«Καυτό» το… ελληνικό καλεντάρι της UEFA

«Καυτό» το… ελληνικό καλεντάρι της UEFA

Οι «πρεσβευτές» της Ελλάδας στις διοργανώσεις της UEFA για την σεζόν 2012-13, αρχίζουν να μπαίνουν σταδιακά σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς, με τον rookie Αστέρα Τρίπολης να σέρνει πρώτος τον... χορό των κληρώσεων και των αγώνων. To Onsports κάνει «refresh» στο καλεντάρι και τις… ελληνικές ημερομηνίες του φετινού «καυτού» καλοκαιριού.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα πληροφορηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (25/6) τον αντίπαλο του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ή τον πιθανό αντίπαλό του που θα προκύψει από τον νικητή συγκεκριμένου ζευγαριού του πρώτου προκριματικού γύρου, με τα παιχνίδια να έχουν οριστεί στις 19 και 26 Ιουλίου.


Ο ΠΑΟΚ μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ, πήρε προαγωγή από τον δεύτερο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και θα μάθει την ομάδα που θα βρεθεί στον δρόμο του, στην κλήρωση που ορίστηκε να διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου.Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και στον τρίτο προκριματικό, αλλά και στα πλέι οφ του Europa League εφόσον φτάσει μέχρι εκεί.


Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από την Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν...πάσα οι «κιτρινόμαυροι» στον Ατρόμητο το καλό ελληνικό εισιτήριο του Europa League. Η ομάδα του Περιστερίου θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τα πλέι οφ του Europa League (στο ξέφωτο των ομίλων της διοργάνωσης) και θα πληροφορηθεί τον αντίπαλο της στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου.Μετέχοντας με τον συντελεστή της Ελλάδας (7.420 πόντους) οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» θα είναι εκτός απροόπτου στο γκρουπ των ανίσχυρων.


Από τους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League θα ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ο Παναθηναϊκός, αναμένοντας την κλήρωση της 20ης Ιουλίου για να μάθει τον αντίπαλο του. Εφόσον οι «πράσινοι» προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης (ένα βήμα πριν από την φάση των ομίλων) θα τοποθετηθούν ξανά στο γκρουπ των ισχυρών.


Τέλος, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συμμετέχει απευθείας στους ομίλους (έναρξη στις 18 Σεπτεμβρίου) του Champions League, βρίσκεται πρώτος στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ανεβεί στο δεύτερο. Παρεμπιπτόντως, αυτό θα συμβεί εφόσον αποκλειστούν στους προκριματικούς μία εκ των Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα.


Συνοπτικά, οι σημαντικές ημερομηνίες στο ευρωπαϊκό ημερολόγιο της νέας σεζόν είναι οι ακόλουθες:



25 ΙΟΥΝΙΟΥ: Κλήρωση των δύο πρώτων προκριματικών γύρων Champions και Europa League. H κλήρωση αφορά τον Αστέρα Τρίπολης που θα πληροφορηθεί τον αντίπαλο ή το ζευγάρι του πρώτου προκριματικού του Europa, από το οποίο θα προέλθει ο πρώτος του αντίπαλος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League.


19 IOΥΛΙΟΥ: Πρώτο ματς για τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League.


20 IOYΛΙΟΥ: Κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions και του Europa League. Αφορά τον Παναθηναϊκό που θα πληροφορηθεί τον πρώτο του αντίπαλο στον προκριματικό των μη πρωταθλητών. Στην κληρωτίδα θα μπει και ο Αστέρας (μαζί με τον αντίπαλό του στον δεύτερο προκριματικό γύρου του Europa League), αλλά και ο ΠΑΟΚ, που θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό του Europa League.


26 IOYΛΙΟΥ: O επαναληπτικός αγώνας του Αστέρα Τρίπολης για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.


31 ΙΟΥΛΙΟΥ ή 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στo πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League.


2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού του Europa League, καθώς και του Αστέρα Τρίπολης, εφόσον οι Αρκάδες έχουν προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.


7 ή 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ο επαναληπτικός του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League.


9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η ρεβάνς του τρίτου προκριματικού του Europa για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Αστέρα Τρίπολης, αν έχει προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.


10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Kλήρωση για τα πλέι οφ Champions και Europa League. Αφορά τον Παναθηναϊκό είτε για τα πλέι οφ του Champions League (εφόσον έχει προκριθεί από την τρίτη προκριματική φάση του Champions League), είτε για τα πλέι οφ του Europa League (εφόσον έχει αποκλειστεί από τον πρώτο του προκριματικό για το Champions League) και τον Ατρόμητο για τα πλέι οφ του Europa League. Αφορά επίσης και τον ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση πως θα΄χει προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό και τον Αστέρα Τρίπολης, εφόσον έχει προκριθεί από τον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό του Europa League.


21-22 AΥΓΟΥΣΤΟΥ: Οι πρώτοι αγώνες για τα πλέι οφ του Champions League με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, εφόσον βέβαια η ομάδα του τριφυλλιού έχει προκριθεί από την τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης.


23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Τα πρώτα ματς για τα πλέι οφ του Europa League με την συμμετοχή του Ατρομήτου και ενδεχομένως του ΠΑΟΚ και του Αστέρα ή του Παναθηναϊκού(εφόσον έχει αποκλειστεί από τον πρώτο του προκριματικό για το Champions League).


28-29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Οι ρεβάνς των πλέι οφ του Champions League για την πρόκριση στου ομίλους.


30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Κλήρωση στο Μονακό της φάσης των ομίλων του Champions League (2012-13) με τη σίγουρη συμμετοχή του πρωταθλητή Ολυμπιακού, καθώς και του Παναθηναϊκού, εφόσον έχει προκριθεί από τους δύο προκριματικούς του γύρους.


30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Οι ρεβάνς των πλέι οφ για το Europa League με την σίγουρη συμμετοχή του Ατρομήτου και ενδεχομένως του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης και του Παναθηναϊκού(εφ΄'οσον έχει αποκλειστεί από το πρώτο του προκριματικό για το Champions League).


31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η κλήρωση των ομίλων του Europa League για τις ελληνικές ομάδες που θα έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης.


18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ανοίγει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League 2012-13 με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής.


20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Εναρξη της φάσης των ομίλων του Europa League 2012-13 με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της πρώτης αγωνιστικής.




Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved