«Ψεύτικο το πρωτάθλημα»

«Ψεύτικο το πρωτάθλημα»

Το ότι ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπογράμμισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε αρκετά για το πώς έζησε όλα τα γεγονότα από το ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, μιλώντας για «ψεύτικο» πρωτάθλημα και κανόνες που δεν εφαρμόζονται.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αρχικά είπε: «Σήμερα για το αποτέλεσμα και την ισοπαλία ο διαιτητής δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. Δεν κατάλαβα γιατί ο αγώνας διεκόπη τρεις φορές κατά το πρώτο ημίχρονο, με τις διακοπές αυτές σταμάτησε ο ρυθμός και γενικότερα η συγκέντρωση. Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να σταματάει το παιχνίδι για πράγματα που γίνονται εκτός του αγωνιστικού χώρου».

Ενώ για το τι έφταιξε κόντρα στον Ατρόμητο, υπογράμμισε: «Δεν ήταν εύκολο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας να ξεπεράσουμε δύο διαφορετικά προβλήματα. Ένα, που είχε να κάνει με όλα όσα έγιναν και τα γνωρίζετε και δεύτερο, τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς που είχε η ομάδα. Ελπίζαμε στη νίκη, όμως κατανοώ ότι αυτό το βάρος που υπήρχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, από τους παίκτες, από τους φιλάθλους, από επικοινωνιακά θέματα, λόγω όλων αυτών, δε μπορούσαμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Οι παίκτες θέλανε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα θέματα που σας ανέφερα. Ουσιαστικά από τη μία πλευρά είχαμε τα προβλήματα των απουσιών και από την άλλη την έλλειψη συγκέντρωσης. Όλα αυτά μας έκαναν να μην παίξουμε όπως έπρεπε και σαν αποτέλεσμα να χάσουμε δύο βαθμούς.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Αυτά με οδηγούν στο να πω ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν τη δύναμη να αλλάξουν και να διορθώσουν ένα πρωτάθλημα που είναι ψεύτικο, ούτε στον αγωνιστικό χώρο θα μπορέσεις να το καταφέρεις. Πέρα από την σωματική κούραση ένεκα όλων αυτών που ανέφερε, μεγάλη ήταν επίσης και η πνευματική κούραση για μια ομάδα που αισθάνθηκε να ζημιώνεται και η οποία έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο ως το τέλος».

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας, αναφέροντας: «Πρέπει να πω για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εγώ που είμαι εδώ λίγο χρονικό διάστημα, αισθάνθηκα την πικρία και την απογοήτευση που είχαν και που έχουν και συμφωνούν ότι αυτό που θέλαμε εμείς σήμερα, ήταν να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Να πάμε λίγο πιο κοντά σε αυτό που κάνουμε συνήθως. Όμως οι φίλαθλοι ξέρουν, όπως και εμείς, πως αισθανόμαστε. Για αυτό το λόγο πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί οι οποίοι που θα έπαιζαν με την ψυχολογία που είχαν, ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Είχαν να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο αλλά και όλο αυτό το σενάριο που είχε στηθεί. Έπρεπε να δώσουμε την νίκη στον κόσμο, όμως και αυτοί ξέρουν ότι κάτι τέτοιο σήμερα ήταν δύσκολο».

Αναφορικά με το τι του έμεινε από την εμπειρία του ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Πορτογάλος έδωσε τη δική του εξήγηση, ανέλυσε κάποια πράγματα και υπογράμμισε ότι μετά από αυτόν τον αγώνα, κατάλαβε το γιατί ο Παναθηναϊκός έχει τόσο λίγα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και μόνο ευρωπαϊκές διακρίσεις.

«Είμαι εδώ λίγο καιρό. Στη ζωή μου υποχρέωσα τον εαυτό να προπονεί και να δουλεύει πάντα για τη νίκη. Σε οποιοδήποτε σύλλογο πηγαίνω, έχω αυτό το σκοπό. Ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός και όλων των ομάδων που προπονώ. Όλοι εμείς που δουλεύουμε με αυτό το σκοπό, δε μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν. Εγώ αισθάνθηκα ότι με κοροϊδεύουν σε εκείνο το ματς. Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω ελληνικά για να έχω όλες τις πληροφορίες που καθημερινά υπάρχουν. Θέλω να πω ότι μεγάλος αριθμός φιλάθλων του ποδοσφαίρου και άνθρωποι που είναι πραγματικοί φίλαθλοι και αγαπούν το ποδόσφαιρο, αντιμετώπισαν την κατάσταση αυτή και ορισμένοι άνθρωποι που ήταν στον αγωνιστικό χώρο μας αντιμετώπισαν άσχημα. Η αντίδραση αυτή ήταν τέτοια, μπροστά σε ένα ψέμα, γιατί το αποτέλεσμα ήταν ψεύτικο. Μου είχαν πει ότι δύσκολα ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Όμως εγώ δεν το αποδέχθηκα αυτό, είπα ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δουλεύουν με σκοπό να κερδίζουν τρόπαια. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα όρια του λογικού. Κατάλαβα ότι όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο, έβαλαν τους ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα μπροστά σε ένα δίλλημα. Αν κάποιος αγαπάει το ωραίο ποδόσφαιρο, απορεί γιατί αυτές οι ομάδες δεν παίρνουν τα πρωταθλήματα», είπε αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενώ στη συνέχεια μίλησε για το τι έχει καταλάβει από την ως τώρα παρουσία του εδώ.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει πρεστίζ εκτός Ελλάδας παρά στην ίδια του τη χώρα. Εγώ δε μπορώ να κάνω τίποτα σε μια χώρα που με υποδέχθηκε όμορφα, βρίσκομαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου και το μόνο πράγμα που είμαι υποχρεωμένος να κάνω, είναι να δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ με τους παίκτες μου και να τους κάνω να πειστούν ότι είναι πάντα δυνατό να ξεπεράσουμε τα όρια όσο είμαστε επαγγελματίες. Στόχος μου είναι να αναπτύξω σε φυσικό, τεχνικό και πνευματικό επίπεδο τους παίκτες, για να ξεπεράσουν κάποια κατεστημένα που ενδεχομένως δεν τους αφήνουν να ξεπεράσουν. Μου αρέσει να κερδίζω και δουλεύω για αυτό αλλά αυτά μπορώ να κάνω. Αυτό το κίνημα που έγινε τώρα, πρέπει να επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο για να αλλάξουμε κάποια πράγματα που όλοι ξέρουμε και που δυστυχώς γίνονται. Ως την τελευταία μέρα πρέπει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να ξέρουν ότι αυτή τη μάχη θα δώσω. Δε θα επιτεθώ κατά των κανονισμών της Ελλάδας, όμως ως τον τελευταίο αγώνα αυτής της χρονιάς θα δώσω τη μάχη μου για να πειστούν οι παίκτες μου ότι μπορούν να παίξουν όπως στους τελευταίους αγώνες και ότι μπορούν να κερδίζουν οποιοδήποτε αντίπαλο, αρκεί οι κανονισμοί να τηρούνται από όλους», ήταν τα λόγια του.

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να μείνει ή όχι, απάντησε: «Σαν άνθρωπος δε μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν αισθάνομαι και επίσης δε μπορώ να λέω μεγάλα λόγια, ούτε να κάνω τον ηθοποιό. Για αυτό θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω ότι μου αρέσει πολύ στον Παναθηναϊκό, μου αρέσουν οι άνθρωποι που συνεργάζομαι, πιστεύω ότι είμαι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας, για αυτό ως το τέλος θα είναι αυτή η δουλειά μου. Γιατί μου αρέσει εδώ. Τώρα για το μέλλον, θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα υπάρξουν σχετικά με το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση το να φύγω από τον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν θα συμβουλεύει τους Ζιλμπέρτο και Σισέ να μείνουν στο «πανηγύρι των τρελών» - όπως του έγινε το ερώτημα – για να σχολιάσει: «Όλοι είμαστε λίγο τρελοί. Πάντα είχα μεγάλες προκλήσεις και μου άρεσαν στη ζωή μου. Μέχρι να σταματήσω την καριέρα μου σαν προπονητής, ποτέ δε γνώρισα εύκολες καταστάσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι έτοιμος, αν μπορεί να βρεθεί μια ισορροπία, εγώ θα έλεγα ότι είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να ξανακάνει κάτι πάλι. Έτσι, είναι στο χέρι μας και οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τους παίκτες. Θεωρώ ότι είναι λογική η αντίδρασή τους, παίζουν, προπονούνται, έχουν τη διάθεση, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτό».

Τέλος, για το τι θα κάνει αν μείνει στον Παναθηναϊκό και το αν θα προσπαθήσει να πείσει το Βραζιλιάνο και το Γάλλο να μείνουν στην ομάδα, ανέφερε: «Δε μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Όχι γιατί δεν έχω γνώμη, αλλά γιατί δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα στόχο που είναι να προετοιμαστούμε σωστά ως το τέλος του πρωταθλήματος γιατί ο στόχος μας είναι ο τίτλος, όμως είναι δύσκολο και πρέπει να είμαστε του χρόνου στο Champions League. Δεύτερον, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός και η διοίκηση του θα πρέπει να σκεφτούν να ετοιμάσουν ένα διαφορετικό μέλλον από τη σημερινή κατάσταση».



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved