«Να… γεράσω στον Ολυμπιακό»

«Να… γεράσω στον Ολυμπιακό»

Ενθουσιασμένος με την οργάνωση και το επίπεδο του Ολυμπιακού είναι ο Φρανσουά Μοντέστο, όπως ο ίδιος δήλωσε στο footmercato.

Ο Γάλλος αναφέρθηκε, επίσης, στο ντέρμπι, στη διαμονή του στην Ελλάδα, το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Μιραλάς, αλλά και στο μέλλον του, το οποίο συμβαδίζει με αυτό του Ολυμπιακού. Ο Φρανσουά Μοντέστο τόνισε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον Ολυμπιακό και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο σκέφτεται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο «λιμάνι».

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:

-Πρώτα απ’ όλα, πώς είσαι;

«Όλα καλά. Είναι μια καινούργια περιπέτεια για μένα. Έχω ήδη εγκλιματιστεί»

-Ας πάμε λίγο πίσω, στο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«Ένοιωσα απίστευτα. Πρόκειται για ένα απίστευτο συναίσθημα. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι το πιο σημαντικό ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικά. Είναι στην κουλτούρα των Ελλήνων».

-Αναφορικά με τα όσα έγιναν;

«Ειλικρινά πιστεύω ότι έγινε διαιτητικό λάθος στο γκολ που ακυρώθηκε στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και στα καλύτερα πρωταθλήματα γίνονται τέτοιου είδους λάθη. Μέσα στη χρονιά, όμως, αυτά εξισορροπούνται. Μετά το νικητήριο γκολ, στο τέλος, δεν είδα τι έγινε. Έμαθα ότι οι οπαδοί μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν τη νίκη μας, αλλά δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς με τους παίκτες του Παναθηναϊκού».

-Ο Τζιμπρίλ Σισέ δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και χρειάστηκε να προστατευτεί. Αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν.

«Αν δέχθηκε επίθεση, αυτό είναι 100% λάθος. Δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Ελπίζω να μείνει ο Τζιμπρίλ Σισέ και την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι  καλό ν’ αγωνίζονται σε αυτό παίκτες της δικής του αξίας».

-Όταν άκουσες για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα ντέρμπι από τους συμπαίκτες σου φοβήθηκες ή περίμενες πώς και πώς για να το ζήσεις;

«Ήμουν στην Ιταλία και υπάρχει και εκεί αντίστοιχο πάθος στα ντέρμπι. Είναι η πρώτη μου χρονιά που παίζω ένα τέτοιο ντέρμπι εδώ και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Είναι αξέχαστο για έναν παίκτη, είτε του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού. Οι εικόνες είναι υπέροχες. Υπάρχει ένα απίστευτα θερμό κοινό στην Ελλάδα. Θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μάχεται από την αρχή κατά της βίας. Οι φίλαθλοί μας δεν δημιούργησαν ποτέ προβλήματα σε οποιοδήποτε εκτός έδρας παιχνίδι».

-Πώς είναι οι πρώτοι σου μήνες στην Ελλάδα;

«Με υποδέχθηκαν υπέροχα. Ήρθα σε ένα πολύ οργανωμένο σύλλογο. Γρήγορα ανακάλυψα ότι είναι μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Είναι κρίμα που δεν βγαίνει αυτή η εικόνα προς τα έξω. Αισθάνομαι ότι είναι η οικογένειά μου ο Ολυμπιακός. Είναι αδύνατον μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να μην πηγαίνει κάθε χρόνο για τον τίτλο. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα. Έχει τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα».

-Έχεις μείνει έκπληκτος από την οργάνωση του Ολυμπιακού, δηλαδή;

«Πραγματικά ήταν μια έκπληξη για μένα. Όταν αγωνιζόμουν στη Μονακό και βρέθηκα αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό δεν περίμενα ότι είχε τέτοια οργάνωση. Είναι πάρα πολύ ωραίο σε μια πόλη, όπως η Αθήνα, που έχει καταπληκτικό καιρό και πολύ καλούς ανθρώπους».

-Έχετε δέκα βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και 26 από τον τρίτο στη βαθμολογία. Πώς κρίνεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διεκδίκησαν αυτή τη χρονιά το πρωτάθλημα. Ήταν μια καλή μάχη μεταξύ των δύο ομάδων. Δεν είναι εύκολη η σύγκριση με τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα. Το ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει με το γαλλικό, στο οποίο υπάρχει ψαλίδα ανάμεσα στις μεγάλες και τις μικρές ομάδες. Έχω μάθει όμως με τον καιρό να σέβομαι όλες τις ομάδες».

-Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει αρκετούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα. Θα συμβούλευες κάποιον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα;

«Το να αγωνίζεσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Είναι πολύ καλό ν’ αγωνίζεσαι σε ομάδες επιπέδου του Ολυμπιακού. Είχα μια πρώτη επαφή το 2007, όταν έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό. Σκέφτομαι ότι στο μέλλον παίκτες αξίας θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Τόσο Γάλλοι, όσο και ξένοι. Το πρωτάθλημα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο».

-Πες μου, ποια η γνώμη σου για τον Μιραλάς;

«Τον ήξερα από την Λιλ. Τον θυμάμαι και στην Σεντ Ετιέν. Είναι παίκτης που μπορείς να τον εμπιστευτείς και αυτό συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που ξέρεις ότι θα δώσει δύο φορές και τρεις τον καλύτερό του εαυτό. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά».

-Πιστεύεις ότι μπορούν κάποιοι παίκτες του γαλλικού πρωταθλήματος να παίξουν στον Ολυμπιακό και σε άλλες ελληνικές ομάδες;

«Πιστεύω ναι. Απ’ ό,τι βλέπω και τους υπόλοιπους που παίζουν εδώ. Δεν είναι μόνο ο Τζεμπούρ, ο Ζαϊρί και ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν παίκτες τόσο στην Καβάλα, όσο και στον Παναθηναϊκό».

-Υπήρχε επαφή με τον Ολυμπιακό για ανανέωση του συμβολαίου σου; Είχες επαφές με την Μαρσέιγ;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία επαφή με την Μαρσέιγ. Γνωρίζω ότι ο Ντεσάμπ με εκτιμά και το ίδιο συμβαίνει και με μένα. Είχα κάποιες επαφές με την Σεντ Ετιέν και υπήρχε πιθανότητα να πάω εκεί. Είχα μιλήσει με τους διοικούντες, αλλά και με τον προπονητή. Μετά ήρθε ο Ολυμπιακός και με «ξελόγιασε» με τα λόγια του προέδρου του. Σίγουρα θέλω να γυρίσω ξανά κάποια στιγμή στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ήθελα να έχω την εμπειρία του εξωτερικού.

-Το συμβόλαιό σου λήγει το 2012. Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Ήρθα για ν’ αγωνιστώ εδώ και να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Είμαι άνθρωπος που πορεύομαι με το συναίσθημα και όχι με τη λογική. Αν μπορώ να είμαι καλά, σκέφτομαι να μείνω και να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Είμαι καλά εκεί».



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved