Καθάρισε στο… ημίωρο

Καθάρισε στο… ημίωρο

Με εμφάνιση για… σεμινάριο στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη με 3-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής με την Κέρκυρα.

Ένα… μαγικό ημίωρο στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό Βόλου, στο σημερινό (26/2) ματς με την Κέρκυρα, στο «νησί των Φαιάκων», για να φτάσει στη νίκη με σκορ 3-1 και παράλληλα να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τα Play Off.
Οι  δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί στο δικό τους καλό διάστημα και πήραν μια σπουδαία νίκη, με… φόντο την πεντάδα της Super League. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν με δύο γκολ του Σολάκη (4’, 23’) και ένα του Μπρέσκα (27’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 50’ με τον Καλαντζή.

Σε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, ιδίως στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πως η ξαφνική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, όχι μόνο δεν επηρέασε την ομάδα, αλλά ενδεχομένως να λειτούργησε ευεργετικά στον ψυχισμό των ποδοσφαιριστών, που ίσως να έπαιζαν σήμερα και για τον μέχρι πρότινος προπονητής τους.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η ομάδα του Βόλου έδειξε ποιος θα ήταν το «αφεντικό» στο γήπεδο. Ξεκινώντας με δαιμονιώδη ρυθμό και ένα γκολ από τα… αποδυτήρια, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να θέσουν από νωρίς τις βάσεις της νίκης.
Αυτό ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό, ύστερα από κόρνερ του Ούμπιντες και… εκτελεστή τον Σολάκη με κοντινή κεφαλιά. Αντί το 0-1 να «ξυπνήσει» την Κέρκυρα, έγινε μάλλον το αντίστροφο.

Οι φιλοξενούμενοι με την τριάδα του κέντρου (Μόνχε, Μπρέσκα, Καπετάνος) να κινούνται συνεχώς στους χώρους και τον Σολάκη στην κορυφή της επίθεσης, έκαναν… πάρτι απέναντι στην εντελώς αποδιοργανωμένη άμυνα των «Φαιάκων».
Η Κέρκυρα έδειξε να αποσυντονίζεται από τις πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της (Επστάιν, Μίχος, Ιωάννου, Παρασκευαΐδης) και αδυνατούσε να αναπτυχθεί στοιχειωδώς και να δημιουργήσει φάσεις στα αντίπαλα «καρέ».
Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, αλλά και το γεγονός πως ο Μαζνόφ ήταν αποκομμένος στην επίθεση, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και στο 23’ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Μπρέσκα βγήκε από δεξιά στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Σολάκη, που σε κενή εστία πέτυχε το 0-2.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (27’), ο Σλοβάκος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, όταν βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και με εκπληκτικό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο, κάνοντας το 0-3.
Μετά το ημίωρο «φωτιά» των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη έριξαν το ρυθμό τους και έδωσαν χώρο στην Κέρκυρα, η οποία ωστόσο αδυνατούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Βόλου.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα, ήταν εντελώς διαφορετική. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, απέσυρε από το παιχνίδι τον -αρνητικό στο πρώτο μέρος- Ρίκκα και έριξε στη θέση του τον Γιάντση, θέλοντας να δώσει περισσότερη επιθετικότητα στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η Κέρκυρα ήταν σαφώς καλύτερη στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και κατάφερε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της με ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε στο 50’ όταν ο Γκουστάβο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σολάκης με κεφαλιά έκανε το 1-3.
Όσο περνούσε η ώρα, η Κέρκυρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, ανεβάζοντας το παιχνίδι όλο και πιο ψηλά, με στόχο ένα δεύτερο γκολ. Λίγο έλειψε μάλιστα να το πετύχει στο 61ο λεπτό, όταν ο Στολτίδης έκανε ένα κοντινό σουτ, που έδιωξε στη γραμμή ο Σολάκης.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Μπάντοβιτς ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, βάζοντας στο παιχνίδι έναν ακόμη επιθετικό, τον Θανάση Τσίγκα, με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο. Με τους Στολτίδη και Γιάντση να κερδίζουν όλες τις μάχες στη μεσαία γραμμή και τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, η Κέρκυρα πίεζε για να μπει ξανά στο ματς. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ωστόσο, η κούραση φάνηκε να επηρεάζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γιακούποβιτς, με το ματς να μένει στο 1-3.


Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πατήστε ΕΔΩ.

Κέρκυρα: Γιώργος Θεοδώρου



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved