Τη γλίτωσε στο φινάλε

Τη γλίτωσε στο φινάλε

Το γκολ του Ντάνι στις καθυστερήσεις έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στον Ηρακλή απέναντι στην Ξάνθη.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα του Καζάκη στο 3’ ο Ηρακλής αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 59’  πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο με γκολ του Ντάνι στις καθυστερήσεις.

Με γκολ «από τα αποδυτήρια» κατάφερε να προηγηθεί στο Καυτανζόγλειο η Ξάνθη. Μόλις στο 3ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν από δεξιά, με τον Κομεσίδη να βγάζει τη σέντρα και τον Καζάκη με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου.

Οι γηπεδούχοι «συνήλθαν» περίπου στο 10’ όπου είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Μάρα να περνάει τον Γκσπούρνιγνκ αλλά να μην καταφέρνει να κάνει το πλασέ. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου λοιπόν οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κέρδισαν μέτρα στο χώρο του κέντρου και προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά να απειλήσουν την εστία της Ξάνθης.

Οι Πάμπλο Λίμα και Μάρα δημιουργούσαν συχνά προβλήματα στους αμυντικούς των φιλοξενουμένων ενώ στον αντίποδα επίσης από την αριστερή πτέρυγα αναπτύσσονταν συνήθως και οι παίκτες του Παπαδόπουλου. Οι Πόι και Μπόατενγκ έκαναν «δύσκολη τη ζωή» του Αραμπατζή χωρίς όμως να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του Ελευθερόπουλου.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Λίμα και Παπαστεργιανό αλλά οι αντιδράσεις του Γκσπούρνινγκ ήταν σωστές. Όσο περνούσε η ώρα η Ξάνθη επέλεγε να περιμένει τον Ηρακλή πίσω από τη σέντρα προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν και προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή της.

Όμως η εδαφική υπεροχή του Ηρακλή δεν έφερε αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς με την Ξάνθη να αποφασίζει να πιέσει προς το τέλος του πρώτου μέρους. Τελικά κανείς από τους δυο γκολκίπερ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και το 1-0 υπέρ των Ακριτών ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Οι ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγή με την Ξάνθη να δείχνει πιο επιθετικές τάσεις συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 51’ με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Φλίσκα πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε 2 λεπτά αργότερα με τον Παπαστεριανό να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λίμα.

Η αριθμητική ισορροπία του αγώνα άλλαξε στο 59’ όταν ο Φλίσκας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο κόουτς των φιλοξενουμένων προχώρησε αμέσως σε αλλαγή αντικαθιστώντας τον Αντεφέμι με τον Βάλλα προκειμένου να ενισχύσει τα μετόπισθεν.

Παίζοντας λοιπόν με παίκτη παραπάνω ο Ηρακλής αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεσή του στα καρέ των φιλοξενουμένων. Έτσι, ο Παπαδόπουλος επέλεξε να περάσει στο ματς τον Κιντάνα ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του παίζοντας με αντεπιθέσεις.

Τελικά οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς λίγο πριν το φινάλε καθώς ο Ντάνι από πλασέ στο ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Γκσπούρνινγκ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, από το Onsports την αναμέτρηση του Ηρακλή με την Skoda Ξάνθη πατώντας ΕΔΩ



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved