Αποφάσεις για όλα τα «καυτά» ζητήματα στο Δ.Σ. της ΑΕΚ

Αποφάσεις για όλα τα «καυτά» ζητήματα στο Δ.Σ. της ΑΕΚ


Όλα τα «καυτά» ζητήματα που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ τέθηκαν επί τάπητος στο… μαραθώνιο Δ.Σ. της Ένωσης την Τετάρτη (13/06).

Οι διοικούντες τους «κιτρινόμαυρους» τα είπαν για κάτι λιγότερο από ένα οκτάωρο (!) καταλήγοντας τελικά στους χειρισμούς και τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να διατηρηθεί ο σύλλογος τουλάχιστον στην εντατική, μέχρι να ορθοποδήσει και πάλι.

Από τη διενέργεια διαγωνισμού για το γήπεδο, μέχρι τη νομική έρευνα για το πώς μπορούν να εισπραχθούν τροφεία για τον Κώστα Μανωλά και από την επιβεβαίωση πως όλοι οι ποδοσφαιριστές πωλούνται, μέχρι την προσπάθεια ανεύρεσης ρευστού προκειμένου να αποφευχθούν προσφυγές.

Αναλυτικά τα θέματα και οι αποφάσεις που πήραν  ο πρόεδρος Ανδρέας Δημητρέλος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΑΕK:

Για το γήπεδο: Να υπάρξει σύμπλευση με την Ερασιτεχνική, ώστε μετά από σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα,  να προκηρυχθεί από κοινού διαγωνισμός. Παράλληλα να διαπιστωθεί κατά πόσο υφίσταται και πώς μπορεί να προχωρήσει το ενδιαφέρον της κινεζικής κατασκευαστικής «CSCEC».

Για τις πωλήσεις παικτών: Συμφωνήθηκε να μπει πωλητήριο σε όλους τους ποδοσφαιριστές και να γίνει μια προσπάθεια καταβολής μέρους των οφειλομένων σε Μάκο, Λεονάρντο, Κλωναρίδη, προκειμένου να μην τους χάσει χωρίς αντίτιμο. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για την πρόταση των Κινέζων σχετικά με τον Λεονάρντο (ύψους 800.000 ευρώ) η οποία έγινε δεκτή, ωστόσο «κόλλησε» στην άρνηση του Βραζιλιάνου (του προσφέρθηκαν 500.000 ευρώ), ενώ μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον των Βέρντερ Βρέμης και Μόναχο 1860 για τον Μάκο, το οποίο όμως παραμένει ακόμα είτε σε φιλολογικό επίπεδο, είτε στην… ενοικίασης. Συμφωνήθηκε τέλος ότι παρόλο που η ρήτρα του Κλωναρίδη ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα παραχωρούνταν και μια πρόταση που θα άγγιζε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Για τις προσφυγές: Στο τραπέζι έπεσε η μοναδική προσφυγή που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον Βάργκας, ο οποίος αξιώνει 165.000 ευρώ και την ελευθερία του (θα εκδικαστεί στις 25 Ιουνίου). Επίσης δεν πέρασε… απαρατήρητη η «προειδοποίηση» του Γκερέιρο μέσω εξώδικου που έχει αποστείλει, ζητώντας να ενημερωθεί πότε θα του καταβληθούν οι 650.000 ευρώ που του οφείλονται, αλλά και το θέμα του Γκούντγιονσεν, ο οποίος ζητά 330.000 ευρώ από τις 480.000 που του οφείλονται, ώστε να αποχωρήσει σαν… φίλος χαρίζοντας τα υπόλοιπα.

Οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν έτσι, τουλάχιστον γι' αυτούς που μπορούν να φέρουν σημαντικές προτάσεις όπως οι Μάκος, Κλωναρίδης, Λεονάρντο να γίνει προσπάθεια κάλυψης μέρους των οφειλομένων απέναντί τους, ώστε να μην διατηρήσουν το δικαίωμα προσφυγής.

Για τον προπονητή: Συμφωνήθηκε πως τη δεδομένη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα και το θέμα του θα συζητηθεί μετά τις διοικητικές εξελίξεις. Παρόλα αυτά γνωστοποιήθηκε πως ο Κωστένογλου δεν… παίζει μόνος του, καθώς υπάρχουν ήδη προτάσεις και από το εξωτερικό.

Για τον Μανωλά: Οι ιθύνοντες την ΑΕΚ παραδέχθηκαν πως δεν έχουν περιθώρια αντίδρασης από τη στιγμή που ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θελήσει να πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, ωστόσο από το νομικό τμήμα μεταφέρθηκε πως θα εξεταστεί προσεχώς το ενδεχόμενο διεκδίκησης από την ΑΕΚ τροφεία, ύψους ακόμα και 300.000 ευρώ.

Για την προετοιμασία: Εκτός από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που έχει «κλειδώσει» στο Πρέστον της Αγγλίας, κοινοποιήθηκε και πρόταση από τη Ρουμανία για συμμετοχή σε εκεί προπονητικό καμπ το διάστημα 10-16 Ιουλίου με δωρεάν διαμονή και δυο φιλικά. Εκεί πάντως μέρος δεν θα πάρει η πρώτη ομάδα, αλλά δανεικοί, κάποια νέα μεταγραφικά αποκτήματα νεαρής ηλικίας, άλλα και ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων.

Για το άρθρο 44: Συμφωνήθηκε πως η υπόθεση πρέπει να αναχθεί σε απόλυτη προτεραιότητα και όποια έσοδα υπάρξουν από πωλήσεις παικτών, πωλήσεις διαρκείας κλπ, θα πάνε... υπέρ της  συγκέντρωσης  1,25 εκατ. ευρώ που απαιτείται να καταβληθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Την παραίτησή του τέλος από το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε ο Χάρης Οικονομόπουλος, ενώ παράλληλα τα μέλη - τα οποία αποφάσισαν να γίνουν επισκέψεις των παλαιμάχων σε όλη τη Βόρια Ελλάδα, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας - ενημερώθηκαν ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved