Το… ημερολόγιο του προφυλακιστέου Αχιλλέα Μπέου (photos)

Το… ημερολόγιο του προφυλακιστέου Αχιλλέα Μπέου (photos)

Καταγγελίες, προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, βολές κατά του πολιτικού συστήματος και προσώπων του ποδοσφαίρου. Ο εσχάτως ελεύθερος με περιοριστικούς όρους Αχιλλέας Μπέος, έκλεισε το... ημερολόγιο της προφυλάκισής του στις φυλακές Ναυπλίου. Το Onsports γυρίζει πίσω το ρολόι και «ξεφυλλίζει» μία προς μία τις σελίδες του.

28 Ιουνίου 2011. Η πύλη των φυλακών Ναυπλίου ανοίγει για τον τότε μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος κρίνεται προφυλακιστέος για την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων. 14 Ιουνίου 2012. Το Συμβούλιο Εφετών βάζει τέλος στην προσωρινή κράτησή του και τον αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ.

Το «κάδρο» του δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν, περιελάμβανε συνολικά τέσσερις αιτήσεις αποφυλάκισης, τρεις προσφυγές κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας (δύο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και μία στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Γενεύση) καθώς και δύο επιστολές διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, πολλές υπήρξαν και οι δημόσιες τοποθετήσεις μέσω συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κυριακάτικες εφημερίδες, είτε απευθείας του ιδίου, είτε των συνηγόρων του.

Ολες οι κινήσεις του προφυλακιστέου Αχιλλέα Μπέου είχαν έναν κοινό παρανομαστή. Την εξέφραση της έντονης δυσαρέσκειάς του για την παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων (και κυρίως βέβαια του τεκμηρίου της αθωότητας) και την καταχρηστική και προειλημμένη (όπως την χαρακτήριζε) προσωρινή κράτησή του.

28 Ιουνίου 2011

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής

Οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η απολογία διήρκησε τρεις ώρες και στη διάρκειά της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι απαντήσεις που έδωσε δεν ήταν αρκετές για να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή του. Νωρίτερα, είχαν προφυλακιστεί οι Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας.

30 Ιουνίου 2011

«Είμαι αθώος»

Το «Βήμα» δημοσιεύει την απολογία του ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι η αντεισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, διαπνέεται από έωλες εκτιμήσεις και αναφορές των στελεχών της UEFA προς τον ίδιο.

7 Ιουλίου 2011

Διάψευση για επεισόδιο στη φυλακή

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξέδρα» τον εμπλέκει σε σοβαρό επεισόδιο με άλλους συγκρατούμενους στις φυλακές του Ναυπλίου που σύμφωνα με το ρεπορτάζ πήρε έκταση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την αποκατάσταση της τάξης.

Ο διευθυντής των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου Σωτήρης Μυτάκης με δηλώσεις του στο Onsports, διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο

14 Ιουλίου 2011

«Επιλεκτικές διώξεις»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς θέτει θέμα επιλεκτικής άσκησης πειθαρχικών διώξεων. Συγκεκριμένα, με δηλώσεις στην εφημερίδα «Goal» αναφέρθηκε σε επιλεκτικές διώξεις για φυσικά πρόσωπα και ομάδες μόνο από τους 15 πρώτους κατηγορούμενους και όχι και από τους 83, όπως θα έπρεπε κατά την άποψή του να έχει συμβεί και όπως θα έπρεπε και κατά την κοινή λογική να έχει συμβεί.

14 Ιουλίου 2011

Ζητείται μεταγωγή

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ζητάει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Ναυπλίου, ώστε να δώσει το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων.

15 Ιουλίου 2011

«Συγκινημένος ο Μπέος»

 Ο δικηγόρος του Νίκος Κακκαβάς δημοσιοποιεί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης την επιθυμία του Μπέου να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για να απολογηθεί(έπειτα από την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του) ενώ δεν παραλείπει να μεταφέρει την συγκίνηση που τον διακατέχει έπειτα από την νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Ραντ στο Βελιγράδι για την προκριματική φάση του Europa League.

19 Ιουλίου 2011

«Να βγω από τη φυλακή»

Το αίτημα του Αχιλλέα Μπέου για μεταγωγή του από τις φυλακές Ναυπλίου στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, δεν θα είναι το τελευταίο, καθώς προτίθεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Συγκεκριμένα όπως διαμήνυσε, μέσω του δικηγόρου του, Νίκου Κακκαβά, θέλει πάση θυσία να καταθέσει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την ομάδα του, να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και στη συνέχεια θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. «Θέλω να βγω από τη φυλακή το συντομότερο δυνατό. Να επιστρέψω κοντά στην οικογένειά μου», φέρεται να είπε ο Αχιλλέας Μπέος στον δικηγόρο του.

20 Ιουλίου 2011

Αγρια κόντρα Μπέου – Κούγια!

 Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και του Αλέξη Κούγια στην κατάθεση του πρώτου στην πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου υπογραμμίζει ότι κάποιοι μέσω του δικού του προσώπου προσδοκούν να κάνουν την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρει ότι το θύμα στην όλη ιστορία είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρεται με ειρωνικές εκφράσεις στο πρόσωπο του προέδρου της Παναχαϊκής.

Από την μεριά του, ο Κούγιας επισημαίνει ότι ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήνει αγώνες, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά ότι... «πέρυσι ο Μπέος βοήθησε τον Πατέρα, φέτος τον Μαρινάκη».

Ύστερα από 3ωρη διαδικασία, αποφασίζεται να δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Μπέο για να καταθέσουν υπομνήματα.

Ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ΠΑΕ, έφτασε στα γραφεία της Διοργανώτριας Αρχής, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμη - έχοντας μεταφερθεί από τις φυλακές του Ναυπλίου, όπου κρατείται.

28 Ιουλίου 2011

Υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου,

αποκλεισμός Μπέου από το ποδόσφαιρο

Στη Football League υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου (και η Καβάλα) για την εμπλοκή στο σκάνδαλο των φερόμενων στημένων αγώνων, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League που εξεδόθη στις 4:54 τα ξημερώματα!

Βαριά τιμωρία για τον Αχιλλέα Μπέο ο οποίος αποβάλλεται εφ' όρου ζωής από το ποδόσφαιρο! Από 300.000 ευρώ πρόστιμο η κάθε ΠΑΕ και από 90.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα!

28 Ιουλίου 2011

Οργή για την καταδίκη

«Υπάρχει λόγος που γίνεται όλο αυτό» τονίζει ο Μπέος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM». Χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ εκφράζει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Είμαι υπέρ της κάθαρσης, αλλά δεν πρέπει να παρασέρνουν αθώα στοιχεία. Υπάρχει κάτι στο κατηγορητήριο και δεν το ξέρω; Υπάρχει κάποιος που να είπε πως δωροδοκήθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο; Είναι διαφορετικό να στερείς τα όνειρα μιας ομάδας και μιας πόλης χωρίς στοιχεία; Έχει ξεφύγει από κάθε νομική λογική».

29 Ιουλίου 2011

Το πρώτο «όχι» στην αποφυλάκιση

Στο κενό πέφτει η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης καθώς απορρίπτεται από τον 9ο τακτικό ανακριτή. Ο Γιώργος Κασίμης, περί ου ο λόγος, διατάσει τη συνέχιση της προφυλάκισης, μη αποδεχόμενος τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου για την υπόθεση των στημένων και το αίτημα να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του επικαλούμενος και λόγους υγείας. Ετσι, ο Αχιλλέας Μπέος παραμένει μέχρι νεοτέρας στις φυλακές Ναυπλίου.

30 Ιουλίου 2011

Παραχώρηση των μετοχών

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του Μπέου, καθώς ο τελευταίος παραχώρησε τις μετοχές του σε επιχειρηματίες της πόλης. Τα ονόματά τους δεν γίνονται γνωστά, ωστόσο την είδηση επιβεβαιώνουν κύκλοι της ΠΑΕ.

1 Αυγούστου 2011

Κλήση από την Επιτροπή Εφέσεων

Αίτημα ώστε να είναι παρών ο Αχιλλέας Μπέος στην εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού Βόλου και της δικής του στέλνει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

3 Αυγούστου 2011

Μπέος: «Πολιτική η δίωξή μου»

Θύμα στοχοποίησης υποστηρίζει πως έπεσε στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, τονίζοντας πως τελείωσε από το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, μιλάει για πολιτική δίωξη και μεθόδευση εξόντωσής του, εξαπολύει επίθεση στον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, ενώ ζητάει για μία ακόμα φορά, η αυστηρότητα να εξαντληθεί πάνω του και όχι στην πρώην ομάδα του, που όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο και στοχοποιήθηκε λόγω συμφερόντων.

5 Αυγούστου 2011

«Πού είναι τα στοιχεία-πειστήρια;»

Στέλνει επιστολή προς τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία-πειστήρια για την καταδίκη του Ολυμπιακού Βόλου και τη δική του και ζητάει από την επιτροπή να δικάσει με κατά συνείδηση κρίση και να μείνει ανεπηρέαστοι από κάθε πολιτική πίεση εντυπωσιασμού, αποπροσανατολισμού και δημοσιογραφικών σκοπιμοτήτων.

9 Αυγούστου 2011

Διοίκηση Πρωτοδικείου στον Ολυμπιακό Βόλου

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου, που μέσω ανακοίνωσης γνωστοποιεί ότι η ΠΑΕ οδηγείται σε διοίκηση Πρωτοδικείου, αφού ο Αχιλλέας Μπέος και οι επιχειρηματίες που εκπροσωπεί παρέδωσαν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

9 Αυγούστου 2011

«Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»

Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πολιτικές παρεμβάσεις στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καταγέλλει στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM». Παράλληλα, προαναγγέλει ότι η Βολιώτικη ΠΑΕ θα προσπαθήσει να εφεσιβάλλει την απόφαση μέχρι να τελεσιδικήσει. 

10 Αυγούστου 2011

Ο Ολυμπιακός Βόλου στην Super League

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανατρέπει την Πρωτοβάθμια απόφαση της Superleague για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Football League και τιμωρεί με αφαίρεση δέκα βαθμών την θεσσαλική ομάδα. Ωστόσο, η ποινή για τους Αχιλλέα Μπέο (ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο) παραμένει η ίδια.

22 Σεπτεμβρίου 2011

«Μάχες» με αρχές και λεβεντιά»

Την αντίθεσή του με την απόφαση της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου να καταφύγει στην FIFA και να θέσει σε κίνδυνο την Εθνική Ελλάδας, εκφράζει, μέσω γραπτής δήλωσής του. Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως κατανοεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην ομάδα, μετά την ωμή πολιτική παρέμβαση που θέλει τον αγωνιστικό και τον οικονομικό αφανισμό της, αλλά όπως τονίζει οι «μάχες» δίνονται με αρχές και λεβεντιά.

27 Οκτωβρίου 2011

Ημέρα του «ΟΧΙ»!

Λίγο πριν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ακούει το… «ΟΧΙ» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αναφορικά με την αίτηση αποφυλάκισης, την οποία είχε υποβάλλει στις 4 Αυγούστου . Με βούλευμά τους οι δικαστές απέρριψαν τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης και έτσι παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει, προσωρινά κρατούμενος και ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους.

6 Νοεμβρίου 2011

«Γιατί παραμένει στη φυλακή;»

Υστερα από τέσσερις και πλέον μήνες από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο των φερόμενων «στημένων», ο Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται ακόμη στη φυλακή και αναρωτιέται αν η κάθαρση αφορούσε μόνο αυτόν. Με επιστολή που στέλει, μέσω του δικηγόρου του, στην εφημερίδα «Αθλητική Μακεδονίας Θράκης», εκφράζει τις απορίες του για την εξέλιξη της υπόθεσης που «καθάρισε» μόνο τον ίδιο…

22 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου!

Με δικαστική συνείδηση και με βάση τα πραγματικά γεγονότα (και όχι όπως αναφέρει, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν πολιτικές και δημοσιογραφικές σκοπιμότητες) ζητά να κριθεί με προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

O πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, πραγματοποιεί μια σύντομη αναδρομή και περιγράφει πως από την φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων και τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, κατέληξε παράνομα (όπως υποστηρίζει) προφυλακιστέος.

7 Δεκεμβρίου 2011

Προσφυγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Καταθέτει προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων και κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ η υπόθεσή του εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, ασκήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, έχοντας προηγουμένως απορριφθεί αίτησή του για αναστολή της διαδικασίας μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης από τα ποινικά δικαστήρια.

Συγχρόνως, επισημαίνει πως τα αθλητικά όργανα προέβησαν σε διαπιστώσεις ενοχής χωρίς να αναμένουν την έκδοση δικαστικής απόφασης περί της ενοχής του, εξετάζοντας την ποινική υπόθεση μη έχοντας πλήρη εικόνα του αποδεικτικού υλικού, καταλύοντας θεμελιώδη δικαιώματά του.

23 Δεκεμβρίου 2011

«Θέμα ημερών να πέσει η χούντα»!

Προχωράει σε καταγγελίες κατά του πολιτικού συστήματος με ιδιαίτερα καυστικό λόγο, μέσω συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου «Marconi Radio 96,1 F.M.». «Έχω αδιάσειστα στοιχεία που πολλοί δεν κοιμούνται γιατί γνωρίζουν ότι τα έχω», τόνισε χαρακτηριστικά για την υπόθεσή του, υπογραμμίζοντας πως γι αυτά θα μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες του Βόλου.

Επίσης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει για μία ακόμα φορά «παράνομη» την κράτησή του, υποστηρίζοντας πως θα τραβήξει την υπόθεση, ακόμη κι αν δεν έχει να… φάει! Και θέλω να πω ότι όλες οι χούντες κάποτε πέφτουνε. Και η συγκεκριμένη χούντα είναι θέμα ημερών ότι θα πέσει».

5 Ιανουαρίου 2012

Αυτοπροσώπως στην Ευελπίδων

Μεταφέρεται από τις φυλακές Ναυπλίου στην Ευελπίδων, προκειμένου να ζητήσει αυτοπροσώπως την αποφυλάκισή του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκθέτοντας τα επιχειρήματά του.

13 Ιανουαρίου 2012

Νέα άρνηση αποφυλάκισης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αρνείται την αποφυλάκισή του και με σχετικό βούλευμα παρατείνει την κράτησή του στις φυλακές Ναυπλίου.

20 Ιανουαρίου 2012

Προσφυγή στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ!

 Καταφεύγει στον Ειδικό Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (και συγκεκριμένα στην Υπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη) κάνοντας λόγο για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων (κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας) και τονίζοντας ότι αυτό έχει συμβεί κατά την προδικασία, ζητώντας συγχρόνως την αποφυλάκισή του.

22 Ιανουαρίου 2012

«Οι υπεύθυνοι θα κάτσουν στο σκαμνί»

Δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να δικαιωθεί, μετά την αποφυλάκισή του, μέσω συνέντευξης που παραχωρεί στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

29 Ιανουαρίου 2012

«Θα μιλήσω με ονόματα»

Δεν χάνει την πίστη του για δικαίωση από την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι έτοιμος – όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» - να μιλήσει με ονόματα, κάνοντας κάποιους «να χάσουν τον ύπνο τους». Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι αποτελεί θύμα των πολιτικών και του Νικόλα Πατέρα.

5 Φεβρουαρίου 2012

«Ήταν ένα στημένο σενάριο»!

Στημένο και μεθοδευμένο σενάριο για να μπει ο ίδιος στη φυλακή και να μπορέσουν να υποβιβάσουν τον Ολυμπιακό Βόλου χαρακτηρίζει την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου «ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89,5»

Παράλληλα, εμφανίζεται αισιόδοξος για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου, δηλώνει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για την αποφυλάκισή του, ζητάει στήριξη του νυν πρόεδρου, Παναγιώτη Μποτσιβάλη και ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για τη συμπαράσταση και καταφέρεται κατά των εχθρών του Ολυμπιακού Βόλου.

17 Φεβρουαρίου 2012

«Κάποια στιγμή θα βγω»...

Δυνατός και αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα για την απόδειξη της αθωότητάς του, δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Nova Σπορ FM».

 «Ειμαι υποχρεωμένος να είμαι καλά έχω πέντε παιδιά έξω και μια γυναίκα. Πρέπει να είμαι καλά για να βγω και να τους βρω. Παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου και το τεκμήριο αθωότητας. Ετσι οδηγήθηκα στη φυλακή. Αισθάνομαι ότι στις 22 Ιουνίου ήρθαν σπίτι μου και με πήραν αιχμάλωτο. Με απήγαγαν. Είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας και της ελληνικής δικαιοσύνης».

1 Μαρτίου 2012

«Αν έχω μιλήσει με τον Σάχα, να μείνω μέσα ισόβια»

Σε δηλώσεις του μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου – στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM- υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε συνομιλίες με τον Σεμπάστιαν Σάχα ή τον εκπρόσωπό του πριν τη νίκη(4-0) του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως θα ζητήσει να μείνει κρατούμενος ισόβια αν αποδειχθεί το αντίθετο, ενώ υποστηρίζει για ακόμα μια φορά πως κρατείται άδικα και πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει την αθωότητα του.

Παράλληλα δεν λείπουν οι βολές προς το κράτος αλλά και τη δικαιοσύνη, με τους Παναγιώτη Μπιτσαξή και Παύλο Γερουλάνο να… συγκεντρώνουν εκ νέου τα πυρά.

2 Μαρτίου 2012

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση

Παραμένει έγκλειστος στις φυλακές του Ναυπλίου , καθώς ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, κ. Μπαρδάκης εισηγήθηκε αρνητικά και στο νέο αίτημα αποφυλάκισης.

30 Μαρτίου 2012

Τριτώνουν οι προσφυγές κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Καταθέτει την τρίτη (!) κατά σειρά προσφυγή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αποδέκτης της νέας προσφυγής εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

4 Μαΐου 2012

«Μισούν το ποδόσφαιρο Γερουλάνος και Μπιτσαξής»

Εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και σε συγκεκριμένα στελέχη της – μέσω συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «NOVA ΣΠΟΡ FM» δηλώνοντας ότι οι κ.κ. Γερουλάνος και Μπιτσαξής… προσφέρουν μόνο κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Κλείνω 11 μήνες στη φυλακή και δεν ξέρω τι αδίκημα έχω διαπράξει. Το τι λέω είναι δικαίωμά μου. Δεν μπορούν να βγαίνουν δικαστές και δημοσιογράφοι και να λένε για ελευθερία, μόνο στα λόγια. Πουλάω τρέλα και λέω ότι θέλω. Θα πάω φυλακή; Κρατούμε παράνομα. Έχω προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Υπάρχει σάπιο σύστημα»

16 Μαΐου 2012

Αρνείται τις κατηγορίες στον Καλόφωνο

Παραδίδει στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, συμβάσεις του Ολυμπιακού Βόλου με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και ποδοσφαιριστές, με ρητή απαγόρευση στοιχηματισμού στους ίδιους και τις οικογένειες τους, με απειλή καταγγελίας της σύμβασης. Ολοκληρώνοντας τη συμπληρωματική του απολογία, αρνείται τις κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε απάτη.

28 Μαΐου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου!

Στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, κάνοντας λόγο για άδικη προφυλάκισή του και... βιασμό των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Παράλληλα και με αφορμή δηλώσεις πρώην Υπουργών για το ρόλο της Δικαιοσύνης και την παρεμβατικότητα της πολιτείας, εκφράζει τους φόβους του για το κατά πόσο η πολιτική και οι πολιτικοί χρησιμοποιούν σαν «κέντρο» και «εργαλεία» για την εξυπηρέτηση πολλαπλών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων πελατών και χρηματοδοτών τους, το Δικαστικό σύστημα.

14 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος!

Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει ότι δεν θα πρέπει να παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για έξι ακόμη μήνες και αποφασίζει ομόφωνα την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 21 Ιουνίου πρέπει να καταβάλλει ο ίδιος εγγύηση 300.000 ευρώ.

Μάλιστα στο σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών υπάρχει ρητή διάταξη που αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν καταβάλλει το εν λόγω ποσό μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, από την επόμενη κιόλας ημέρας παρατείνεται αυτομάτως η προφυλάκισή του για έξι ακόμα μήνες.

Επιπλέον με το ίδιο βούλευμα επιβάλλονται στον Αχιλλέα Μπέο οι περιοριστικοί όροι:

- Απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

- Υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε 1η, 10η και 20ή του μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

- Απαγόρευσης ενασχόλησής του με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved