Ο Βλάχος του 2004, στη μηχανή του χρόνου!

Ο Βλάχος του 2004, στη μηχανή του χρόνου!

Ο Βαγγέλης Βλάχος προβάρει την προπονητική φόρμα της ΑΕΚ και το Onsports γυρίζει οκτώ χρόνια πίσω το ρολόι του χρόνου. Τότε, ως τεχνικός του Ιωνικού, έδωσε εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων θέματα που παραδοσιακά παραμένουν στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα.

Η συνέντευξη δόθηκε στον υπογράφων και δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2004, λίγο μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς έπειτα από τις αποδοκιμασίες μερίδας οπαδών εναντίον του στο ματς (25/1) με τον Ηρακλή στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων και την πρόσληψη του Ιλιε Ντουμιτρέσκου στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ.

Ο Βαγγέλης Βλάχος σχολίασε μεταξύ άλλων τις προσωπικές διαπραγματεύσεις με την τότε διοίκηση της ΑΕΚ για την μεταξύ τους συνεργασία στην μετά – Μπάγεβιτς εποχή, την προσπάθεια του Ντέμη Νικολαίδη να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, την Οriginal, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και στο «διαζύγιο» που πήρε το 1984 από την Ενωση μεταπηδώντας στον Παναθηναϊκό.


Για το διοικητικό κενό στην ΑΕΚ και την έλλειψη ενός ηγέτη:

«Μια ομάδα απαρτίζεται από την διοίκηση, από τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία, τον κόσμο, ακόμα και από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της. Όταν ένα κομμάτι από αυτό δεν λειτουργεί καλά και στην ΑΕΚ φαίνεται ότι το διοικητικό κομμάτι εδώ και αρκετά χρόνια δεν λειτουργεί καλά, θα υπάρχουνε προβλήματα. Νομίζω ότι μετά τον Μπάρλο και τον Μελισσανίδη, αλλά και τον Ψωμιάδη με τον οποίο η ΑΕΚ δεν τα πήγε άσχημα παρόλα που δημιουργήθηκαν κάποια άλλες δυσάρεστες καταστάσεις εκείνη την εποχή, η ομάδα έχει πάντα τα ίδια προβλήματα.

Είναι πραγματικά κρίμα. Η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος, με πάρα πολύ κόσμο από πίσω της. Σε αυτή την ιστορική ομάδα έχουν παίξει πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορώ να καταλάβω το πώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος οικονομικά εύρωστος, να πάρει την ΑΕΚ. Αδυνατώ να καταλάβω τον λόγο και το πρόβλημα που υπάρχει και με ανησυχεί πολύ αυτό».

 

«Μάγκας ο Μελισσανίδης»


Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Κατά την γνώμη μου ο καταλληλότερος άνθρωπος αυτή την στιγμή για την ΑΕΚ και το φωνάζω για να με ακούσει εάν μπορεί, είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκτός της οικονομικής ευρωστίας που παρουσιάζει αυτή την στιγμή, είναι μάγκας. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ένα μάγκα πρόεδρο, που να μπαίνει μέσα στα αποδυτήρια να και τρέμουν. Να διαθέτει προσωπικότητα και να μπορεί ν΄ ανταγωνιστεί ομάδες και ονόματα όπως είναι ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης σε όλους τους τομείς, είτε αυτό είναι παρασκήνιο είτε οικονομικά είτε οτιδήποτε άλλο. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον Μελισσανίδη».

Για την κίνηση-Νικολαίδη και εάν μπορεί αυτή τη εξέλιξη να συσπειρώσει τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Μπορεί, διότι ο Νικολαίδης είναι ένα παιδί που αγαπιέται πολύ από τους ΑΕΚτσήδες, αφού έχει προσφέρει πολλά πράγματα στον σύλλογο. Ο λόγος του περνάει και μακάρι εάν αυτός τελικά αποδειχτεί η λύση της ΑΕΚ, να βοηθήσει την ομάδα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί. Του το εύχομαι με όλη μου την ψυχή».

Για την ανάγκη της ΑΕΚ να ανακαλύψει έναν… νέο-Μπάγεβιτς:

«Όλες οι ομάδες και όχι μόνο η ΑΕΚ έχουν ανάγκη από ανθρώπους με προσωπικότητα. Πιστεύω ότι αυτό που λείπει τώρα από την ομάδα της ΑΕΚ, είναι η αγάπη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ έπαιξα και στον Παναθηναϊκό έχω παρακολουθήσει και άλλες ομάδες και μπορώ να πω ότι εκείνο το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε ανέκαθεν στους κόλπους της διοίκησης των φιλάθλων και της ομάδας της ΑΕΚ δεν υπάρχει σήμερα. Παλιότερα ήταν όλοι μια γροθιά. Εάν καταφέρουν και συσπειρωθούν όπως τα προηγούμενα χρόνια, η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί κανένα απολύτως αντίπαλο».

Για το εάν δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από την ΑΕΚ μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Δέχτηκα πρόταση από την ΑΕΚ, δεν θέλω όμως να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες γιατί αυτό είναι άδικο από την στιγμή που δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Είπα την γνώμη μου και έθεσα τους όρους μου στους διοικούντες. Αυτοί δεν έγιναν αποδεκτοί και έτσι η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με άλλον προπονητή και όχι με μένα».

 

«Κάποιοι πήραν χρήματα από την μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό...»

 

Για το εάν τον φόβιζε η προοπτική της συνεργασίας με την ΑΕΚ, δεδομένου ότι ο σύλλογος περνούσε τότε δύσκολη φάση;

«Όχι δεν με φόβιζε καθόλου. Η ΑΕΚ διαθέτει το καλύτερο υλικό από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Εγώ είμαι γνώστης της πραγματικότητας έχω περάσει από αυτή την ομάδα και άλλες μεγάλες ομάδες και γνωρίζω να παλεύω στα βαθιά και όχι στα ρηχά. Ήξερα πολύ καλά τι χρειάζεται η ΑΕΚ αυτή την στιγμή για να την βοηθήσω και ήμουνα έτοιμος εφόσον τα βρίσκαμε με την διοίκηση, να αναλάβω καθήκοντα τεχνικού.. Όλοι κάνουμε λάθη κάποια στιγμή στην ζωή μας. Εγώ εκείνη την εποχή έφυγα από την ΑΕΚ παίρνοντας μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, κανείς όμως δεν ξέρει για ποιο λόγο έφυγα.

Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε, δεν θα ήθελα όμως ούτε και τώρα να μπω σε λεπτομέρειες. Εκείνοι που γνωρίζουν την πραγματική αιτία που εγώ έφυγα από την ΑΕΚ και πήγα σε μια άλλη ομάδα και θα διαβάσουν αυτά που σας λέω, θα αρχίσουν ν΄ ανησυχούν. Εγώ όμως δεν θα μιλήσω ούτε σήμερα σαν επαγγελματίας που είμαι. Απλά θα πω ότι από το «πούλημα» του Βλάχου, που νομίζουν άλλοι ότι πούλησα αλλά ουσιαστικά με πούλησαν διότι κάποιοι πήραν χρήματα από την μεταγραφή μου, καρπώθηκαν από την μετακίνηση μου στον Παναθηναϊκό. Και εγώ βέβαια είχα οικονομικό όφελος πηγαίνοντας σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά και κάποιοι άλλοι έβγαλαν χρήματα από την πώληση του Βαγγέλη Βλάχου. Τα πράγματα τότε δεν πηγαίνανε καλά στην ΑΕΚ, όπως δεν πηγαίνουνε και τώρα. Πρόεδρος ήταν ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ενώ δεν υπήρχε διοίκηση. Υπήρχε οικονομική εκκρεμότητα απέναντι μου κάτι που δεν το ξέρει κανείς, γιατί φρόντισαν να το καλύψουν. Εγώ έκανα χρήση του δικαιώματος της προσφυγής για να κερδίσω την ελευθερία μου. Επαναλαμβάνω όμως και πάλι ότι κάποιοι άνθρωποι καρπώθηκαν οικονομικά από την μεταγραφή του Βαγγέλη Βλάχου στον Παναθηναϊκό και μάλιστα αρκετά καλά λεφτά. Το λέω τώρα για πρώτη φορά μετά από τόσα πολλά χρόνια».


«Τα παιδιά στην Original, γνωρίζουν

ποιος ήταν ο Βαγγέλης Βλάχος και τι υπήρξε»


Για το πόσο τον τρόμαζε μια πιθανή κόντρα με την Original;

«H Original είχε αποδείξει ότι στέκεται πάντα κοντά στην ομάδα. Πιστεύω ότι εγώ θα τα έβρισκα με την Original. Ύστερα εγώ δεν έκρυψα ποτέ, ούτε το που ανήκα, ούτε το που ανήκω. Το μόνο πράγμα που δεν αλλάζει στην ζωή είναι η ομάδα. Μπορεί να αλλάξεις γυναίκα, πολίτευμα, θρησκεία, η ομάδα όμως δεν αλλάζει ποτέ. Όλα τα παιδιά που είναι στην Original, γνωρίζουν ποιος ήταν ο Βαγγέλης Βλάχος και τι υπήρξε. Το ότι είμαι επαγγελματίας θα το λεώ πάντα, είμαι επαγγελματίας. Σήμερα είμαι εδώ, αύριο αλλού, μεθαύριο κάπου αλλού. Κάνω χρήση της ιδιότητας που έχω ως επαγγελματίας, όπως θα έκανε ο κάθε αμειβόμενος άνθρωπος».

Για την σπουδαιότητα της κατασκευής ενός σύγχρονου γηπέδου για την ΑΕΚ;

«Είναι το άλφα και το ωμέγα. Φανταστείτε ότι τότε η ΑΕΚ θα έχει τρομερά έσοδα και θα είναι μια ομάδα που θα έχει την έδρα της.. Θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει μεριμνήσει τουλάχιστον οι μεγάλες ομάδες να έχουν δικό τους γήπεδο».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved