Το πλάνο και το αδιέξοδο του Θωμά Μαύρου

Το πλάνο και το αδιέξοδο του Θωμά Μαύρου

Ο Θωμάς Μαύρος παρουσίασε το πλάνο του για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο, ενώ ανέφερε τις μέχρι τώρα κινήσεις και τις πόρτες που βρήκε κλειστές.

Ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ παραχώρησε την Πέμπτη (21/6) συνέντευξη Τύπου στην καφετέρια που διατηρεί στον Άλιμο. Και πάλι εμφανίστηκε ενωτικός και πρόθυμος να συναντήσει όποιον δείξει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, ενώ επισήμανε πως δεν πρέπει να συνεχίσει η συζήτηση για εμπλοκή του Μελισσανίδη. Ο Μαύρος θέλει να κάνει την προσπάθειά του, προκειμένου η Ένωση να μην πέσει στη Δ' Εθνική.

Αρχικά επισήμανε: «Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στους νυν μετόχους. Τους ζητήσαμε δύο εκατ. ευρώ για τη δόση του άρθρου 44. Έπειτα είπαμε πως ότι χρήματα μαζέψουμε θα πάνε στους παίκτες. Ο Νοτιάς μου εξήγησε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει. Κάποιος άλλος μέτοχος, ο Πόλυς, δεν με δέχτηκε καν. Απομένει μόνο ο κόσμος μας. Μπαίνω μπροστά για να δώσω όραμα. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγική. Πρώτα ζητάω από εύπορους ΑΕΚτζήδες να προσφέρουν ότι μπορούν. Οι απλοί να βάλουν 20 ευρώ για την ΑΕΚ. Να τρέξουμε τα διαρκείας και να ξεφύγουμε από τον κίνδυνο.

Ευελπιστώ να δείξουν κάποιοι ενδιαφέρον. Να φτιάξουμε ομάδα που θα την αγαπήσουμε. Μακάρι να βρεθεί επενδυτής για την ομάδα μας. Τα λέω αυτά τώρα γιατί δεν υπάρχει. Χρειαζόμαστε αρκετά λεφτά. Περίπου 10-12 εκατ. ευρώ για να αποφύγουμε τον βραχνά. Δεν μπορώ να συμμετέχω και να υπάρχουν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές. Έτσι δεν μπαίνω. Δεν είναι εκβιασμός. Το βράδυ θα έρθει ο Δημητρέλος να ανοίξει λογαριασμό και αν δεν πετύχει το εγχείρημα τα λεφτά θα τα πάρει πίσω».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι χρονικό περιθώριο υπάρχει, ξεκαθάρισε: «Μέχρι 9 Ιουλίου πρέπει να πληρωθεί το άρθρο 44. Τη Δευτέρα πρέπει να ανοίξει ο λογαριασμός».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν έχω μιλήσει με τον Ντέμη. Αν η προσπάθειά του είναι καλύτερη τότε μακάρι να προχωρήσει. Εγώ θέλω απλά να μην δω την ΑΕΚ να αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική. Αν το πλάνο που έχω πετύχει και μπω στην ΠΑΕ θέλω πάνω από όλα ενότητα. Οι οπαδοί μας έχουν ορισμένες διαφωνίες αλλά εγώ θέλω την ΑΕΚ ενωμένη σαν γροθιά. Οι οπαδοί μας με ενημέρωσαν ότι θα είναι σαν. ..Ταλιμπάν δίπλα μου!

Όποιος δείξει ενδιαφέρον για την ΑΕΚ τότε θα πάω να τον συναντήσω. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον. Ο ρόλος μου θα είναι καθαρά ποδοσφαιρικός. Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Δεν έχω μιλήσει πλην του Κωστή με άλλον. Και δεν με νοιάζει ποιος έσφαλε. Νέο ξεκίνημα! Τα αφήνω όλα πίσω, στο παρελθόν! Εννοείται πως αν πετύχει η κίνησή μου θα ζητήσω να μπουν στο Δ.Σ. δικοί μου άνθρωποι, τους οποίους εμπιστεύομαι.

Δεν είμαι έτοιμος να πω για το χτίσιμο της ΠΑΕ. Θα πω μόνο πως όλοι θα δουλεύουν για την ΑΕΚ. Όποιος δεν δουλεύει θα φεύγει. Δεν θέλουμε δημόσιες σχέσεις. Ίσως κάποιοι παλαίμαχοι αξίζουν να βοηθήσουν την ΑΕΚ από κάποιο πόστο. Θα τους προτείνω.

Πιστεύω στην ψυχή μου. Ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια. Ότι λέω θα το κάνω. Δεν το λέει κάποιος για να τάξει αλλά γιατί τα πιστεύει και θα παλέψει να τα πετύχει. Θα χρειαστεί να είμαι δέκα ώρες την ημέρα στα Σπάτα. Κάθε μέρα θα είναι και καλύτερη. Σε δύο τρία χρόνια θα έχουμε μία δυνατή ομάδα με δικό της γήπεδο.

Στον Πέτρο Παππά δεν πήγα γιατί είχα ενημερωθεί από τον Τύπο σχετικά με την επιθυμία του να μην ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Σε ότι αφορά το θέμα των μετοχών, θα το δούμε αργότερα με τον Νοτιά. Ίσως ο Νοτιάς ζεσταθεί πάλι αν δει τον κόσμο να συσπειρώνεται. Ας μη συνεχίσουμε να λέμε για τον Μελισσανίδη και για κανέναν άλλον επιχειρηματία. Πάμε μόνοι μας και ότι βγάλουμε. Θα έχω να λέω πως δεν έμεινα αμέτοχος μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ».

Ο άλλοτε δεινός σκόρερ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αναφερθεί στην αγωνιστική κρίση ταυτότητας που περνά η ομάδα: «Δεν πρόσεξαν την ομάδα οι διοικήσεις. Δεν την έφτιαξαν για να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται η ομάδα που δίδαξε το επιθετικό ποδόσφαιρο και ήθελες χίλια μάτια να τη ...βλέπεις, να έχει μετατραπεί σε ένα θέαμα που δεν βλέπεται. Η ΑΕΚ θέλει 10 ώρες προπόνηση καθημερινά. Δεν γίνεται αλλιώς. Να φτιάξει παίκτες σύμβολα. Τώρα υπάρχει ξεραΐλα. Δεν υπάρχει τίποτα... Δεν μπορώ να τη βλέπω. Δεν με κάνει χαρούμενο αυτό που παρουσιάζει. Θέλω να παίζει καλά και ας χάνει».

Για το πλάνο της νέας χρονιάς σημείωσε: «Υπάρχει μία σκέψη για τη Ριζούπολη αλλά θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα πάει η προσπάθειά μας. Αν πάει καλά τότε θα είναι ασύμφορη η μετακόμιση στη Ριζούπολη. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν. Το θέμα είναι να βγάλουν το κάτι παραπάνω. Ο Λεονάρντο για παράδειγμα στην αρχή του πρωταθλήματος έβγαζε μάτια και στη συνέχεια έδειξε να προστατεύει τον εαυτό του. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ομάδα. Ανοιχτή η συμμετοχή των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τραϊανού Δέλλα στην προσπάθεια που θα κάνουμε για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ΑΕΚ. Σε ότι αφορά το θέμα του προπονητή, με τον Σάκη Τσιώλη έχουμε τις ίδιες απόψεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Αν μπορούσαμε να συνεργαστούμε; Γιατί όχι;».

Ακόμη ανέφερε: «Αν αγαπάς κάτι και έχεις φιλοδοξίες τότε απαιτούνται και κάποιες θυσίες. Η οικογένειά μου θα με βλέπει σπάνια σε περίπτωση που εμπλακώ με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Όποιος είναι ψηλά, τη χαρά του τη μετριάζει και τη λύπη την εξαφανίζει. Αυτό χρειάζεται η ΑΕΚ. Ακόμα και αν κερδίσουμε με 5-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο «Καραϊσκάκη» δεν θέλω μπουζούκια. Θέλω να ψάξω να βρω τι λάθη κάναμε στο ματς. H ασπιρίνη για την ήττα είναι η έξτρα δουλειά. Αυτό θέλω να βλέπω! Να φτιάξουμε μία ομάδα σύνολο που θα παίζει αυτόματα. Υπάρχουν ταλέντα. Ας τα αξιοποιήσουμε. Για παράδειγμα ο Κλωναρίδης θέλει έξτρα δουλειά. Αλλιώς θα χαθεί. Θέλει και ατομική προπόνηση».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved