Φάνηκε στο χειροκρότημα

Φάνηκε στο χειροκρότημα

Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της Μάντσεστερ Σίτι. Ηττήθηκε 3-0 στην Αγγλία, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από το Europa League, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα των 4.000 οπαδών του, που ταξίδεψαν στο Νησί, για τη συνολική του πορεία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Εκεί όπου εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Σίτι ήταν ο Εντιν Ντζέκο, ο οποίος πέτυχε τα δύο γρήγορα γκολ της ομάδας του, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιάγια Τουρέ.

Ο Άρης επέλεξε την επιτυχημένη συνταγή του 0-0 του "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέταξε την ίδια ακριβώς 11άδα, το ίδιο σχήμα, ελπίζοντας και σε ανάλογη εμφάνιση.

Αντίθετα, ο Μαντσίνι προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Θεσσαλονίκης. Οι δύο αφορούσαν την άμυνα, αφού οι Κομπανί και Λέσκοτ, πήραν τις θέσεις των Κόλο Τουρέ και Ρίτσαρντς, ενώ ο Μπαλοτέλι ξεκίνησε το ματς αντί του Ράιτ-Φίλιπς.

Οι 4.000 φίλαθλοι του Άρη είχαν πάρει από νωρίς τις θέσεις τους στις εξέδρες, δίνοντας ένα "κίτρινο" χρώμα στο γήπεδο. Ήθελαν να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους. Ήθελαν να δουν την ομάδα τους να παίζει το ίδιο καλά με το πρώτο ματς.

Αντ' αυτού είδαν μια αφηνιασμένη Σίτι να μπαίνει στο γήπεδο πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και να κάνει το παιχνίδι της, επιβάλλοντας το ρυθμό της. Η αγγλική ομάδα ήταν υποψιασμένη πλέον και από το πρώτο ματς.

Πρέσαρε σε όλο το γήπεδο, χρησιμοποίησε την ταχύτητα και τους αυτοματισμούς της και από το 12’ βρέθηκε όχι μόνο σε θέση οδηγού, αλλά και αγκαλιά με την πρόκριση. Ο Ντζέκο ήταν αυτός που ψαλίδισε από νωρίς τις ελπίδες του Άρη. Ο Βόσνιος στο 7’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαζαρίδη και στο 12’ έδειξε γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του.

Γρήγορο 2-0 για τη Μάντσεστερ, με τον Άρη να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει, να μην του βγαίνει τίποτα στο γήπεδο και να περιορίζεται στο να παρακολουθεί το ρυθμό των Άγγλων. Δεν ήταν ότι δεν ήθελε. Απλά δεν μπορούσε. Και ήταν κάτι φυσιολογικό.

Κάτι που η ιστορία έχει δείξει ότι παθαίνουν σχεδόν όλες οι ελληνικές ομάδες που πηγαίνουν να παίξουν στο Νησί. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι των αντιπάλων και το γήπεδο... γέρνει. Πάντως, ο Άρης, παρά τα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε, προσπάθησε να σταθεί αξιοπρεπώς στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και εν μέρει το κατάφερε.

Η εικόνα του Άρη ήταν βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος. Από τη μία η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιζε με λιγότερο άγχος πια, αφού μόνο να κερδίσει κάτι είχε και από την άλλη η Μάντσεστερ είχε κατεβάσει ταχύτητα και «καθόταν» στο 2-0.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να...  φανεί περισσότερο μέσα στο γήπεδο και στην ουσία να γίνει ένα μοιρασμένο ματς, κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Πάντως, η Μάντσεστερ όποτε το... θυμόταν έκανε αισθητή την παρουσία της, όπως στο 66’ με το δοκάρι του Μπαλοτέλι.

Και για... κακή τύχη του Αρη, το θυμήθηκε και στο 75’. Όταν ο Γιάγια Τουρέ έκανε το 3-0, «καθαρίζοντας» τη νίκη-πρόκριση για τη Σίτι και δίνοντας πιο πανηγυρικό τόνο στη νίκη της αγγλικής ομάδας. Όμως, ούτε αυτό δεν μπορούσε να αμαυρώσει τη συνολική προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, η οποία στάθηκε καλά και στο συγκεκριμένο ματς, αλλά και γενικότερα σε όλη της την ευρωπαϊκή πορεία.

Θυμηθείτε το ματς, πατώντας  ΕΔΩ

Θυμείτε το pre game που σας προσέφερε το Onsports πατώντας  ΕΔΩ



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved