να βρίσκονται οι παίκτες στην καλύτερη επιθυμητή διάθεση για να είναι υψηλή και η απόδοσή τους».

-Εχουμε παρατηρήσει επίσης πως αρκετές φορές οι προπονήσεις γίνονται σε γκρουπ. Αυτό γιατί γίνεται;

«Η κάθε προπόνηση σχεδιάζεται σε συνεργασία και με τον εργοφυσιολόγο μας, τον Γρηγόρη Μπογδάνη. Αυτός γνωρίζει ποιοι παίκτες χρειάζονται δουλειά σε συγκεκριμένους τομείς και δίνει τις κατευθύνσεις των επιβαρύνσεων. Ουσιαστικά προσπαθούμε μέσα από την ομαδική προπόνηση να γίνεται και ατομική, ανάλογα με τη θέση που αγωνίζεται ο κάθε παίκτης, την ηλικία του και τις επιβαρύνσεις που έχει δεχτεί το σώμα του. Στη συνέχεια ο προπονητής είναι αυτός που θα συνθέσει το παζλ και θα παρουσιάσει την ομάδα του. Εμείς οφείλουμε να τους έχουμε όλους έτοιμους».

-Από που αντλείται τις πληροφορίες που θέλετε για τα νέα δεδομένα της προπονητικής παγκοσμίως;

«Προσπαθώ να διαβάζω και να ενημερώνομαι διαρκώς. Στόχος είναι να μπορέσω έγκαιρα να διακρίνω οτιδήποτε νέο εφαρμόζεται στον κόσμο, να βρω τις τάσεις και τις εικόνες εκείνες, που αποδίδουν οτιδήποτε σύγχρονο και να τις "μεταφράσω" στα δεδομένα της ομάδας μου. Στην προκειμένη περίπτωση του Πανιωνίου, τον οποίο θέλουμε να παρουσιάσουμε έτοιμο από κάθε πλευρά».



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved