Κορωνάκης: «Να πάει ο ΟΦΗ στη Δ’ Εθνική!»

Κορωνάκης: «Να πάει ο ΟΦΗ στη Δ’ Εθνική!»

Συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για την οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ παρουσίασε την Παρασκευή (8/6) στη συνέντευξη Τύπου ο Σήφης Κορωνάκης, προκρίνοντας ως λύση τον υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική...

«Η ομάδα πρέπει κατά την προσωπική μου άποψη να πάει στη Δ' Εθνική με βάση την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτήν και το άνοιγμα των 12 εκατ. ευρώ που υπάρχει (9.964.000 ευρώ συν 1,2 εκατ. ευρώ οι προσφυγές). Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ.

Την Τετάρτη (13/6) έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη η οποία θα έχει τη μορφή Γενικής Συνέλευσης με τη συμμετοχή πρώην προέδρων της ΠΑΕ και φορέων του Ηρακλείου, ζητώντας τη βοήθεια για να βγει ο σύλλογος από το αδιέξοδο. Εάν δεν βρεθεί λύση σε αυτή τη σύσκεψη, τότε θα οριστεί Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί οριστικά το μέλλον της κρητικής ομάδας, με τη λύση της Δ’ Εθνικής να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Σήφης Κορωνάκης ανέφερε: «Πήρα την απόφαση να ενημερώσω και να πω αλήθειες για το σωματείο. Για αυτή την ομάδα έχουν θυσιαστεί άνθρωποι και έχουν χάσει περιουσίες. Θα αναφέρω μερικά ονόματα που βοήθησαν για να είναι ο ΟΦΗ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα ξεκινήσω από τους Κώστα Ρεπανάκη, Κώστα Πατεράκη που έχασαν το ξενοδοχείο τους και τα μεγαζιά τους. Θα πω κ’αποια ονόματα που δεν βρίσκονται στην ζωή. Ιάσων Αδάμης, Κώστας Δουλουφάκης, Κώστας Καζανάκης που μαζί με τον πατέρα του έχει δώσει την ζωή του στον ΟΦΗ. Μανόλης Παπακαλιάτης, Αντώνης Σενετάκης, Γιάννης Σερπετσιδάκης, Αρίστος Σφακιανάκης που είχε μια μεταφορική, Παναγιώτης Σπυριδάκης που είναι 50 χρόνια στο Ομιλήτικο στρατόπεδο. Δημήτρης Χαλβατζής, Λευτέρης Λυγερός.

Με κάλεσε ο κ. Ξημέρης και μου ζήτησε να αναλάβω το πόστο του άμισθου γενικού αρχηγού. Έπιασα δουλειά για πέντε μήνες για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους του. Μπαίνοντας είδα πραγματικά ένα χάος, παίκτες απλήρωτοι για δέκα μήνες. Επειδή έχω περάσει σαν ποδοσφαιριστής με ενδιέφερε πρώτα να σωθεί η ομάδα για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν και για αυτό δεν έβγαλα τίποτα προς τα έξω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες για την μεγάλη τους προσφορά και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Στη συνέχεια ο κ. Ξημέρης παραιτήθηκε προτείνοντας εμένα για πρόεδρο αλλά μετά από δέκα λεπτά πήραν την απόφαση να βάλουν στη θέση μου τον κ. Μιχαλόπουλο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στα οικονομικά της ΠΑΕ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από την εποχή Βατσινά και μετά: «Eδώ και καιρό προσπάθησα να ενημερωθώ για την κατάσταση και τώρα έχω πλήρη εικόνα. 2,5 εκατ. ευρώ υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές από την εποχή Βατσινά. Μέσα από την πώληση μετοχών, μαζεύτηκαν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τα χρήματα πήγαν στα λειτουργικά έξοδα της ομάδας. Τα υπόλοιπα έμειναν απλήρωτα και άρχισε ο κατήφορος του ΟΦΗ. Δεν έγινε ένα καλό κουμάντο. Στους παίκτες του ΟΦΗ οι οφειλές μέχρι  τις 31/12/2001 ήταν 1,087 εκατ. ευρώ.

Έχει γίνει εκχώρηση από τα τηλεοπτικά του 2012 - 2013. Ακόμη υπάρχει οφειλή 1.039.000 ευρώ μέχρι 30/6 στους παίκτες. Οι προσφυγές παικτών είναι σήμερα 1,2 εκατ. ευρώ.  Ένα μέρος από αυτές έχει ρυθμιστεί μέσα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πέρυσι είχαμε έσοδα 3,5 εκατ. ευρώ. Και κάναμε μπάτζετ 4,5 εκατ. ευρώ. H ΠΑΕ ΟΦΗ δεν μπορεί να συνεχίσει την τακτική να βγάζει 3 εκατ. ευρώ και να χαλάει δέκα. Δεν ήρθα να κατηγορήσω κανένα. Ούτε τον Βατσινά, ούτε τον Κουράκη, ούτε τον Μαχλά. Δεν ήρθα να κατηγορήσω πρώην προέδρους γιατί και αυτοί αγαπάνε τον ΟΦΗ. Όταν δουλεύει κάποιος κάνει και λάθη. Πρέπει όμως να πούμε την αλήθεια».

Ο Σήφης Κορωνάκης προανήγγειλε στη συνέχεια μεγάλο κούρεμα στην περίπτωση που το κρητικό συγκρότημα συνεχίσει στη Super League: «Φέτος  τα έσοδα υπολογίζουμε ότι θα είναι 3,470 εκατ. ευρω. Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα 2 εκατ. ευρώ. Άρα μένουν  1,470 εκατ. ευρώ για να τα διαχειριστούμε. Το μπάτζετ της ομάδας φέτος θα πάει 1 εκατ. ευρώ κάτω. Δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Σε προπονητικό τιμ φέτος πάνω από 50.000 ευρώ δεν μπορούμε να δώσουμε. Μισθοί υπαλλήλων και ποδοσφαιριστών από 900.000 ευρώ το χρόνο θα κατεβούν στις 500.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή θα χρειαστούμε 2,5 εκατ. ευρώ και έχουμε μόλις 1,5 εκατ. ευρώ για να διαχειριστούμε.

Χρειαζόμαστε Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο 600.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ήδη έχει κάνει προσφυγή ο Γεωργίου και καλά έκανε ο άνθρωπος για να διασφαλίσει τα χρήματά του αφού δεν τον πληρώναμε. Το ίδιο θα κάνουν στη συνέχεια άλλοι 12 παίκτες και έτσι θα φτάσουμε στο 1 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να το βρούμε αν η ομάδα θέλουμε όλοι να προχωρήσει τη νέα χρονιά».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για την προσφυγή που ήρθε στα γραφεία της ΠΑΕ από τον Αλεξάντερ Πέσιτς: «Μας ήρθε ένα χαρτί του κ. Πέσιτς που μας ζητάει 240.000 ευρώ προσφυγή από την FIFA. Έφυγε και έκανε προσφυγή χωρίς κανείς να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ΟΦΗ αλλά και τα συμφέροντα του ποδοσφαιριστή».

Για το προπονητικό τιμ και το μπάτζετ που θα διατεθεί από την διοίκηση τη νέα περίοδο: «Πέρυσι το προπονητικό τιμ κόστιζε 200.000 ευρώ (Αναστόπουλος, Σκέντζος) φέτος δεν μπορούμε να δώσουμε πάνω από 50.000 ευρώ».

Για το πώς βλέπει ο ίδιος την επόμενη ημέρα στον ΟΦΗ: «Εγώ προσωπικά σαν Σήφης Κορωνάκης αυτό που έχω να πω είναι ότι πρέπει να παρθεί μια γενναία απόφαση. Το καράβι του ΟΦΗ έχει βουλιάξει. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να πέσει στη Δ’ Εθνική. Δυστυχώς δεν υπάρχει πάτος. Κάποτε πρέπει να πούμε αλήθειες γιατί δεν φταίει ο λαός του ΟΦΗ και δεν πρέπει να σηκώσει το βάρος. Πως θα βοηθήσει ο κόσμος αφού δεν έχει να φάει. Πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις.

Με αυτά που έχω βρει στην ομάδα δεν υπάρχει αύριο για τον ΟΦΗ. Την απόφαση θα την πάρουν οι μέτοχοι. Αυτή είναι μια απόφαση που θα παρθεί από την Γενική Συνέλευση. Δεν υπάρχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες είναι χρεωμένες. Δεν θέλω τα παιδιά να χάσουν τα λεφτά τους. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε συμβόλαια 40 και 50.000 ευρώ τη νέα χρονιά. Εγώ λέω την σκέψη μου και θα πάρουν την απόφαση οι μέτοχοι. Αν δεν βρω καμία στήριξη η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει τι θα γίνει».

Για τη σύσκεψη που έχει προγραμματίσει και το τι περιμένει να βγει μέσα από αυτή την διαδικασία: «Θα γίνει μια συγκέντρωση στο Αστόρια ή το Galaxy, θα καλέσω τους μετόχους με επιστολές θα τους ενημερώσω και θα τους πω την αλήθεια. Αυτοί που δώσανε λεφτά στον ΟΦΗ δεν ξέρουν που πήγανε. Δυστυχώς στο τέλος ο Βατσινάς θα δικαιωθεί. Μπήκανε πέντε ορκωτοί λογιστές. Εγώ θυμάμαι τον κ. Κουράκη στη Γενική Συνέλευση που είπε ότι η ομάδα είναι καθαρή. Δυστυχώς όλοι τους παίξανε τα πολιτικά τους παιχνίδια για την προσωπική τους προβολή. Αγαπώ τον Μαχλά έχω παίξει ποδόσφαιρο με τον πατέρα του. Ο Μαχλάς πουλήθηκε προδόθηκε και τον αφήσανε μόνο του. Αυτός ήταν παιδί του ΟΦΗ όχι σαν τους άλλους που ήταν ξενομπάτηδες και δεν είχαν καμία σχέση με τον ΟΦΗ».

Για τους λόγους που δεν πήρε ο ΟΦΗ αδειοδότηση: «Επί διοίκησης Βασίλη Ξημέρη μας είχε τάξει ο κ. Τουγλής ότι θα μας φέρει 160.000 ευρώ. Τα λεφτά αυτά θα έρθουν σε μια σακούλα και μπορείτε να τα πάρετε μας είπε. Πάμε στην εφορία και περιμένουμε την σακούλα με τα 160.000 ευρώ, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Πριν πέντε ημέρες πήγα στον κ. Κουράκη στο γραφείο του και του είπα να μας  βοηθήσει. Να πας στον κ. Ξημέρη να πάρει δάνεια όπως πήρα και εγώ μου είπε. Να πας στον κ. Ξημέρη για εμένα αυτοί τελειώσανε. Ευτυχώς και είχαμε στην άκρη 150.000 από το δάνειο που πήραμε και είχε κρατήσει και ο κ. Ξημέρης 90.000 ευρώ τα οποία ήταν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και με αυτά λεφτά πήραμε φορολογική ενημερότητα. Ο κ. Τουγλής μας είπε ότι θα μας φέρει 160.000 μέσω του κ. Χούμπαυλη αλλά αυτά τα χρήματα δεν ήρθαν ποτέ.

Για τους δύο Ισπανούς τι να πω. Παρουσιάσαμε ένα χαρτί στην επιτροπή όπου γελούσαν όλοι μαζί μας. Ο Βλόνταρτσικ ζήτησε 30.000 ευρώ την τελευταία ημέρα αλλά δεν είχαμε ούτε ευρώ να του δώσουμε και δεν τα βρήκαμε. Τελικά αυτό που έχω να πω είναι ότι ο ΟΦΗ καλός δεν πήρε άδεια από την επιτροπή».
 
Για τον επιχειρηματία Ηρακλή Νύκταρη και το γεγονός ότι παρεμβαίνει στα διοικητικά της ομάδας χωρίς να είναι μέτοχος και να έχει κάποια θέση στην διοικούσα επιτροπή: «Για τον κύριο Νύκταρη πρέπει να σας ενημερώσει ο κ. Μαχλάς και ο κ. Κουράκης που είχαν συνεργασία μαζί του στη Β΄ Εθνική. Εγώ δεν το γνώριζα τον κύριο και τον γνώρισα σε ένα παιχνίδι με τον Άρη στην εξέδρα.  Μου είπε στη Λίγκα ότι έχω βάλει 500.000 ευρώ και του ζήτησα να μου φέρει απόδειξη για τα χρήματα που έχει δώσει. Στη συνέχεια ο κ. Μαχλάς με τον Κουράκη μου είπαν ότι δεν έχει βάλει δραχμή. Εγώ δεν ξέρω αν έχει δώσει λεφτά. Χαρτιά δεν έχω, περιμένω τον κ. Τουγλή να με ενημερώσει».

Για το τι εγγυήσεις πήρε από τα υπάρχοντα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ στο θέμα της εισροής χρημάτων και το τι χρήματα έχει βάλει ο καθένας τους μέχρι τώρα στην ομάδα: «Ο κ. Πουλινάκης μου είπε ότι θα βάλει 100.000, ο κ. Τσαμπουράκης μου είπε ότι θα βάλει 30.000 ευρώ , μου υποσχέθηκε ο κ. Τουγλής ότι θα βάλει 40.000 ευρώ από χορηγίες και εγώ είπα ότι θα βάλω από μετόχους και φίλους άλλα 50.000 ευρώ. Ο κ. Πουλινάκης έχει βάλει μέχρι τώρα 40 με 50 χιλ. ευρώ και ο κ. Τσαμπουράκης έχει βάλει 1.500 ευρώ».

Για την απόφαση να παραμείνει στον ΟΦΗ ο Βάντο: «Ευχαριστώ προσωπικά τον Μιχάλη τον Τζιράκη, μας πήγε στον Παπακαλιάτη τον Μανόλη. Του Βάντο του χρωστάμε 35.000 και για του χρόνου το συμβόλαιό του είναι 75.000 ευρώ. Του έδωσα 1.500 ευρώ με την συμβολή του Μιχ. Τζιράκη και του κ. Παπακαλιάτη και πήγε στη Βραζιλία για να επιστρέψει όταν ξεκινήσουμε την προετοιμασία».

Για την εγγυητική της ΠΑΕ και αν έχει καταπέσει για τις οφειλές που υπάρχουν προς πρώην παίκτες και ένα ιδιώτη: «Η εγγυητική έχει πέσει και δυστυχώς θα πρέπει να την πληρώνουν οι κ.κ.  Ξημέρης, Τουγλής, Κουτάντος που υπέγραψαν για την εγγυητική. Πρέπει να τα βάλουν αυτοί τα χρήματα που θα αφαιρεθούν από την εγγυητική».



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved