Ράγιος: «Αστέρας όπως λέμε… Βαλένθια»!

Ράγιος: «Αστέρας όπως λέμε… Βαλένθια»!

Την πίστη του πως ο Αστέρας μπορεί να φθάσει ακόμα ψηλότερα την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν και να εξελιχθεί σε… Βαλένθια της Ελλάδας, εξέφρασε ο Ρούμπεν Ράγιος.

«Είμαστε πολύ φιλόδοξοι κι αν συνεχίσουμε έτσι και βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, γιατί να μη γίνουμε Βαλένθια;», τόνισε χαρακτηριστικά ο μέσος των Αρκάδων μιλώντας στο περιοδικό «Sportsfan», όπου δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να υποστηρίξει πως ο Αστέρας άξιζε την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και να αναφερθεί τόσο στις εντυπώσεις του από τη χώρα μας, όσο και στα οφέλη της κρίσης στο ποδόσφαιρο…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρούμπεν Ράγιος:

Φέτος βγήκατε έκτοι. Μπορείτε ακόμα ψηλότερα;

«Έχουμε πολλές φιλοδοξίες και αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωθούμε σαν ομάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο να έχεις διάρκεια σε όλους τους αγώνες. Αν βελτιωθούμε μπορούμε να πάμε ψηλότερα».

Ο Αστέρας δεν έχει τα οικονομικά προβλήματα άλλων ομάδων, πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Είναι πολύ σημαντικό, νιώθεις ήρεμος και μπορείς να δουλεύεις σε καθημερινή βάση συγκεντρωμένος, χωρίς άλλα πράγματα στο μυαλό σου».

Η μη αδειοδότηση άλλων ομάδων άνοιξε στον Αστέρα το δρόμο για την Ευρώπη. Είναι αυτή η ευκαιρία σας να κάνετε το παραπάνω βήμα;

«Πράγματι, μας παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία, την οποία όμως αξίζαμε. Η ομάδα έκανε πολλή δουλειά για να τα καταφέρει και πιστεύω μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη».

Είσαι από την ευρύτερη περιοχή της Βαλένθια. Πιστεύεις ότι ο Αστέρας μπορεί να καθιερωθεί ως μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη όπως οι «νυχτερίδες» στην Ισπανία;

«Νομίζω πως ναι. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι κι αν συνεχίσουμε έτσι και βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, γιατί όχι; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας και το πως θα βελτιωθούμε. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με τις μεγάλες ομάδες».

Ήταν η πρώτη σου χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι εντυπώσεις σου;

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και το είδαμε τη φετινή χρονιά, όπου έλειψαν τα μεγάλα σκορ και πολλά ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πρέπει πάντα να είσαι συγκεντρωμένος».

Έχεις δουλέψεις για ένα χρόνο στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Εντυπώσεις;

«Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά ένας άλλος κόσμος. Είναι η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη και ο τρόπος που λειτουργούν τα πάντα εκεί είναι απίστευτα. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες στον Αστέρα».

Μπορούν οι ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες από την οικονομική κρίση;

«Εννοείται ότι δεν θέλουμε οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι θετικό πως οι νεαροί παίκτες μπορούν να πάρουν ευκαιρίες, να δείξουν την ποιότητά τους και όσοι αξίζουν να καθιερωθούν».



Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved