Ευρωπαϊκά άπειρος, αλλά διψασμένος ο Αστέρας

Ευρωπαϊκά άπειρος, αλλά διψασμένος ο Αστέρας

Ακόμη ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει κάνει μεταγραφές και το υπάρχον του ρόστερ δεν… σφύζει από ευρωπαϊκές παραστάσεις, αλλά σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός.

Στις 14:30 τη Δευτέρα (25/6) ο Αστέρας θα μάθει τον αντίπαλό του, ή τον πιθανό του αντίπαλο για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην 80χρονη ιστορία του, και όλοι στην Τρίπολη ονειρεύονται ένα… μακρύ ταξίδι.

Βέβαια, μόλις δύο ποδοσφαιριστές των Αρκάδων έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε παιχνίδια ευρωπαϊκών Κυπέλλων, ενώ χωρίς εμπειρία είναι και ο προπονητής τους Σάκης Τσιώλης,ο οποίος έφτασε πολλές φορές κοντά στην… πηγή, αλλά τελικά θα πιει νερό στον πάγκο του Αστέρα!

Ο πλέον έμπειρος ποδοσφαιριστής σε ευρωπαϊκές συμμετοχές που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι Αρκάδες, είναι ο Θανάσης Κωστούλας. Φορώντας για 7,5 χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια στην Ευρώπη (15στο Champions League και 4 στο UEFA Cup). Ωστόσο ο 35χρονος αμυντικός προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και είναι αμφίβολο αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του στα αποδυτήρια θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην προετοιμασία της ομάδας για τα πρώτα της ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Λεάντρο Αλβάρεζ είναι ένας ακόμη παίκτης που έχει αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Την περίοδο 2006-07 αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League με τον Απόλλωνα Λεμεσού, όπου οι Κύπριοι αποκλείστηκαν από την Κορκ Σίτι. Επίσης, το περσινό καλοκαίρι αγωνίστηκε στους δύο προκριματικούς γύρους του Europa League με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν την Ραντ Βελιγραδίουκαι την Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο.

Η επιθυμία των παικτών του Αστέρα να αγωνιστούν στο Europa League είναι μεγάλη και ο ενθουσιασμός τους αναμένεται να καλύψει το κενό της εμπειρίας. Εξάλλου, αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν παραστάσεις σε σαφώς καλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό, όπως είναι το ισπανικό και το αργεντίνικο και μπορούν άνετα να διαχειριστούν με σοφία και σοβαρότητα τα παιχνίδια του Ιουλίου.



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved