«Μόνο νίκες μέχρι το τέλος»

«Μόνο νίκες μέχρι το τέλος»

Αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (19/2).

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Super League μόνο άξια αμφισβήτησης δεν ήταν, ωστόσο όλα φαίνεται πως άλλαξαν μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» και τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η κακή διαιτησία του Καλόπουλου και των βοηθών του, σε συνδυασμό με τα γεγονότα που σημειώθηκαν μετά το τέλος του ματς, έδωσαν δικαίωμα στους διώχτες των «ερυθρολεύκων»  να αμφισβητήσουν τη θέση τους και φυσικά τη διαφορά των 10 βαθμών. Βεβαίως στο «λιμάνι» γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους πως αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και πως δίκαια απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.

Στόχος, λοιπόν, του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και των παικτών του είναι η «απάντηση» σε αυτήν την αμφισβήτηση κατακτώντας εφτά νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα ματς. Μόνο έτσι θεωρούν πως δε θα αφήσουν περιθώρια περαιτέρω αμφισβήτησης σε ότι αφορά στο δίκαιο της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος.

Εκτός όμως από το να αποδείξουν πως αξίζουν απόλυτα το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πετύχουν μόνο νίκες σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και για άλλους λόγους.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν τελικά τον στόχο τους, θα φτάσουν σε κάποια ρεκόρ (εκτός των όσων έχουν ήδη έκαναν), που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.
Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει μέχρι στιγμής 20 νίκες σε 23 αγώνες, παίζοντας μάλιστα κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Το πρώτο φετινό ρεκόρ που έχει ήδη πετύχει η ομάδα του Βαλβέρδε είναι να φτάσει το 8 στα 8 στην επαρχία, διατηρώντας μάλιστα το μηδέν  στην άμυνά τους.

Το επόμενο μεγάλο ρεκόρ που θέλουν να φτάσουν και να ξεπεράσουν οι «ερυθρόλευκοι» έχει να κάνει με κάτι που έχει πετύχει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Τροντ Σόλιντ. Τότε είχαν καταφέρει να πάρουν 16 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μαθηματικά η φετινή ομάδα έχει το περιθώρια να ισοφαρίσει αυτό το σπουδαίο ρεκόρ ή  ακόμα και να το ξεπεράσει. Θυμίζουμε άλλωστε ότι οι εναπομείναντες αγωνιστικές είναι εφτά, με τον Ολυμπιακό να έχει μέχρι στιγμής 11 συνεχόμενες νίκες. Άρα μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 18!

Την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα απίστευτο σερί και όσον αφορά στους αγώνες στο «Γ.Καραϊσκάκης» έχουν οι πρωτοπόροι, με τον Ολυμπιακό να έχει 11 νίκες σε ισάριθμα ματς. Αν καταφέρει να κατακτήσει άλλες τέσσερις νίκες στα παιχνίδια που απομένουν με Εργοτέλη, ΑΕΚ, Καβάλα και Λάρισα, τότε θα έχει πετύχει ένα απίστευτο σερί που θα τον έχει βοηθήσει, κατά πολύ, στην κατάκτηση του τίτλου .



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved