Παπουτσάκης: «Όλοι θα ωφεληθούν αν αυξηθούν οι ομάδες»

Παπουτσάκης: «Όλοι θα ωφεληθούν αν αυξηθούν οι ομάδες»

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο θα ωφεληθεί εάν οι ομάδες της Super League αυξηθούν σε 19 εξήγησε ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και αναφέρθηκε στην πρότασή του να αυξηθούν οι ομάδες, στις αλλαγές που γίνονται στο πρωτάθλημα μεσούσης της σεζόν, στον Ηρακλή, αλλά και στις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν αφήνοντας υπονοούμενα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Παπουτσάκη:

Για τις αλλαγές που γίνονται στην Super League στα μέσα της περιόδου:

«Φέτος είναι μια μεταβατική χρονιά που σαν βασικό της κριτήριο είναι το οικονομικό. Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τι γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις τάξεις του λαού και πιστεύω κατά ένα βαθμό παραπάνω και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δοθεί μια ανοχή σε αυτή τη χρονιά για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε του χρόνου και να βάλουμε το ποδόσφαιρο σε μια υψηλότερη μοίρα, καθώς είναι ένα άθλημα λαϊκό και δεν πρέπει να το χάσουν οι φίλαθλοι».

Για τους λόγους που πιστεύει ότι πρέπει οι ομάδες της λίγκας να αυξηθούν σε 19:

«Από την μια πλευρά υπάρχει ένα ηθικό θέμα και από την άλλη θα προσφέρουμε παραπάνω προϊόν από ότι προσφέρουμε τώρα.
Το ηθικό θέμα είναι ότι φέτος μέσα σε δύσκολες οικονομικά συγκυρίες ήρθαμε να αλλάξουμε δύο και τρεις φορές το νόμο των αδειοδοτήσεων. Φτάσαμε σε ένα σημείο αρκετές ομάδες, όπως είναι και ο Εργοτέλης, να πληρούν τις προϋποθέσεις και να είναι εκτός και άλλες ομάδες να μην τις τηρούν και να είναι εντός. Πιστεύω ότι είναι ένα ηθικό θέμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να μη μείνουν έξω και αυτές οι ομάδες.

Από την άλλη οι ομάδες πληρώνουμε τους ποδοσφαιριστές για 10 και για 12 μήνες και οι ποδοσφαιριστές 22 Απριλίου τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους και αυτό πιστεύω ότι δεν είναι σωστό. Εάν αυξηθούν οι ομάδες θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα που θα διαρκεί μέχρι τις 20 με 25 Μαΐου και θα μπορεί και ο Έλληνας να χαίρεται παραπάνω. Θα μπορούν και οι ομάδες να έχουν ένα πλεονέκτημα στο ετήσιο κόστος τους, διότι θα έχουν αγώνες συν εισιτήρια. Πιστεύω ότι και η Nova, που έχουμε συμβόλαιο και εξυπηρετεί αφάνταστα το ποδόσφαιρο, θα έχει ένα επιπλέον προϊόν να προσφέρει στους συνδρομητές της. Δεν πιστεύω να βγει κάποιος χαμένος από αυτή την ιστορία».

Για το τι απαντά σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα λέει αυτά επειδή ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε:

«Εμείς δεν έχουμε λειτουργήσει ποτέ εκ του πονηρού. Εμείς κρίνουμε τη σεζόν πως μπήκε και πως τελείωσε. Μέσα σε αυτή τη σεζόν εμείς ότι κάναμε, πιστεύω καλά κάναμε, σαν Super League το κάναμε διότι οι οικονομικές επιπτώσεις από τη μια μέρα στην άλλη ήταν αγνώριστες. Δεν παρανομήσαμε. Όταν έρχεται και μας λέει η ΕΠΟ ότι πιθανότατα οκτώ ομάδες θα πέσουν και από αυτές τέσσερις είναι μεγάλες, αν δεν κάναμε τίποτα τι ποδόσφαιρο θα είχαμε;»

Για το αν πρέπει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και ο Ηρακλής, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως αδικημένος:

«Εγώ πιστεύω ότι ο Ηρακλής θα δικαιωθεί. Το θέμα είναι ότι και οι άνθρωποι που είναι εκεί κάτι να κάνουν. Όλες οι ιδέες πρέπει να πέφτουν στο τραπέζι και να κουβεντιάζονται».

Για το αν θα θέσει θέμα επιστροφής του Ηρακλή στο επόμενο συμβούλιο:

«Θα το θέσω».

Για τις δηλώσεις που είχε κάνει τον Απρίλη:

«Στην συνέντευξη που είχα δώσει δεν είχα δόλο να δυσφημήσω το ποδόσφαιρο, το πήραν οι δημοσιογράφοι και το έκαναν παντιέρα και ο καθένας όπως ήθελε. Εγώ ότι είπα το είπα χωρίς να έχω δόλο να δυσφημήσω το ποδόσφαιρο. Εγώ αναφερόμουν σε πειθαρχικά παραπτώματα των διαιτητών στους αγώνες της ομάδας μου. Τώρα ο κάθε ένας πως το εννόησε και βγήκε την άλλη μέρα για καραμπινάτα σκάνδαλα δεν μπορώ να καταλάβω. Εγώ τη λέξη σκάνδαλα δεν την ανέφερα. Την κασέτα την έχεις, μου την στείλατε και εμένα και πουθενά δεν μίλησα για σκάνδαλα. Μιλούσα για παραπτώματα των διαιτητών στους αγώνες της ομάδας μου που αν θυμάστε τότε δεν ήταν και λίγα».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved