Καλλέργης στο Onsports: «Υπέρβαση με τον Ατρόμητο…»

Καλλέργης στο Onsports: «Υπέρβαση με τον Ατρόμητο…»

Ο Μανώλης Καλλέργης επονομαζόμενος και ως «νέος Θανάσης Καραγκούνης», ολοκλήρωσε το «αγροτικό» στον Φωκικό και δηλώνει στην πρώτη του μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη στο Onsports, έτοιμος για την υπέρβαση με τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης».

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της «νουβέλ βαγκ» του Ατρομήτου, στην οποία οι Περιστεριώτες φιλοδοξούν να «χτίσουν» τα θεμέλια για μια νέα εποχή. Ο 21χρονος μέσος, ήταν ένας από τους νεαρούς παίκτες, το άστρο των οποίων έλαμψε την περασμένη σεζόν στα γήπεδα της Football League.

Ο ίδιος, πάντως, αποφεύγει την εδώ που τα λέμε αναπόφευκτη σύγκριση με τον άλλοτε παίκτη ποδοσφαιριστή του Φωκικού και νυν συμπαίκτη του στον Ατρόμητο Θανάση Καραγκούνη (λόγω κοινού «αγροτικού» και θέσης) αφού όπως μας εξηγεί, «ο κάθε παίκτης έχει την διαφορετικότητά του και τα δικά του στοιχεία».

Ο «καλπασμός», η ντρίμπλα, η καλή μεταβίβαση και κίνηση προς την περιοχή, ήταν τα στοιχεία τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον των «κυανόλευκων» και προϊόντος του χρόνου, ωρίμασαν στο μυαλό τους την ιδέα της μεταγραφής του.

Όταν ο εκπρόσωπός του Ηλίας Ματθαίος του παρέδωσε το «ψηφοδέλτιο» με προέλευση την δυτική όχθη του ποταμού, ο νεαρός άσος χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε την επιλογή. Ατρόμητος και… δαγκωτό!

Υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς,  που όχι μόνο λέει, αλλά το έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως του αρέσει να δουλεύει με νέους και να τους αναδεικνύει, θα επιδιώξει να αποδείξει πως μπορεί και αξίζει να βρίσκεται στην «ημερήσια  διάταξη» της ομάδας του Περιστερίου.

Λίγες ώρες προτού η αποστολή του Ατρομήτου αναχωρήσει για το Καρπενήσι, το Onsports τον συνέλαβε μαζί με τον μάνατζέρ του στα δυτικά προάστια και πήρε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την προαγωγή του.

- Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Κάλυπτες πάντα την θέση που αγωνίζεσαι και σήμερα;

«Από πιτσιρικάς κόλλησα το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησα την καριέρα μου στην τοπική  Ακαδημία ΄94. Ακολούθως, αγωνίστηκα στον Κεχαγιά Προσηλίου και τον ΑΟ Καρδίτσας, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξα στον Φωκικό».

Ξεκίνησα και καθιερώθηκα να παίζω δεξί χαφ. Υπήρξαν πάντως περιπτώσεις όπου οι προπονητές μου με χρησιμοποίησαν στις θέσεις του αριστερού χαφ αλλά και του περιφερειακού επιθετικού».   

- Ποιον παίκτη και ποια ομάδα θαύμαζες την εποχή, όταν έκανες τα πρώτα βήματα της καριέρας σου σε ερασιτεχνικό επίπεδο;

«Λόγω θέσης είχα ιδιαίτερη αδυναμία στον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ από ομάδες είχα και έχω… τρέλα με την Ρεάλ Μαδρίτης».  

- Πώς ήταν η εμπειρία των επαγγελματικών κατηγοριών τα δύο τελευταία χρόνια;

«Σίγουρα ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Απέκτησα καινούργιες παραστάσεις και δοκιμάστηκα σε σκληρές συνθήκες. Ο Φωκικός μου έδωσε την ευκαιρία να αναδείξω το ταλέντο μου και να φτιάξω το όνομά μου».

- Υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου η μεταγραφή σε μία μεγαλύτερη ομάδα;

«Εάν έλεγα όχι, θα ήταν ψέματα. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται το καλύτερο για την καριέρα του και δεν σταματάει ποτέ να βάζει στόχους. Μπορεί το μυαλό μου να ήταν στις υποχρεώσεις του Φωκικού, ωστόσο υπήρχαν και δεύτερες σκέψεις μεταγραφής σε έναν σύλλογο με πιο... βαριά φανέλα»

 «Μονόδρομος η μεταγραφή στον Ατρόμητο»

- Πώς ένιωσες όταν ενημερώθηκες από τον εκπρόσωπό σου για το ενδιαφέρον του Ατρομήτου σχετικά με την μεταξύ σας συνεργασία;

«Ενθουσιάστηκα. Αυτομάτως έφυγε από το μυαλό μου κάθε σκέψη μεταγραφής σε άλλη ομάδα. Ψήφισα Ατρόμητο από την πρώτη στιγμή και νιώθω σίγουρος πως έκανα την καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ και τις υπόλοιπες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα, ωστόσο η μεταγραφή μου στον Ατρόμητο ήταν μονόδρομος.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και κάνει μεγάλη βήματα προόδου. Συγχρόνως, επενδύει στους Ελληνες παίκτες και στις νεαρές ηλικίες, κάτι που μέτρησε πολύ στην απόφαση μου».

- Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τις συνθήκες εργασίας στην νέα σου ομάδα;

«Εξαιρετικές και πρωτόγνωρες. Υπάρχει φοβερή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για ένα άκρως επαγγελματικό σωματείο, που προσφέρει στον ποδοσφαιριστή ιδανικές συνθήκες εργασίας».

«Μεγάλος δάσκαλος ο Μπάγεβιτς»

- Πώς κυλάει η συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς;

«Αψογα. Μεγάλος δάσκαλος. Αναμφίβολα, θα΄χω την ευκαιρία να μάθω πολλά δίπλα του. Είναι τιμή μου που θα δουλέψω μαζί του και θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του. Η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που με έκαναν να πω «ναι» στην πρόταση του Ατρομήτου».

- Λόγω ομάδας (Φωκικός) θέσης και ομοιότητες στο αγωνιστικό στυλ, χαρακτηρίζεσαι ως ο νέος Θανάσης Καραγκούνης του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Θα έλεγα πως είναι λίγο διαφορετικά τα στοιχεία μου με τον Θανάση, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Ο κάθε ένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Η σύγκριση γίνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι προερχόμαστε και οι δύο από τον Φωκικό».

- Πόσο δύσκολο θεωρείς τον στόχο της καθιέρωσης στον Ατρόμητο;

«Τίποτα δεν είναι εύκολο, εάν δεν ιδρώσεις. Με σκληρή καθημερινή δουλειά, θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να φτάσω σε πρώτη φάση στο σημείο να συμπεριλαμβάνομαι στον βασικό κορμό των 15-16 παικτών του κ.Μπάγεβιτς». 

Αντιμετωπίζεις την συνεργασία σου με τον Ατρόμητο ως ένα σκαλοπάτι για μία μεγαλύτερη μελλοντική μεταγραφή;


«Οι στόχοι στο ποδόσφαιρο, αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι ήδη σε μία μεγάλη ομάδα και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα από την καθιέρωσή μου. Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στον Ατρόμητο».

«Πρωταγωνιστής ο Ατρόμητος»

- Ποιοι είναι οι στόχοι του Ατρομήτου εν όψει της νέας σεζόν;

«Έχουν οριοθετηθεί από τη διοίκηση και τον προπονητή. Να περάσουμε στους ομίλους του Europa League και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο»

- Μπορεί ο Ατρόμητος να κάνει την υπέρβαση και γιατί όχι να… σπάσει κάποια στιγμή ακόμη και το δίπολο(Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) των τελευταίων ετών;

«Σίγουρα μπορεί να κάνει την υπέρβαση και θα νιώσω πραγματικά χαρούμενος και περήφανος να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι. Ο Ατρόμητος διαθέτει την οργάνωση και τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει, κάτι που θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μακάρι να βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved