Νικοπολίδης: «Ο... άνθρωπος Αντώνης» (video)

Νικοπολίδης: «Ο... άνθρωπος Αντώνης» (video)

Τους λόγους που αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του «Ο αγώνας της ζωής μου» εξήγησε ο Αντώνης Νικοπολίδης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του το μεσημέρι της Δευτέρας (25/6) στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την παρακολουθήσατε live από την WEB TV του Onsports.

Ο παλαίμαχος Έλληνας τερματοφύλακας στην ομιλία του, ανέφερε τους τρεις λόγους που τον οδήγησαν να γράψει την αυτοβιογραφία του, αποκαλύπτοντας πως εμπνευστής της ιδέας ήταν η γυναίκα του.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που με τιμάτε με την παρουσία σας. Πολλοί με ρωτούν για ποιος λόγους έγραψα αυτό το βιβλίο. Ήταν τρεις οι λόγοι. Πρώτα ήθελα ο κόσμος να γνωρίσει τον άνθρωπο Αντώνη. Που γεννήθηκα, την οικογένειά μου, από πού ξεκίνησα, με ποιες αξίες μεγάλωσα, αλλά και πως πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα ήθελα να ξέρει ο κόσμος την ψυχολογία που είχα σε σημαντικές στιγμές της καριέρας μου αλλά και τι ήταν αυτό που με κράτησε», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Και συνέχισε: «Πολλές φορές γνωρίζουμε έναν αθλητή στο απόγειό του. Τον κρίνουμε στη μεγάλη του στιγμή. Εγώ ήθελα να δείξω πως ένας άνθρωπος από την επαρχία πετυχαίνει τους στόχους του. Έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτό.

Ο δεύτερος λόγος είναι διότι ήθελα να δείξω στους νέους ανθρώπους πως τίποτα δεν σου χαρίζεται. Κάθε βήμα που κάνεις να το υποστηρίξεις. Σε κάθε χτύπημα να σηκώνεσαι πάνω. Καμία δυσκολία δεν μπορεί να σε σταματάει. Είχα τρομερά εμπόδια, αλλά κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και κατάφερα να τελειώσω μια καριέρα με ένα ζεστό χειροκρότημα που ήταν η ανταμοιβή μου.

Επίσης μέσα από τα έξοδα αυτού του βιβλίου, θέλω να βοηθήσω τον φίλο μου Δημήτρη Χαλαστάρα. Ένα παιδί από την Χαλκίδα. Είχε ένα ατύχημα πριν από 12 χρόνια και παλεύει να σταθεί στα πόδια του. Χρειάζεται συμπαράσταση να κάνει το θαύμα. Όχι μόνο υλική αλλά και συμπαράσταση ψυχολογική.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρίστο (σ.σ. Χαραλαμπόπουλο) ο οποίος ήταν κάτι σαν.. ψυχαναλυτής μου και κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το βιβλίο. Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πάνε σε ψυχαναλυτή. Να ευχαριστήσω τον εκδοτικό οίκο. Αν και δεν το βλέπω ως εκδοτικό οίκο και τους φίλους μου Θανάση και Βασίλη και η ιδέα ήταν έμπνευση της γυναίκας μου. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα τον Γιάννη Μπέζο ο οποίος με έκανε να συγκινηθώ. Να νιώσω ιδιαίτερα. Τον Κώστα Βογιατζή που επιμελήθηκε τις φωτογραφίες. Όλους εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας και σας ευχαριστώ που είστε δίπλα στο «πνευματικό μου παιδί».

Ο Άγγελος Μπασινάς μίλησε για τη σχέση του με τον Αντώνη Νικοπολίδη υποστηρίζοντας πως ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αξίζει τον σεβασμό όλων, ενώ στάθηκε και στην αποχώρησή του από την ενεργό δράση όταν ήταν στην κορυφή. Από την πλευρά του, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στάθηκε στον χαρακτήρα του πρώην, πλέον, συμπαίκτη του.

Την παρουσίαση προλόγισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής, ενώ στο πάνελ βρέθηκε ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε το γράψιμο της αυτοβιογραφίας του Αντώνη Νικοπολίδη, ο Θανάσης Ασπρούλιας εκ μέρους του εκδοτικού οίκου «MVP Publications», αλλά και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Μάλιστα, κατά την ανάγνωση του πρώτου κεφαλαίου, στην οποία ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μιλάει για τον χαμό του πατέρα του, προκάλεσε έντονα συναισθήματα στον Αντώνη Νικοπολίδη.

Νικοπολίδης: «Ο... άνθρωπος Αντώνης» (video)



ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved