Αραβίδης στο Onsports: «Είμαι δεμένος με τον Πανιώνιο»

Αραβίδης στο Onsports: «Είμαι δεμένος με τον Πανιώνιο»

Η ζωή μας κύκλους κάνει και η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται. Ο Χρήστος Αραβίδης βρίσκεται ξανά στη Νέα Σμύρνη για χάρη του Πανιωνίου και εξηγεί στο Onsports, για ποιο λόγο ήταν ελκυστική η επιστροφή στα γνώριμα λημέρια της «πλατείας».

Ο 25χρονος επιθετικός αναδείχτηκε στην «άγονη γραμμή» των Ανω Λιοσίων και τον Ακράτητο, διακρίθηκε στις μικρές Εθνικές με τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Νιόπλια να εμπιστεύεται και να του δίνει την ευκαιρία να «ξεδιπλώσει» το ταλέντο του με την γαλανόλευκη φανέλα και υπέγραψε για πρώτη φορά στον «ιστορικό» το καλοκαίρι του 2006.

Για δύο χρόνια «έφτιαξε» το όνομά του στη Νέα Σμύρνη, κεφαλαιοποίησε την μεταγραφή του στον Πανιώνιο και συγχρόνως, ανέβασε την μετοχή του στο χρηματιστήριο των ποδοσφαιριστών.

To μεταγραφικό deal με τον Αρη το καλοκαίρι του 2009 ήταν η επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Στους κίτρινους δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε και ας του έπλεξε το εγκώμιο ακόμη και ο τότε τεχνικός των «κιτρίνων» Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αναφέροντας σε ένα διάγγελμα του σε προπόνηση, « δεν αναφέρομαι ατομικά σε παίκτες αλλά θέλω να σταθώ στον Χρήστο γιατί είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας, παράδειγμα για όλους μας. Δουλεύει ασταμάτητα παρόλο που δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες».


Πάτησε το …restart πέρυσι με την φανέλα της Δόξας και αφού γύρισε δριμύτερος στην δράση, επέστρεψε στην ομάδα με την οποία έζησε ίσως τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Μέχρι τα επόμενα…  


- Πώς κατέληξες στην επιλογή του Πανιώνιου; Ποιοι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψεις στη Νέα Σμύρνη;


«Δεν στο κρύβω πως μέτρησε σε μεγάλο βαθμό το συναίσθημα. Δεν ξεχνάω πως στον Πανιώνιο έζησα δύο όμορφα χρόνια με ευρωπαϊκή έξοδο και συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πάντα στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα της επιστροφής. Από κει και πέρα, εκτός από το γνώριμο περιβάλλον, μέτρησε η παρουσία ενός νέου και φιλόδοξου προπονητή στον πάγκο της ομάδας, σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών νεαρών παικτών στο έμψυχο δυναμικό. Γίνεται μία νέα προσπάθεια στην ομάδα και είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνδράμω».  


- Εκτός από τον Πανιώνιο έγινες αποδέκτης προτάσεων και από άλλες ομάδες;

«Υπήρχαν συζητήσεις και με άλλες ομάδες. Νομίζω πως έκανα την καλύτερη επιλογή και στο τέλος θα δικαιωθώ για την απόφασή να υπογράψω στον Πανιώνιο. Δεν σου κρύβω πως προτεραιότητά μου μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων με την Δόξα, ήταν η μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω την τύχη μου εκτός συνόρων. Φυσικά και δεν απογοητεύομαι. Κοιτάω μπροστά, αφοσιώνομαι στον Πανιώνιο και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσω να αγωνιστώ εκτός Ελλάδας».


- Αντιμετωπίζεις την δεύτερη θητεία στον Πανιώνιο ως ένα «σκαλοπάτι» για την μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο;

«Δεν το αντιμετωπίζω έτσι ακριβώς. Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης του Πανιωνίου. Εχω μεγάλη διάθεση να πετύχω πολλά πράγματα με την νέα μου ομάδα και να δικαιώσω τους ανθρώπους της για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τώρα εάν προκύψει κάτι αξιόλογο στο μέλλον, καλώς να έρθει…».  


«Επικοινωνιακός και φιλόδοξος ο Ελευθερόπουλος»


- Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την συνεργασία με τον rookie της προπονητικής Δημήτρη Ελευθερόπουλο;

«Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς υπάρχει εξαιρετική συνεργασία, όχι μονάχα με μένα, αλλά με όλους τους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για έναν νέο προπονητή, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση εκτός φυσικά από το αγωνιστικό και στο επικοινωνιακό κομμάτι, σε ό,τι αφορά την σχέση με τους παίκτες της ομάδας. Νομίζω πως έχει όλα τα φόντα να κάνει και ως προπονητής μία καριέρα αντάξια της ποδοσφαιριστής».


- Η ελληνικότητα κυριαρχεί στο ρόστερ και στα αποδυτήρια του Πανιωνίου εν όψει της νέας σεζόν…

«Λόγω  των δυσκολιών της περιόδου που διανύουμε λίγο έως πολύ, όλες οι ομάδες δείχνουν εμπιστοσύνη στον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Δίνεται η ευκαιρία σε νερά παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στον Πανιώνιο όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε το επίπεδο στο οποίο καλούμαστε να αγωνιστούμε, το βάρος της φανέλας και τι πρέπει να δώσουμε για την ομάδα».      


- Με ποιον στόχο θα πορευτεί ο Πανιώνιος στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος;

«Τον βασικό στόχο τον οριοθέτησε προ ημερών ο προπονητής μου. Να αποφύγουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα το άγχος της παραμονής. Από κει και πέρα θα επιδιώξουμε να΄χουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία να δουλέψουμε σε αυτά που θέλει ο προπονητής μας».


- Τι σου έμεινε από την φετινή περίεργη χρονιά στη Δράμα;

«Η προσπάθεια όλων των παικτών να υπερνικήσουμε την κούραση, τις αντίξοες συνθήκες και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Επίσης η αγάπη του κόσμου παρά το γεγονός πως  λίγοι ήταν εκείνοι που έδιναν το παρών στο γήπεδο».


«Με βοήθησε η... επανεκκίνηση με την Δόξα»


- Με τις ευκαιρίες συμμετοχής που πήρες στη Δόξα θεωρείς πως έκλεισε την κακή παρένθεση του Αρη;

«Στον Αρη δεν μου δόθηκαν ευκαιρίες. Φέτος έκανα μια επανεκκίνηση με την Δόξα κάτι που μου έκανε πολύ καλό. Ελπίζω πως και τη νέα σεζόν θα συνεχίσω σε έντονους ρυθμούς…».


- Ποιο είναι εκείνο το πράγμα που θυμάσαι πιο έντονα από την θητεία στον Αρη;  

«Η συνεργασία με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ηταν μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα η συνεργασία μου με ένα τόσο επιτυχημένο προπονητή. Κέρδισα πολλά πράγματα που θα μου φανούν χρήσιμα στην καριέρα μου».  


- Πώς περιμένεις το επόμενο πρωτάθλημα της Super League;

«Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα στηρίξει τις προσπάθειες όλων των ομάδων, ούτως ώστε να μείνει ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την δύσκολη περίοδο και να μην αυξηθούν τα προβλήματά του».

 


- Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις – μέσω του Onsports – στον κόσμο του Πανιωνίου;

«Οι οπαδοί του Πανιωνίου στέκονται πάντα δίπλα στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω εγώ. Στηρίζουν την ομάδα και σίγουρα θα συνεχίζουν να το κάνουν…».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved