Αλαφούζος εφ' όλης της ύλης

Αλαφούζος εφ' όλης της ύλης

Στους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού παρέθεσε γεύμα ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας για όλα τα θέματα του τριφυλλιού και φυσικά την επόμενη ημέρα στην ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ αφού εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τα πρώτα 24ωρα της συμμετοχής του κόσμου στην ενίσχυση του Παναθηναϊκού, μέσω της εγγραφής μέλους στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, προανήγγειλε την υλοποίηση δύο ακόμη μεταγραφών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γηπεδικό και ξεκαθάρισε ότι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της μεταβίβασης των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός θα στηρίξει έμπρακτα τον Σεμπάστιαν Λέτο, προτείνοντάς του νέο συμβόλαιο...

Ο Σισέ σε σποτ...

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από την αρχική συμμετοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στο εγχείρημα της λαϊκής βάσης κι επισήμανε πως θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο η καμπάνια το επόμενο διάστημα.
Θα δοθεί μάλιστα η δυνατότητα συμμετοχής σε σποτ, σε παλαιούς άσους του τρυφιλλιού, αλλά και σε νυν ποδοσφαιριστές, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έχει δεχτεί να γυρίσει ειδικό σποτ.
Επίσης, στο άμεσο πλάνο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», υπάρχει και η ομογένεια και για τον λόγο αυτό, θα γίνουν άμεσα κάποια ταξίδια σε μεγάλους πυρήνες της στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και σε άλλα σημεία της υφηλίου, όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση

Αντικείμενο συζήτησης του Γιάννη Αλαφούζου με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού αποτέλεσε, φυσικά, η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών του Γιάννη Βαρδινοιάννη στο «Σωματείο». Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ σχολίασε ότι το πολύ μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί μιας και απομένει πλέον το τυπικό σκέλος. Όπως εξήγησε, επειδή η εταιρική χρήση της ΠΑΕ για το 2011 έκλεισε στις 30 Ιουνίου, έπρεπε να περιμένουνν να «κλείσει» αυτή η περίοδος για να συμπεριληφθούν και οι «ζημιές».

Εκλογές το Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο να γίνουν και οι πρώτες εκλογές στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», όπως τόνισε ο Αλαφούζος για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, καθώς η παρούσα είναι… προσωρινή. Η νέα διοίκηση στη συνέχεια θα αναδείξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΔΣ της ΠΑΕ (σ.σ. ο αριθμός των θέσεων που θα έχει, θα εξαρτηθεί από το μετοχικό ποσοστό που θα έχει το “Σωματείο” μετά την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου), ενώ η θητεία της θα είναι τριετής.

Οσο για τη μέχρι τώρα συνεισφορά των μετόχων, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι Βγενόπουλος και Πολέμης έχουν προσφέρει χρήματα επί του ποσοστού τους, ενώ για τον Τζίγκερ τόνισε πως έχει προσφέρει μια χορηγία 300.000 ευρώ μέσω της AVIN, ενώ παραχώρησε δωρεάν την Παιανία για ένα χρόνο, κίνηση που “γλίτωσε” από τον προϋπολογισμό της ομάδας, περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Βοτανικός ή... πράσινη πολιτεία

Για το γήπεδο ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες στο «Σωματείο» και θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα δημιουργίας του νέου «σπιτιού» του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.
Συμπλήρωσε πως υπάρχει ως σκέψη κι ένα εναλλακτικό πλάνο με την δημιουργίας της «Πράσινης Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, πλάνου που είχε εμπνευστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όχι στο νυν ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά σε ένα άλλο χώρο, αναφέροντας για παράδειγμα το ποδηλατοδρόμιο, στο οποίο θα μπορούσε να “σηκωθεί” ένα νέο γήπεδο.
Για το δεύτερο πλάνο δε, επισήμανε πως λόγω των «ανοιγμάτων» και των οφειλών που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ από το κράτος (περίπου 10-11 εκατ. ευρώ), θα μπορούσε να προστεθεί στο «πακέτο» και η κάλυψη της λειτουργίας των εξόδων, ενός άλλου γηπέδου, όπως π.χ. του μπάσκετ.

Σκέψη και για Λεωφόρο, αλλά...

Όταν η κουβέντα πήγε στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Γιάννης Αλαφούζος, γνωστοποίησε ότι υπήρχε στις αρχικές σκέψεις του, αλλά η περίπτωση του «κόπηκε», λόγω του ότι δεν πληρούσε τα στάνταρ του αντισεισμικού νόμου, ενώ για την ανακατασκευή της χρειάζονταν αρκετά χρήματα. Το ίδιο ασύμφορη, λόγω περιορισμένων θέσεων, θα ήταν και η οποιαδήποτε σκέψη για μικρή επέκταση των κερκίδων του “Απόστολος Νικολαϊδης”.
Καταλήγοντας στο θέμα του γηπέδου τη συζήτηση, ο Αλαφούζος τόνισε πως ένα γήπεδο χωρητικότητας 50-60 χιλιάδων θεατών θα ήταν το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών, ενώ υπογράμμισε πως πλέον η κατασκευή ενός γηπέδου λόγω κρίσης θα είναι πολύ-πολύ μικρότερη.

Μεταγραφές made in Φερέιρα...

Οταν η κουβέντα στράφηκε στα μεταγραφικά, ο Γιάνης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι το πλάνο προχωράει στο 100%, βάσει των εισηγήσεων του Φερέιρα και αποκάλυψε πως θα ολοκληρωθούν ακόμα 1-2 κινήσεις, όσο πιο σύντομα γίνεται για να είναι ακόμα πιο έτοιμη η ομάδα εν όψει των προκριματικών του Champions League.
Οσο για τις ανανεώσεις ή αποχωρήσεις παικτών, ο Αλαφούζος αναφέρθηκε στους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Κουίνσι.
Για τον πρώτο είπε ότι είναι μία πολύ ειδική περίπτωση και πως όλοι στην ομάδα επιθυμούν την παραμονή του, ενώ σκοπός της διοίκησης είναι μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του, να του προταθεί κάποια θέση στο τεχνικό τιμ.
 
Για τον «Κατσούρ», σχολίασε ότι το “πρόβλημα” είναι το πολύ υψηλό συμβόλαιο του, το οποίο δεν μπορεί να το… σηκώσει το μπάτζετ της ομάδας. Και γι' αυτό θα πρέπει να βρεθεί μία άκρη στις συζητήσεις που θα γίνουν.
Τέλος για τον Κουίνσι, είπε ότι τα πράγματα είναι πιο καλά απ’ ότι πριν από λίγες μέρες, αλλά είναι ένα καθαρά οικονομικό ζήτημα το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Υπόθεση Λέτο...

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στην υπόθεση του Σεμπάστιαν Λέτο, με τον Αλαφούζο να επαναλαμβάνει την απόφαση όλων στον Παναθηναϊκό να στηρίξουν τον Αργεντινό απόλυτα σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της καριέρας του.

Και τόνισε ότι μέχρι αύριο θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον μάνατζερ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, όπου και θα του προταθεί μείωση των απολαβών του για φέτος, με επέκταση για ένα χρόνο ακόμα.

Το παρασκήνιο...

Παράλληλα ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στις «επιθέσεις» που έχει δεχθεί η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Όπως τόνισε ο γνωστός επιχειρηματιας πρόθεση του Παναθηναϊκού δεν είναι να μπει στο παρασκήνιο, αλλά να το αποκαλύπτει άμεσα κι όλα τα πράγματα να βγαίνουν στο φως!
 
Επίσης σχολίασε ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί από αυτή την προσπάθεια και μπορεί και να φοβούνται κι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το «Σωματείο» δεν θα αφήσει να πειράξει κανείς τον Παναθηναϊκό.

Στο τέλος του γεύματος έγινε αναφορά και στην πολύ υψηλή φορολογία που υπάρχει στα συμβόλαια των παικτών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, χαρακτηρίζοντας την «παράνοια». Παράλληλα τόνισε ότι αυτή η τακτική επί της ουσίας ευνοεί όσους θέλουν να κάνουν μηδενικά συμβόλαια και να μοιράζουν χρήματα με... μαύρες σακούλες.



Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved