Δημητρέλος: «Ένας μήνας ζωής στην ΑΕΚ…»

Δημητρέλος: «Ένας μήνας ζωής στην ΑΕΚ…»

Επικίνδυνα στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ΑΕΚ, καθώς - όπως επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος - στα πνευμόνια της, υπάρχει οξυγόνο για να τη… βγάλει μέχρι τις αρχές Αυγούστου!

«Το πολύ αρχές Αυγούστου, όταν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από την ΕΕΑ, οφείλουμε να έχουμε βρει λύση. Αν δεν τα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε, δεν θα έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας, ούτε εμείς ως διοίκηση, ούτε και ο Μαύρος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», όπου χαρακτήρισε απαραίτητη τη συγκέντρωση μίνιμουμ 4-4,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου -εκτός της Εφορίας- να καλυφθούν οι οφειλές και προς τους παίκτες, ενώ δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να κάνει για μία ακόμα φορά έκκληση στον κόσμο για βοήθεια, αντιλαμβανόμενος ωστόσο τη δυσπιστία του.

«Κατά τη γνώμη μου, το σωστότερο θα ήταν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες και το προσωπικό. Αν εξαρτηθεί από μένα -που ακόμα εξαρτάται- θα προτιμούσα να τα δώσω εκεί απ’ ότι στην Εφορία. Εμένα θα μου έλυνε το πρόβλημα ως διοίκηση, αλλά θεωρώ πιο σωστό και ανθρώπινο να πάνε εκεί», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος:

Για την προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ: «Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να μας συμπαρασταθεί, να δώσει στην ΑΕΚ την οικονομική ανεξαρτησία που χρειάζεται. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να πουλήσουμε σε κάποιες μέρες περίπου 4.000 διαρκείας. Οπωσδήποτε, δεν είναι το νούμερο που περιμέναμε, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Για τις δυσκολίες του εγχειρήματος: «Έχουμε πέσει σε μια άσχημη συγκυρία με την κρίση στη χώρα. Επίσης υπάρχει το πρόβλημα ότι ζητώντας τόσα χρόνια τη βοήθεια του κόσμου χωρίς αποτέλεσμα, εκείνος είναι λογικό πλέον να μην δείχνει εμπιστοσύνη. Υπάρχει το όνομα του Θωμά Μαύρου, αλλά αν δεν δουν και κάποιες κινήσεις αντιπροσωπευτικές για την ΑΕΚ, ο κόσμος δεν θα κινητοποιηθεί εύκολα.

Βλέπουμε στην καθημερινότητά μας πόσο κουρασμένος είναι ο κόσμος. Το διαπίστωσα στην περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα, όπου συναντήσαμε και ενθουσιασμό, αλλά και δυσπιστία. Μας ρωτούσαν “τι θα γίνει με τα λεφτά”, “γιατί να ξαναβάλουμε εμείς στην ΠΑΕ” και παρόμοια πράγματα που έδειχναν τον δισταγμό τους».

Για τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να επιβιώσει η ΑΕΚ: «Για να μπει η ΑΕΚ σε πλήρη λειτουργία πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Και μάλιστα όχι διαζευκτικά, αλλά ταυτόχρονα: Μείωση προϋπολογισμού, εξεύρεση πόρων για αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας, λύση των προβλημάτων με την Εφορία (με επιμήκυνση των δόσεων ώστε να γίνουν βιώσιμες) και οργάνωση και στελέχωση ακαδημιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα δεδομένα της ΑΕΚ, όπως αυτά διαμορφώθηκαν φέτος με τη μη αδειοδότηση».

Για το αν βλέπει «φως στο τούνελ»: «Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά το θέμα των χρεών δεν θα τελειώσει αύριο-μεθαύριο. Διότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο να πάρεις την ενημερότητα. Αλλά αν θα έχεις βρει και τα χρήματα για να πληρώσεις τις παλιές οφειλές των παικτών, ώστε να μην γίνουν προσφυγές και τεθεί σε κίνδυνο η άδεια από την ΕΕΑ».

Για το ποσό που υπολογίζει ότι χρειάζεται για να μείνει όρθια η ΠΑΕ: «Για να γίνει βιώσιμη η ΑΕΚ χρειάζεται περίπου 4-4,5 εκατ. ευρώ. Με αυτά θα μπορέσει να λειτουργήσει -σωστά στην αρχή τουλάχιστον, μέχρι να ρυθμίσει τα μηνιαία έσοδα-έξοδα της και τον τρόπο που θα αποπληρώνει τα χρέη της. Δυστυχώς ο στόχος των 40.000 που έθεσα είναι ανέφικτος για τους λόγους που εξήγησα. Ευελπιστώ όμως ότι όσο περνάει ο καιρός, θα εκπληρωθούν κάποιες από τις προϋποθέσεις και θα τον πλησιάσουμε».

Για τον ένα μήνα που έδωσε ως προθεσμία για λύση ο Μαύρος: «Τα περιθώρια είναι στενά. Η προθεσμία για το άρθρο 44, για παράδειγμα, είναι στις 7 Ιουλίου. Το πολύ αρχές Αυγούστου, όταν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από την ΕΕΑ, οφείλουμε να έχουμε βρει λύση. Αν δεν τα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε, δεν θα έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας, ούτε εμείς ως διοίκηση, ούτε και ο Μαύρος».

Για τις επαφές για το γήπεδο: «Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει. Συζητήσεις ναι, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να έχουμε κάτι να πούμε στον κόσμο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει επαφή με την κινεζική εταιρεία, στην οποία ως προαπαιτούμενο τίθεται το γήπεδο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί λύση σε χρονικό ορίζοντα ενός μηνός. Αν και εφόσον ευοδωθεί μιλάμε για 3-4 μήνες, οπότε δεν δίνει λύση στο άμεσο πρόβλημα της ΑΕΚ».

Για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η ΠΑΕ: «Τα χρήματα που μαζεύονται από τον κόσμο και τις πωλήσεις παικτών, όπως του Κλωναρίδη, πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση για το πού θα τα δώσουμε. Το πιο εύκολο θα ήταν να τα δώσουμε στην Εφορία για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες.

Αν δεν καλυφθεί η Εφορία και δεν καλυφθούν και οι οφειλές στους παίκτες, θα έχουμε πρόβλημα με την άδεια από την ΕΕΑ. Κατά τη γνώμη μου, το σωστότερο θα ήταν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες και το προσωπικό. Αν εξαρτηθεί από μένα -που ακόμα εξαρτάται- θα προτιμούσα να τα δώσω εκεί απ’ ότι στην Εφορία. Εμένα θα μου έλυνε το πρόβλημα ως διοίκηση, αλλά θεωρώ πιο σωστό και ανθρώπινο να πάνε εκεί».

Για την κατάληξη της προσπάθειας: «Χρειάζεται λίγος χρόνος για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου και τον επόμενο μήνα θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ως πρόεδρος για την ομάδα. Θα κάνουμε ταμείο σε ένα μήνα και από ‘κει και πέρα θα κριθούν όλοι. Ποιοι είχαμε συμμετοχή, ποιοι δεν είχαμε και τι κάναμε. Και το κριτήριο του κόσμου δεν κάνει λάθος».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved