Έδειξε χαρακτήρα στο Παγκρήτιο

Έδειξε χαρακτήρα στο Παγκρήτιο

Η ΑΕΚ έβγαλε τα… ψυχικά της αποθέματα στο Παγκρήτιο και πήρε μια σπουδαία νίκη επί του Εργοτέλη με 3-2, ενόψει του «τελικού» με τον ΠΑΟΚ.

Στο γήπεδο της μπορεί να… αγνοεί τη νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου και το ματς με τη Λάρισα, ωστόσο εκτός έδρας η ΑΕΚ δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
Παρότι παρατάχθηκε στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, σχεδόν με ενδεκάδα… ανάγκης, εξαιτίας των πολλών απουσιών, αλλά και το γεγονός ότι αγωνίστηκε για μισή ώρα με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Μανωλάς), πήρε μια σημαντική νίκη με σκορ 3-2, που τη χρειαζόταν τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για να πάει με καλή ψυχολογία στο ματς της χρονιάς την προσεχή Τετάρτη (2/3) με τον ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ μάλιστα είναι η κερδισμένη της αγωνιστικής, αφού σε συνδυασμό με τις «γκέλες» του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση (ενόψει Play Off), και… εδραιώθηκε μόνη της ως τρίτη στη βαθμολογία.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που είχε την καθολική υπεροχή στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα, προηγήθηκε στο σκορ με τους Μπλάνκο (36’) και Μπερνς (49’), ο Εργοτέλης μείωσε στο 60’ με τον Λεάλ, στο 95’ ο Γεωργέας πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Φραγκουλάκης με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι περισσότερο αποφασιστικά και ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρά το γεγονός πως το ματς διεξήχθη σε «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της βροχής που είχε πέσει νωρίτερα, αλλά και τις πολλές αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ (αναγκαστικές ή μη) στην ενδεκάδα της ομάδας του, η Ένωση είχε καλύτερη κίνηση στο γήπεδο και έφτανε συχνά στην περιοχή του Δασκαλάκη.
Ο Ματέος διέπρεψε σε ρόλο αμυντικού χαφ, ο οποίος με τη συνδρομή του Καφέ (στο 4-2-3-1 της ΑΕΚ), κέρδιζε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Μπερνς και Μπλάνκο δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Εργοτέλη, που εμφάνιζε σημάδια… αποσύνθεσης. 

Την ίδια ώρα, η επιθετική τριάδα του Εργοτέλη (στο 4-3-3 του Καραγεωργίου) υπολειτουργούσε. Ο Ρομάνο ήταν ο μόνος που πάλευε με τους αμυντικούς της ΑΕΚ, ο Βερπακόφσκις ήταν… εξαφανισμένος σε όλο το πρώτο ημίχρονο και ο Μπούντιμιρ σπάνια έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, εγκλωβισμένος από τους Μανωλά και Νασούτι.
Μοναδική «παραφωνία» για τους φιλοξενούμενους, στα πρώτα λεπτά αποτέλεσε ο Ρότζερ Γκερέιρο,  ο οποίος μετά το μισάωρο ανέβασε την απόδοσή του και μαζί του ανέβηκε και η ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καθολική υπεροχή, ωστόσο μέχρι το 36’ δεν δημιούργησαν «καθαρή» ευκαιρία.  
Σε εκείνο το σημείο, σε μια φάση διαρκείας στα «καρέ» του Δασκαλάκη, ο Μπλάνκο σούταρε από τη μικρή περιοχή και άνοιξε το σκορ (0-1). Το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και τον Εργοτέλη να φτάνει στην πρώτη του καλή φάση στο 45ο λεπτό, όταν το σουτ του Ολίσε έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Μανωλάς.

Η επανάληψη ξεκίνησε, σαν να είναι η ΑΕΚ η ομάδα που… κυνηγούσε το σκορ. Οι παίκτες του Χιμένεθ, είχαν περισσότερη ενέργεια και διάθεση και αυτό ήταν φανερό στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο. Στο 48’ ο Μπερνς… προειδοποίησε τους Κρητικούς, χάνοντας μοναδική ευκαιρία με σουτ από το ύψος του πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ο Αυστραλός δέχθηκε τη μπάλα από σέντρα σουτ του Γκερέιρο και με προβολή από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-2.

Στο 53ο λεπτό, ο Καραγεωργίου πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Φραγκουλάκη και Λεάλ να μπαίνουν στις θέσεις των αρνητικών Ορφανού και Βερπακόφσκις, αλλάζοντας πλήρως και τη μορφή του αγώνα.
Σε αυτό το γεγονός συνέβαλε και η φάση του 60ου λεπτού, όταν ο Κωνσταντινέας καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μανωλά μέσα στην περιοχή (ήταν με πλάτη στη μπάλα) και παράλληλε έδειξε και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ.  Ο Λεάλ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, βάζοντας ξανά τον Εργοτέλη στο παιχνίδι (1-2).

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Κρητικοί μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή της ΑΕΚ, η οποία είχε το μυαλό της περισσότερο στο πως θα διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και λιγότερο στο να επιτεθεί.  
Ο Εργοτέλης προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από αριστερά με τον «φρέσκο» Λεάλ, αλλά και με τον Ρομάνο από δεξιά, χωρίς ωστόσο να φτάσει σε καλές φάσεις. Η ΑΕΚ έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Σάχα και οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο στη φάση του 83’ όταν ο Λεάλ έκανε επέλαση από αριστερά και γύρισε στον Ρομάνο, που δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της.
Ότι δεν έγινε στο τελευταίο μισάωρο του δεύτερου μέρους, έγινε στις καθυστερήσεις, με τον Μίτσελ να βγαίνει στην αντεπίθεση και να δίνει έτοιμο γκολ στον Γεωργέα στο 94ο λεπτό, στο πρώτο του επίσημο γκολ στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Φραγκουλάκης με εκτέλεση φάουλ έκανε το τελικό 2-3.

To Onsports σας μετέφερε, λεπτό προς λεπτό, την αναμέτρηση του Εργοτέλη με την ΑΕΚ στο Παγκρήτιο, για την 24η αγωνιστική της Super League. Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved