Εργοτέλης: «Πέσαμε λόγω προγραμματισμού και αποδυτηρίων»

Εργοτέλης: «Πέσαμε λόγω προγραμματισμού και αποδυτηρίων»

Τους λόγους για τους οποίους ο Εργοτέλης «έχασε» την κατηγορία ανέλυσε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Κετικίδης.

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Καραγεωργίου παραχώρησε δηλώσεις στον Athletic Radio και μίλησε για τα... πάντα. Από τα αίτια υποβιβασμού του Εργοτέλη, μέχρι το Euro και το ματς της Εθνικής Ελλάδος με τη Γερμανία.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
 
Για τις πρώτες του σκέψεις μετά το διαζύγιο με τον Εργοτέλη

«Θα ξεκουραστώ λίγο. Θα παραμάνω τουλάχιστον δύο-τρεις μήνες στην Κρήτη για να χαρώ το νησί».

Οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις από το EURO

«Δεν παρακολουθούμε ωραίο τουρνουά. Παραδοσιακές δυνάμεις είναι εκτός όπως η Ολλανδία. Όσο αφορά την Εθνική μας ομάδα είναι η γνωστή μας Εθνική, με ένα ποδόσφαιρο όχι ιδιαίτερα όμορφο, όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η πρόκριση μας είναι πολύ σημαντική. Είχαμε δυνατές ομάδες στον όμιλο τις οποίες και καταφέραμε να αφήσουμε εκτός».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες για την Εθνική στο παιχνίδι με την Γερμανία

«Για το ματς με Γερμανία πιστεύω πως έχουμε ελπίδες. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα, όχι όμως κάτι το φοβερό. Έχουν παίκτες με χαρίσματα όμως δεν εντυπωσιάζομαι. Η Εθνική στα δύσκολα έχει δείξει πως είναι μια δυνατή ομάδα»

Για τις επιλογές του Σάντος και αν θα μπορούσε να είχε καλέσει κάποια παιδιά από τις κρητικές ομάδες

«Ο Σάντος κάλεσε τα παιδιά που ήξερε. Δεν του βγήκε ο Χαλκιάς. Ίσως να ήταν και τυχερός με τον τραυματισμό του. Ευτυχώς απέδωσε ο Σηφάκης, με γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Ο Σάντος προτίμησε να πάρει τα παιδιά που έχει δουλέψει μεταξύ τους και τα γνωρίζει».

Για το επίπεδο κόπωσης των ποδοσφαιριστών στο ΕURO

«Το θέμα με την κόπωση όπως και με τις ηλικίες το διογκώνουμε στην Ελλάδα. Oι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν την κούραση όλο αυτό το καιρό. Οι έλληνες δεν το έχουν μάθει τόσο, γιατί τους περνάμε εμείς αυτή την νοοτροπία. Είναι ελληνικό φαινόμενο».

Για το γεγονός πως ο Καραγεωργίου προτίμησε στον Εργοτέλη να κάνει ένα ροτέσιον κυρίως στους πιο "μεγάλους" παίκτες

«Εγώ διαφωνώ με αυτή την τακτική. Εμάς δεν μας βγήκε»

Για το φαβορί του EURO

«Λογικά η Ισπανία. Πιστεύω πάντως και την Ιταλία μπορεί να πάει καλά. Έχει δείξει πως όταν περνάει την πρώτη φάση συνήθως πηγαίνει καλά. Η Γαλλία έχει καλούς παίκτες, με κίνητρο που δεν έχουν διακρίσεις και ίσως αυτό βοηθήσει. Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία θα έλεγα κατά σειρά».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα..

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το ίδιο τα τελευταία χρόνια. Τριών ταχυτήτων. Μονομαχία μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι υπόλοιποι μέχρι την 10η θέση και οι άλλοι για την παραμονή. Νομίζω και πως ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των άλλων και έκανε μια καλή πορεία. Ήταν μια καλή ομάδα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο».

Για το επόμενο πρωτάθλημα

«Δεν ξέρουμε καταρχήν ποιοι θα είναι στο επόμενο πρωτάθλημα. Πόσες ομάδες θα είναι, τι θα γίνει με αυτούς που δεν αδειοδοτήθηκαν και τις μεταγραφές που θα μπορούν να κάνουν. Το μόνο που φαίνεται είναι πως ο Ολυμπιακός θα είναι ο παντοκράτορας και αυτό είναι αρνητικό για το ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους που ο Εργοτέλης έπεσε αγωνιστικά στην Β΄Εθνική

«Οι λόγοι είναι δυο. Ο προγραμματισμός. Οι ομάδες κατα κύριο λόγο φτιάχνονται το καλοκαίρι. Ο δεύτερος είναι πως κάποια στιγμή χάθηκαν τα αποδυτήρια. Στον Εργοτέλη  δεν υπήρξαν οικονομικά προβλήμα ποτέ. Το πρόβλημα είναι το δέσιμο των παικτών στα αποδυτήρια. Υπήρχαν οι Έλληνες, οι μεγάλοι και οι ξένοι. Κάποιο ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως οι μικροί δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα περιμέναμε. Σίγουρα φταίει και η πορεία. Όταν υπάρχει κίνδυνος τότε βγαίνουν κάποια προβλήματα στην επιφάνεια, όταν πηγαίνεις καλά αυτά μένουν μέσα στην ομάδα».

Για το ποιος ευθύνεται για τον λάθος προγραμματισμό

«Έγιναν λάθη από όλους. Επρεπε να διαφοροπποιηθούν κάποια πράγματα. Εμειναν κάποιοι που τα έδωσαν όλα και δεν μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω. Επηρέασε ο τραυματισμός του Ρομάνο και ότι δεν αντικαταστάθηκε αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε εκεί.Θυμάμαι μία στιγμή τον Ιανουάριο τερματίσαμε με 18 βαθμούς τον πρώτο γύρο. Πιστεύω πως αν δεν κερδίζαμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου θα είχαμε καλύτερη τυχη. Πιστεύω κάπου εφησυχάσαμε. Τον Ιανουάριο ούτε καν πέρναγε από το μυαλό κάποιου πως η ομάδα μπορεί να πέσει».

Για το ματς με τη Δόξα

«Στο παιχνίδι με την Δόξα, δύο δοκάρια έκριναν την κατηγορία. Ένα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα και ένα δικό μας. Η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει πολύ καιρό. Αυτή η ομάδα δυσκολευόταν πολύ και αυτό ήταν εμφανές».

Για τον Νίκο Καραγεωργίου και τα λάθη του

«Οι ευθύνες αναλογούν με το πόστο που έχει ο καθένας. Ποτέ σε όλο το διάστημα που η ομάδα χαμηλά, ο κόουτς δεν περίμενε ότι θα πέσει η ομάδα. Για μένα ο φετινός Καραγεωργίου δεν ήταν αυτός που ξέρω. Κάπου εφυσήχασε. Δεν περίμενε την πτώση. Κανένας μας για να είμαστε δίκαιοι. Ούτε οι εχθροί μας θα έλεγα εγώ».

Για τα τελευταία παιχνίδια και για το γεγονός πως ο Εργοτέλης δεν έδειξε να έχει το απαιτούμενο πάθος για την παραμονή

«Το θέλανε όλοι, αλλά δεν μπορούσανε. Μου θύμισε την πορεία του Ατρομήτου όταν έπεσε. Αποδεχθήκαμε την μοίρα μας και δεν αντιδράσαμε»

Για το διαζύγιο Εργοτέλη-Καραγεωργίου

«Σίγουρα η κύρια αιτία ήταν ο υποβιβασμός της ομάδας. Νομίζω πως αν ο Εργοτέλης κατάφερνε να σωθεί, θα ήταν στην ομάδα ακόμα και θα ήταν πολύ καλύτερος».

Για τον κ. Ισπιρλίδη

«Ο Καραγωργίου ήταν προπονητής, δικός μου άνθρωπος και τα λέγαμε αυτά και μέσα στη σεζόν. Δεν θέλω να κάνω κριτική για άμεσο συνεργάτη. Τις απόψεις μας τις λέγαμε με τον Νίκο».

Για τον λόγο πως ο ίδιος δεν αποχώρησε μαζί με τον Καραγεωργίου

«Όταν τελείωσε η χρονιά μου είπε ο πρόεδρος κάνε τις προπονήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Οπότε αναγκαστικά έμεινα εγώ. Δεν διαχωρίσαμε κάτι, ούτε μετά που είχαμε συζήτηση με τον πρόεδρο».

Για την συζήτηση που είχε με τον Απόστολο Παπουτσάκη

«Όταν ανακοινώθηκε η  λύση της συνεργασία με τον Καραγεωργιού με φώναξε ο πρόεδρος και μου είπε θα συνεχίσουμε. Έχω και εγώ ένα δέσιμο με την ομάδα και με το νησί και μου αρέσει. Δεν διευκρινίσαμε σε πιο πόστο θα συνεχίσω. Αυτό θα ανακοινωνόταν όταν ξεκαθάριζε η κατηγορία. Μετά από κάποιο διάστημα ειδοποιήθηκα ότι σταματάω. Αν αυτή η απόφαση είναι προσωπική του κ. Παπουτσάκη την σέβομαι απόλυτα. Αν όχι θα έπρεπε να σκεφτεί αν οι προηγούμενες επιλογές που τον παρότρυναν οι συνεργάτες του ήταν σωστές».

Για το αν ζήτησε να του αιτιολογήσουν την απόφαση

«Ούτε το έκανα ούτε θα το κάνω. Δεν νομίζω ότι έχει τόσo σημασία.Σίγουρα ο τρόπος που έγινε με στεναχώρησε. Αν μετά το πέρας που έφυγε ο Νίκος, ο πρόεδρος μου έλεγε πως σταματάς και εσύ αλλά κάνε τους προπονήσεις μέχρι να τελειώσει η σεζόν δεν θα είχα στεναχωρηθεί. Με στεναχώρησε αυτή η αλλαγή στο μεσοδιάστημα».

Για την επόμενη μέρα του Εργοτέλη και τί πρεπει να γίνει

«Πιστεύω είται η ομάδα είτε παίζει στην Α΄είτε στην Β΄, πρέπει να γίνουν 5-6 προσθήκες. Δεν ξέρω τι θα γλινει με 2-3 παίκτες που είναι ακόμα στην ομάδα και ίσως μείνουν ανάλογα με την κατηγορία. Ο Εργοτέλης χρειάζεται ένα στόπερ με προσωπικότητα και δυναμικότητα  στα αποσυτήρια. Ένα αριστερό μπακ αν φύγει ο Δάρλας. Ένα 6άρι και δύο επιθετικούς οπωσδήποτε. Ένα παίκτη δεξιά και ένα κορυφή. Μιλάω με το δεδομένο πως δεν θα μείνει ο Μπούντιμιρ».

Για το πως γίνεται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι "μικροί" και για το γεγονός πως κάποιοι που πήραν την ευκαιρία δεν τους δόθηκε και δεύτερη

«Υπάρχει άμεση εξάρτηση με την βαθμολογία στην οποία βρισκόμασταν. Είδαμε κάποια παιδιά να μπαίνουν στην ομάδα. Ίσως σε κάποια άλλα παιδιά να μην ήταν η ώρα τους. Ο Καρέλης ίσως αδικήθηκε την περσινή χρονιά. Φέτος πήρε τις ευκαιρίες του και δεν δικαιούταν βάση απόδοσης τις ευκαιρίες που πήρε. Τον δικαιολογώ γιατί ίσως απογοητεύτηκε κάπως. Πέρσι είχε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και ίσως να περίμενε να αγωνιστεί κάπως».

Για τους μικρούς που υπέγραψαν τώρα τα επαγγελματικό τους συμβόλαια

«Έχουν κάποια στοιχεία. Πιο μπροστά νομίζω είναι ο Μπουρσέλης,και θεωρώ πως σίγουρα θα παίξει. Ο Εργοτέλης έχει δικά του παιδιά που πρέπει να τα προσέξει όμως νομίζω πως δεν πρέπει να βασιστή σε πρωταθλητισμό στη Β΄Εθνική σε αυτά τα παιδιά αν η ομάδα αγωνιστεί εκεί. Υπάρχει ταλέντο αλλά στα δύσκολα δεν χρειάζεται μόνο ταλέντο».

Για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε από τον Εργοτέλη όλα αυτά τα χρόνια

«Υπήρχαν πολύ καλοι ποδοσφαιριστές. Ο Λεάλ ήταν το ότι καλύτερο.Είχε μεγάλα χαρίσματα τα οποία δεν τα έδειξε όλα. Ένα ακόμα μεγάλος παίκτης, κυρίως σε προσφορά ήταν ο  Ίάτσουκ».

Για τα "κολλήματα" των προπονητών με τα συστήματα

«Έχεις τον Κουτσιανικούλη. Δεν μπορείς να τον χωρέσεις σε άλλο σύστημα. Υπάρχει ένας γρήγορος παίκτης που μπορείς να εκμεταλλευτείς από τα αριστερά και έχει χαρίσματα. Δεν είναι εύκολο και να αλλάξεις το σύστημα».

Για την μεγαλύτερη απογοήτευση όλα αυτά τα χρόνια στον Εργοτέλη

«Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι. Είναι γεγονός πως κάποιοι φέτος πάντως δεν έπιασαν ούτε το 60% των δυνατοτήτων τους».

Για τον ποιο αδικημένο παίκτη όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην ομάδα

«Ο Θεοδωρίδης κατά βάση και ο Γραμμόζης».

Για τον ανταγωνισμό ΟΦΗ-Εργοτέλη

«Διαφορετικές ομάδες τελείως. Ο ΟΦΗ έχει πολύ κόσμο και άλλη δυναμική που δεν την είχαμε εμείς. Νομίζω πως ήταν καλός αυτος ο ανταγωνισμός».

Για τον φετινό ΟΦΗ

«Είχε παίκτες με προσωπικότητα που την έβγαλαν όπου χρειάστηκε. Αυτός ο ΟΦΗ αν δεν είχε τα προβλήματα και μιλάω για τα οικονομικά ήταν για πολύ ψηλότερα. Για μένα ήταν καλύτερη ομάδα από τον Ατρόμητο και πιστεύω πως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι θα ήταν πολύ ψηλότερα».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο

«Είναι ένα από τους λόγους που ανέβηκε η ομάδα κατηγορία και έκανε αυτή την πορεία. Κράτησε τα αποδυτήρια. Γι΄ αυτό ο ΟΦΗ σώθηκε από τα Χριστούγεννα και η άλλη ομάδα έπεσε».

Για τον Α. Παπουτσάκη

«Είναι πολύ αξιόλογος, διορατικός και έξυπνος ανθρωπος. Είναι ένας άνθρωπος που στο χώρο που βρέθηκε μαθαίνει ακόμα. Ίσως κάποιες δηλώσεις του μέσα στην σεζόν να ήταν άστοχες όμως έτσι έκρινε και νομίζω πως καλά έκανε και τις είπε από τη στιγμή που ένιωσε ότι έπρεπε έτσι να πράξει».

Για τα επόμενα σχέδια του..

«Δεν υπάρχει κάτι, είμαι σε αναμονή. Ίσως ξεκουραστώ για λίγους μήνες. Έχω κάποια σχέδια στο μυαλό μου, τα οποία θα γίνουν μετά το Σεπτέμβρη. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με την προπονητική. Θέλω να παραμείνω ψηλά, έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω».

Για τον κόσμο του Εργοτέλη

«Πρέπει να συσπειρωθεί και το κάλεσμα του Παπουτσάκη είναι πολύ λογικό. Σίγουρα και το ποδόσφαιρο φετος δεν ήταν ελκυστικό για τον κόσμο της ομάδας. Με νέο όραμα και ιδέες θα γυρίσει ο κόσμος».

Για ποιον θα έπαιρνε προπονητή...

«Τον Αναστασιάδη. Για μένα είναι ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός. Πέρα από τις θρησκείες  και τα κομποσκήνια είναι πολύ καλός προπονητής στο κοουτσάρισμα. Ο Εργοτέλης χρειάζεται ένα προπονητή που έχει φρέσκες ιδέες στο ποδόσφαιρο».

Για το τι έχει μεγαλώσει στον Εργοτέλη όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην ομάδα

«Η οργάνωση έχει κάνει άλματα. Είναι αγνώριστη σε οργανωτικά επίπεδο από ότι ήταν όταν πήγα στην ομάδα και νομίζω πως αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία του Καραγεωργίου».

Για το αν έχει κλείσει η πόρτα του Εργοτέλη για τον ίδιο

«Όχι δεν έχει κλείσει και νομίζω πως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της διοίκησης».



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved