Αναστασάκος: «Θα πετύχουμε»

Αναστασάκος: «Θα πετύχουμε»

Αισιόδοξος ότι ο Ατρόμητος θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και θα πετύχει τους στόχους του, εμφανίστηκε ο επιθετικός του Ατρόμητου, Ηλίας Αναστασάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

«Στα τελευταία παιχνίδια, φάνηκε πως δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, αν και ξεκινήσαμε το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με θετικά αποτελέσματα και νίκες. Μετά, κάναμε μια κοιλιά που είναι φυσιολογική, γιατί δώσαμε αγώνες και στο Κύπελλο. Όμως, πιστεύω ότι θα επανέλθουμε και πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για φέτος. Είμαστε μια ομάδα που έχει από πέρυσι την ίδια φιλοσοφία, τον ίδιο προπονητή και ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ. Αυτό μας έχει βοηθήσει, ώστε να ξέρουμε τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το σημαντικότερο στοιχείο για μια ομάδα», είπε ο Αναστασάκος για τη φετινή εικόνα του Ατρόμητου.

Στη συνέχεια του τέθηκε το ερώτημα για το πού δίνει βάρος η ομάδα του Περιστερίου, πρωτάθλημα ή Κύπελλο: «Δεν διαλέγουμε στόχο. Έχουμε πρώτα τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και ο πρώτος μας στόχος είναι αυτό το παιχνίδι. Όταν έρθουν οι αγώνες Κυπέλλου, θα ασχοληθούμε μαζί τους. Η ομάδα πρέπει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Όπου πηγαίνουμε, παίζουμε για να κερδίσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το Σάββατο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, ειδικά μετά από όσα έχουν γίνει. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη και για τον κόσμο του, αλλά έχουμε δείξει ότι προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το παιχνίδι μας, εφαρμόζοντας την τακτική και τη νοοτροπία που μας έχει μεταδώσει ο προπονητής μας.

Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω τα αίτια της βελτίωσης του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια, όμως, είναι, ότι το τελευταίο διάστημα παίζει πιο ουσιώδες ποδόσφαιρο, είναι σε καλή κατάσταση και παίρνει τις νίκες. Ωστόσο, εμείς δεν θα πάμε να χάσουμε. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Αναφερόμενος στις δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, υποστήριξε: «Στο Κύπελλο, η πρόκριση είναι και θέμα τύχης. Υπάρχουν εκπλήξεις στη διοργάνωση, όπως εμείς και ο Ολυμπιακός Βόλου, φέτος, που έχουμε φτάσει στα ημιτελικά. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα στο Περιστέρι, ώστε να οριστικοποιήσουμε την πρόκριση στο Βόλο. Ξέρουμε ότι αν περάσουμε, παίζουμε στον τελικό, κάτι που για πολλούς μπορεί να μη ξανασυμβεί. Τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλουμε να προκριθούμε και οι πιθανότητες είναι 50 - 50. Αν είμαστε σοβαροί και βρεθούμε σε καλή μέρα, μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι».

Οσον αφορά στον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, είπε: «Είναι περίεργα παιχνίδια. Μπορεί η ΑΕΚ να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αλλά, πλέον, της έχει απομείνει μόνο το Κύπελλο, το οποίο θέλουν πολύ ο κόσμος και οι παίκτες. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση και φέτος είναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη ομάδα από την ΑΕΚ. Όμως, η πρόκριση κρίνεται σε δύο ματς και δεν μπορώ να πω ότι κάποιος έχει το προβάδισμα. Δίνω από 50% και στους δύο. Μακάρι να είναι ο Ατρόμητος στον τελικό και δεν με νοιάζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος».

Για τα κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα, με αφορμή τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη, είπε: «Πιστεύω, ότι το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν συχνά στα ελληνικά γήπεδα και ειδικά σε παιχνίδια μικρότερης κλίμακας. Απλώς, τα όσα έγιναν πήραν έκταση, επειδή έπαιζαν μεταξύ τους οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα προηγούμενα χρόνια και φέτος, γίνονται τα ίδια και στη Β’ Εθνική.

Εμείς, οι ποδοσφαιριστές, κάθε χρόνο τα βλέπουμε και τα ζούμε. Δεν μας κάνουν, πλέον, αίσθηση. Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια πράγματα και στο τέλος δεν κάνουμε τίποτα. Ίσως τα όσα συνέβησαν να αποτελέσουν την αρχή, για να βελτιωθούν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως τα φαινόμενα βίας μπορούν να αντιμετωπιστούν. Οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Αυτοί έχουν το καρπούζι, αυτοί έχουν και το μαχαίρι».



Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved