«Ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι»

«Ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι»

Το παράπονο ότι ο επίσημος Παναθηναϊκός  δεν του ζήτησε ποτέ συγνώμη για τον ξυλοδαρμό, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Μάκης Ευθυμιάδης.

Το επεισοδιακό ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» ξύπνησε μνήμες και ο πρώην, πλέον,  διαιτητής και θύμα ξυλοδαρμού στο ντέρμπι «αιωνίων» του 2002 θυμάται τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

Στις καθυστερήσεις εκείνου του παιχνιδιού, καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Βενετίδη από τον Κωνσταντίνου και αφού ο Τζόρτζεβιτς το εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1, οι γηπεδούχοι δεν του το συγχώρησαν.

Βλέποντας τον τότε πρόεδρο των «πρασίνων», Άγγελο Φιλιππίδη, να μπαίνει στο γήπεδο ζητώντας του το λόγο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν δίστασαν να τον ακολουθήσουν με την συνέχεια να είναι πλέον γνωστή αφού ότι ακολούθησε μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα από το «Alpha Digital» που κάλυπτε τηλεοπτικά το ντέρμπι.

«Ο Παναθηναϊκός επίσημα ως διοίκηση δεν μου ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Δυστυχώς καμιά φορά ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι» δήλωσε αρχικά ο Ευθυμιάδης για να συνεχίσει όσον αφορά το πέναλτι:

«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την ορθότητα της υπόδειξης. Το χρονικό σημείο της υπόδειξης, στις καθυστερήσεις, ξεσήκωσε τον κόσμο. Δεν ξεχνώ ότι βρέθηκα μόνος μου απέναντι στον όχλο. Με έβρισαν αισχρά και με χτύπησαν. Ήμουν απροστάτευτος. Ξέρω πολύ καλά, το ένιωσα τότε και μέχρι τώρα γνωρίζουν όλοι πως αυτά που έγιναν, ο ξυλοδαρμός, δεν είχε καμία σχέση με τη διαιτησία μου. Δεν μπορεί μια στιγμιαία αγανάκτηση ή πίκρα να προκαλεί τόσο ωμή βία» τονίζει.

Ο Δραμινός πρώην διαιτητής δεν δίστασε να αναφερθεί και στα διαιτητικά λάθη, όπως τα χαρακτήρισε που έγιναν και στο πρόσφατο ντέρμπι, τονίζοντας τη διαφορά νοοτροπίας με το εξωτερικό:

«Σε πόσα παιχνίδια δεν έχουν γίνει λάθη; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν λάθη. Έτσι έγινε και εκείνο το Σάββατο. Απλά στο εξωτερικό, η ομάδα, το ποδόσφαιρο γενικότερα, προσφέρει κάτι στο κοινό. Ξέρεις ότι θα πας στο γήπεδο και θα δεις μπάλα. Δεν θ’ ασχοληθούν με τον διαιτητή γιατί περνάει σε δεύτερη μοίρα και είναι απλά μέρος του αγώνα, όχι πρωταγωνιστής. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα προκαλέσουν τον κόσμο. Και πάνω απ’ όλα οι φίλαθλοι στο εξωτερικό πάνε στο γήπεδο για να δουν μπάλα και να ξεσκάσουν. Όχι για να βγάλουν τ’ απωθημένα τους, Βλέπουν μπάλα και μετά φεύγουν, σαν να πήγαν στο θέατρο για να διασκεδάσουν. Στη Γερμανία και στην Ιταλία υπήρχαν σκάνδαλα με στημένα ματς, όπου εμπλέκονται και διαιτητές. Ο κόσμος όμως συνεχίζει και γεμίζει τα γήπεδα, γιατί απολαμβάνει θέαμα» κατέληξε.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved