Κωστούλας: «Ο φόβος λειτούργησε αποτρεπτικά»

Κωστούλας: «Ο φόβος λειτούργησε αποτρεπτικά»

Ο φόβος για πιθανή καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος οδήγησε τις περισσότερες ομάδες στην απόφαση να μην ψηφίσουν υπέρ της πρότασης για αύξηση των συμμετεχόντων στη Super League της επόμενης περιόδου, όπως ισχυρίστηκε ο Φώτης Κωστούλας.

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και αναφέρθηκε στην πρόταση που δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, δεν πέρασε, ενώ άφησε και αιχμές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κάποιοι σύλλογοι έχουν βρει την εύκολη λεία λόγω της αδυναμίας άλλων να κάνουν μεταγραφές και δεν θα τους συνέφερε ένας δυνατός Παναιτωλικός ως αντίπαλος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κωστούλα:

Για τους λόγους που κατά τη γνώμη του απορρίφθηκε η πρόταση αύξησης των ομάδων σε 20:

«Πιστεύω ότι κάτω από άλλες συνθήκες τη συγκεκριμένη πρόταση θα την ενέκρινε η πλειοψηφία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως γιατί φοβούνται. Οι ομάδες που ψήφισαν ενάντια σε αυτή την πρόταση φοβήθηκαν τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες από ομάδες που θα έκαναν προσφυγές στη δικαιοσύνη καθώς είχαν έννομο συμφέρον. Ήδη κάποιες ομάδες από τη Football league απείλησαν ότι θα κάνουν προσφυγές και έτσι το πρωτάθλημα θα καθυστερούσε».

Για το αν το οικονομικό σκέλος της πρότασης επηρέασε:
«Νομίζω ότι ο φόβος λειτούργησε ανασταλτικά και όχι τόσο τα χρήματα. Οι ομάδες σε μια ενδεχόμενη αύξηση θα επωμίζονταν πολύ μικρό βάρος. Είχαμε συμφωνήσει να παίρνουμε λιγότερα χρήματα, και είχαμε κάνει μια προσυμφωνία με τη Nova για να πάρουμε κάποια χρήματα επιπλέον. Εξάλλου η πρόταση σύμφερε και τη NOVA που θα έδειχνε περισσότερα παιχνίδια. Θα έκανε μικρότερη μείωση, ή και καθόλου.

Εξάλλου αυτές οι ομάδες που έχουν μείνει έχουν κάνει τις εκτιμήσεις τους για την επόμενη χρονιά. Έχουν δει κάποιες ομάδες που θα ήταν εύκολη λεία (λίγες μεταγραφές, οικονομικά προβλήματα), ενώ εμείς θα ήμασταν ενδεχομένως πιο δύσκολη λεία . Έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ακόμα το πιστεύω ότι αυτή η πρόταση ήταν καλή για το ποδόσφαιρο. Μάλιστα και η ΕΠΟ ήταν θετική στο να συμμετέχουν περισσότερες ομάδες αλλά από την επόμενη χρονιά».

Για το αν θα μείνει στον Παναιτωλικό:

«Δεν έχει βρεθεί κάποιος που να ενδιαφέρεται. Το να φύγω φέτος που η ομάδα είναι στη Β΄ Εθνική. Έχουμε και μια προσφυγή εξάλλου ακόμα εναντίον της ΠΑΕ Κέρκυρας για την πλαστή ενημερότητα. Είναι η ίδια περίπτωση με τον Ηρακλή. Πέρυσι ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για το πλαστό έγγραφο. Υπάρχει δεδικασμένο. Εάν ισχύουν οι νόμοι πρέπει να δικαιωθούμε».



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved