Μάντζιος: «Μας δένει τα χέρια η καθυστέρηση»

Μάντζιος: «Μας δένει τα χέρια η καθυστέρηση»

Στην δυσκολία σχεδιασμού της Κέρκυρας της νέας χρονιάς λόγω της καθυστέρησης αποφάσεων των ποινών για την αδειοδότηση αναφέρθηκε ο Άκης Μάντζιος.

Ο τεχνικός των Φαιάκων μιλώντας στην αθλητική εκπομπή START SPORTS μίλησε για τα πλάνα του για ενίσχυση της ομάδας και στις δύο περιπτώσεις, αν επιτραπούν κάποιες μεταγραφές ή όχι, αλλά και για άλλα ζητήματα της Κέρκυρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάντζιου:

Για τις συνέπειες που έχει για τον ΑΟΚ η νέα αναβολή της απόφασης για τις ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων: «Πρόκειται για μια απόφαση που εμάς προπονητικά δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταθέτει την όποια απόφαση μπορεί να ληφθεί στο συμβούλιο. Με αποτέλεσμα να μας δένει τα χέρια, ώστε να προχωρήσουμε στον όποιο σχεδιασμό».

Για το αν θεωρεί πως η επιθυμία του για «κλείσιμο» του ρόστερ αρχές Ιουλίου, είναι πια εφικτό: «Το θεωρώ πλέον δύσκολο. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ να είναι συμπληρωμένο και να δουλέψει από την αρχή της προετοιμασίας. Όμως σίγουρα τα δεδομένα που δημιουργούνται μας δυσκολεύουν. Εμείς πάντως από την μεριά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

Για το αν έχει στο μυαλό του plan B, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν οι ποινές και δεν επιτραπούν οι μεταγραφές κι οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών: «Έχουμε μια λίστα με νέα παιδιά, ανεξαρτήτου αν θα υπάρχουν ανανεώσεις και μεταγραφές, όπως συζητείται παρασκηνιακά. Έχουμε τη λίστα γιατί ότι κι αν γίνει, εμείς θα χρειαστούμε νέα παιδιά στην ομάδα μας. Απλά τώρα, δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Αν δηλαδή θα μπορέσουμε να κινηθούμε σε επιπλέον μεταγραφές και ανανεώσεις. Κι αυτό μας δυσκολεύει γιατί το ρόστερ της ομάδας είναι άδειο από ποδοσφαιριστές και έτσι πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες σε διάφορες θέσεις».

Για το «παίζει» το σενάριο να προβιβάσει ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα: «Μέχρι τώρα δεν είχα τη δυνατότητα να δω τις μικρές ομάδες του συλλόγου. Σίγουρα πάντως θα είμαι σε συνεργασία με τους υπευθύνους αυτών των ομάδων. Μάλιστα, ήδη υπάρχει μια σκέψη για να κάνουμε κάποιες προπονήσεις μαζί με την Κ20 και την Κ17, ώστε να σχηματίσω μια καλή εικόνα για τους παίκτες. Θεωρώ πάντως ότι κάποια παιδιά από  αυτές τις ομάδες θα έρθουν μαζί μας στην προετοιμασία».

Τέλος, για το αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει τη νέα σεζόν με την Κέρκυρα: «Σίγουρα αυτό που είχα στο μυαλό μου, πριν το θέμα αδειοδότησης, θα είναι διαφορετικό μετά τα νέα δεδομένα. Μιας και η έλλειψη εμπειρίας που θα υπάρχει στο ρόστερ κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Ειδικά αν δεν αλλάξει η απόφαση και δεν επιτραπούν, τελικά, οι μεταγραφές. Θα είναι λίγο πιο δύσκολο το κομμάτι του μοντέλου που θα θέλουμε να δουλέψουμε γιατί θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Καθώς, θα έχεις να κάνεις με άπειρα παιδιά όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ. Σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται υπομονή και χρόνος γιατί η απειρία πληρώνεται.

Εγώ θέλω να έχω νέο αίμα στην ομάδα μου, ακόμα καλύτερα αν αυτό προέρχεται από την Κέρκυρα, μιας και θεωρώ πως υπάρχει ταλέντο στο νησί. Από κει και πέρα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, μου αρέσει η ομάδα μου να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να δημιουργεί φάσεις, κι ο κόσμος που  έρχεται στο γήπεδο, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, να χειροκροτεί την ομάδα για την προσπάθεια».



Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved