Η…pole position και οι ελληνικοί πάγκοι της Super League

Η…pole position και οι ελληνικοί πάγκοι της Super League

Την… μπάνκα στον αέρα τείνουν να τινάξουν οι Ελληνες τεχνικοί στην εποχή του ΔΝΤ! Ηδη, δέκα απόφοιτοι της ελληνικής προπονητικής σχολής, συν τον «δικό» μας και ελληνοποιημένο Ντούσαν Μπάγεβιτς, «κλείδωσαν» θέση στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος της Super League και η καταμέτρηση συνεχίζεται!

Δεδομένου πως η προοπτική της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιάνη Χατζηνικολάου με τον νεοφώτιστο Πλατανιά, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και ο ΟΦΗ με τον Αρη δύσκολα – κατά τα φαινόμενα - θα πάνε σε ξένη λύση για τους πάγκους τους, τότε, οι Ελληνες κόουτς στο ξεκίνημα της νέας επόμενης σεζόν (2012-13) μπορούν να φτάσουν ακόμη και τους 14 σε σύνολο 16 ομάδων.


Κόντρα στην ελληνική «μόδα», πηγαίνει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο οποίος επέλεξε τον Πορτογάλο Λεονάρντο Ζαρντίμ για την θέση που «χήρεψε» έπειτα από το «διαζύγιο» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς και ο Παναθηναϊκός μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.


Σε κάθε περίπτωση πάντως και βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιλογές των ομάδων της «μεγάλης κατηγορίας» και τους προπονητές με τους οποίους οδηγήθηκαν στην σέντρα των πρωταθλημάτων τα δέκα τελευταία χρόνια, έχει ήδη «σπάσει» το ρεκόρ της σεζόν 2004-05, τότε που 10 στις 16 ελληνικές ομάδες είχαν Ελληνες προπονητές στους πάγκους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Οι 11 «δικοί» μας προπονητές που ήδη έχουν σηκώσει μανίκια είναι οι εξής: ΑΕΚ (Βλάχος), Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης), Ατρόμητος (Μπάγεβιτς), Κέρκυρα (Μάντζιος), Λεβαδειακός (Παράσχος), Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος), ΠΑΟΚ (Δώνης), ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος), Ξάνθη (Ουζουνίδης), Βέροια (Χάβος), Πανθρακικός (Παντελίδης).    
    

ΣΕΖΟΝ 2011-12

9 ΕΛΛΗΝΕΣ - 56%

Εννέα ομάδες της Super League εμπιστεύονται σε ελληνικά χέρια το τιμόνι τους στο ξεκίνημα της σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Ατρόμητος (Δώνης) ο Λεβαδειακός (Παράσχος), ο Αρης (Τσιώλης), ο ΟΦΗ(Αναστόπουλος), η Ξάνθη (Ουζουνίδης) ο Πανιώνιος (Λεμονής), ο Εργοτέλης (Λεβαδειακός), ο Παναιτωλικός (Τεννές) και η Δόξα Δράμας (Χαραλαμπίδης).

Αντίθετα με τους συλλόγους του τέως ΠΟΚ(Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και τον ΠΑΟΚ, που πορεύτηκαν με ξένο κυβερνήτηστην γέφυρα του πλοίου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.


ΣΕΖΟΝ 2010-11

9 ΕΛΛΗΝΕΣ - 56%

Σε ποσοστό 56% οι Ελληνες επικρατούν των ξένων στην αυλαία του πρωταθλήματος. Οι απόφοιτοι της ελληνικής προπονητικής σχολής, αλλά και ο… δικός μας Ντούσαν Μπάγεβιτς, έκαναν ντεμπούτο για την εν λόγω αγωνιστική περίοδο σε εννέα ομάδες: Παναθηναϊκός (Νιόπλιας), ΑΕΚ(Μπάγεβιτς), Ολυμπιακός Βόλου(Τσιώλης), Εργοτέλης( Καραγεωργίου), Ξάνθη (Κεχαγιάς), Ηρακλής (Ουζουνίδης), Κέρκυρα (Τεννές), Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος), Λάρισα (Παπακώστας).


ΣΕΖΟΝ 2009-10

5 ΕΛΛΗΝΕΣ - 31%

Μόλις πέντε Ελληνες ξεκινούν την σεζόν στους πάγκους των 16 ομάδων της Super League. H AEK (Μπάγεβιτς), Καβάλα( Παπακώστας), Ατρόμητος( Δώνης), Λάρισα (Ουζουνίδης), Εργοτέλης( Καραγεωργίου) και ΠΑΣ Γιάννινα(Παράσχος) πηγαίνουν κόντρα στην ξενομανία και «ψηφίζουν» …ελληνικά!

ΣΕΖΟΝ 2008-09

6 ΕΛΛΗΝΕΣ- 37,5%

Η συνεργασία του Γιώργου Δώνη με την ΑΕΚ δεν ήταν αρκετή για να προσδώσει έντονο ελληνικό χρώμα στο κάδρο των πάγκων του πρωταθλήματος. Εκτός από την παρουσία του «τρένου» στους «κιτρινόμαυρους», άλλες πέντε ομάδες( Λάρισα- Ουζουνίδης, Ξάνθη – Κατρακυλάκης, Εργοτέλης – Καραγεωργίου, Πανσερραϊκός – Παπακώστας, Θρασύβουλος – Τσιώλης) μπήκαν στα «βάσανα» της σεζόν με Ελληνες προπονητές στην «πρώτη γραμμή».


ΣΕΖΟΝ 2007-08

6 ΕΛΛΗΝΕΣ - 37,5%

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και άλλες πέντε ομάδες οδηγούνται με Ελληνα προπονητή στην αφετηρία της σεζόν. Εκτός από τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας, την ελληνική σημαία κρατούν ψηλά και οι Γιώργος Δώνης(Λάρισα), Γιώργος Παράσχος( ΠΑΟΚ), Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Βέροια) και Μάκης Κατσαβάκης (Απόλλων Καλαμαριάς).


ΣΕΖΟΝ 2006-07

9 ΕΛΛΗΝΕΣ - 56%

Ελληνική απόχρωσης η πλειοψηφία των προπονητών στην αυλαία του πρωταθλήματος. Αξιοσημείωτο είναι πως οι επτά πρώτες ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) μπήκαν στην «μάχη» του πρωταθλήματος με ξένους κόουτς στους πάγκους τους. Αντίθετα, με Ελληνες «κυβερνήτες» άναψαν τις… μηχανές οι Ατρόμητος(Παράσχος), Εργοτέλης(Καραγεωργίου), Λάρισα (Δώνης), Ξάνθη (Ματζουράκης), Απόλλων Καλαμαριάς(Κατσαβάκης), Ηρακλής (Κωφίδης), Κέρκυρα(Τεννές), Αιγάλεω (Χατζάρας) και Ιωνικός(Τσιώλης).


ΣΕΖΟΝ 2005-06

9 ΕΛΛΗΝΕΣ – 56%

Το τέως ΠΟΚ(Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) οδηγείται στην… pole position με αλλοδαπούς τεχνικούς, ενώ 9 κλαμπ της «μεγάλης κατηγορίας»( Ηρακλής – Κωφίδης, Ξάνθη – Ματζουράκης, ΠΑΟΚ – Καραγεωργίου, Ατρόμητος – Παράσχος, Λάρισα – Δώνης, Αιγάλεω- Βαζάκας, Ιωνικός – Τσιώλης, ΟΦΗ – Βλάχος, Λεβαδειακός – Λεμονής) κολλούν ελληνικά ένσημα στους πάγκους.


ΣΕΖΟΝ 2004-05

10 ΕΛΛΗΝΕΣ – 62,5%

Το ελληνικό ρεκόρ των δέκα τελευταίων ετών, με δέκα προπονητές στους 16 πάγκους στην σέντρα του πρωταθλήματος. Αναλυτικά: Ολυμπιακός (Μπάγεβιτς), Ξάνθη (Ματζουράκης), ΠΑΟΚ(Αναστασιάδης), Χαλκηδόνα(Παράσχος), Καλλιθέα (Λεμονής), Ιωνικός (Βλάχος), ΟΦΗ(Χατζηνικολάου), Αρης(Χατζάρας), Εργοτέλης (Σηφάκης), Κέρκυρα (Αναστόπουλος).


ΣΕΖΟΝ 2003-04

9 ΕΛΛΗΝΕΣ – 56%

Μικρή πλειοψηφία για τους Ελληνες κόουτς στην... πιστολιά του αφέτη, με εννέα ελληνικούς… πάγκους! ΠΑΟΚ(Αναστασιάδης), ΑΕΚ(Μπάγεβιτς), Αιγάλεω(Χατζάρας), Χαλκηδόνα( Παράσχος), Ξάνθη (Καραγεωργίου), Καλλιθέα (Τεννές), Αρης(Μιχαλήτσος), Πανηλειακός (Τσιώλης), Προοδευτική (Παπαδόπουλος).,


ΣΕΖΟΝ 2002-03

9 ΕΛΛΗΝΕΣ – 56%

Ο τεχνικός του πρωταθλητή Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, αποτελεί τον «σημαιοφόρο» των Ελλήνων προπονητών. Από πίσω του ακολουθούν άλλοι οκτώ «δικοί» μας και συγκεκριμένα οι Μπάγεβιτς (ΑΕΚ), Αναστασιάδης (ΠΑΟΚ), Φοιρός(Αρης), Καραγεωργίου (Ξάνθη), Χατζάρας(Αιγάλεω), Παπαδόπουλος(Προοδευτική), Κουρμπανάς (Καλλιθέα) και Παπαχρήστου(ΠΑΣ Γιάννινα).  



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved