«Δικαιούμαστε ενίσχυση»

«Δικαιούμαστε ενίσχυση»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της ΑΕΚ, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας, για την επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια,

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  

«Η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της Α.Ε.Κ. χαιρετίζει την προσπάθεια του Γιάννη Βούρου, όπως και κάθε άλλου φίλου ή οπαδού της Α.Ε.Κ. για την επιστροφή της στο σπίτι της που είναι η Ν. Φιλαδέλφεια, όπως , επίσης χαιρετίζει και την δημοσιευθείσα στον Τύπο, δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ότι τάσσεται υπέρ της Ν. Φιλαδέλφειας.

Η Ένωσή μας έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων της Α.Ε.Κ. στη Ν. Φιλαδέλφεια και ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν αυτό τον καιρό τα μέλη της είναι η κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης προς το Α.Σ. της Α.Ε.Κ., που είναι και αρμόδιο να χειρισθεί το θέμα του γηπέδου και να λάβει την τελική απόφαση.

Προς το παρόν και για την αποφυγή εσφαλμένων κινήσεων οι οποίες ενδέχεται να κωλυσιεργήσουν την πρόοδο της υποθέσεως γήπεδο και κυρίως αυτής της χρηματοδοτήσεως του έργου, η οποία, κατά τη γνώμη μας, στηρίζεται σε εσφαλμένη βάση,  θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Διαβάσαμε, προ καιρού, στον αθλητικό και πολιτικό τύπο ότι η Πολιτεία, δια των αρμοδίων Υπουργών και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δήλωσε ότι  δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ σε ανώνυμη εταιρεία, όπως είναι η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. για να φτιάξει  γήπεδο. Σ’ αυτό οι ως άνω  αρμόδιοι έχουν απόλυτο δίκιο γιατί δεν μπορεί να ενισχύει η Πολιτεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες , όπως είναι οι Π.Α.Ε.

Πιστεύουμε όμως ότι, θα ήταν διαφορετική η άποψη των αρμοδίων αν ως φορέας της ανεγέρσεως του γηπέδου εμφανιζόταν το Α.Σ. (Ερασιτεχνική) Α.Ε.Κ., για τους εξής λόγους:

Ως γνωστό, το Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ. (Ερασιτεχνική), έχει ιδιόκτητο οικόπεδο, εμβαδού  30, περίπου, στρεμμάτων, με νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας το υπ’ αρίθμ. 62032/1934 παραχωρητήριο του Ελληνικού Δημοσίου. με τεράστια εμπορική αξία. Το Α.Σ. Α.Ε.Κ.  είναι το μόνο από τα λοιπά σωματεία της Αττικής (ΠΑΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) που έχει την πλήρη κυριότητα του οικοπέδου του και μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση κατασκευής των γηπεδικών εγκαταστάσεων που θα αναγερθούν σε αυτό από χρηματοδοτικό οργανισμό.

Με το δεδομένο αυτό, δηλαδή την ιδιοκτησία του οικοπέδου,  η στρατηγική  χρηματοδοτήσεως στηρίζεται στην κοινή λογική και την ισχύουσα συναλλακτική πρακτική που εφαρμόζει κάθε οικογενειάρχης στη σημερινή εποχή . Σήμερα, όποιος έχει αστικό οικόπεδο, χωρίς να έχει ρευστά χρήματα  και θέλει να κτίσει σπίτι για την οικογένειά του έχει τρείς επιλογές : α) ή να παραχωρήσει το οικόπεδό του σε εργολάβο, με αντιπαροχή,  β) ή να λάβει δάνειο από Τράπεζα και να το κτίσει μόνος του, με εργολάβους που θα επιλέξει και γ) ή να γίνει συνδυασμός των προηγούμενων δύο επιλογών, αν διαπιστώσει ότι τα αναμενόμενα εισοδήματά του από την εκμετάλλευση του ακινήτου, δεν επαρκούν για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Στην περίπτωση όμως της Α.Ε.Κ. υπάρχει και μιά άλλη, πρόσθετη, πηγή χρηματοδοτήσεως και συγκεκριμένα:.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 10 του Ν. 2725/1999, ειδικά η περιουσία των αθλητικών σωματείων, σε περίπτωση διαλύσεώς τους, περιέρχεται στη Γ.Γ. Αθλητισμού, δηλ. στο Δημόσιο και συνεπώς τα αθλητικά σωματεία αποτελούν, στην ουσία, Κρατικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, δηλ. οργανισμούς που ανήκουν στο Δημόσιο , όπως οι Δ.Ε.Κ.Ο . και στην ουσία διαχειρίζονται δημόσια περιουσία. Δηλαδή, με άλλα λόγια, στην ουσία το γήπεδο ανήκει στο δημόσιο και το Α.Σ  Α.Ε.Κ. έχει, απλά, την διαχείρισή του.

Με βάση τα ανωτέρω το Αθλητικό Σωματείο μας, δικαιούται και νομιμοποιείται να λάβει από το Δημόσιο:

α) άμεσες ή έμμεσες (ΟΠΑΠ κ.λ), οικονομικές ενισχύσεις, όπως έχει γίνει προς άλλα αθλητικά σωματεία για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι ενισχύσεις αυτές αποτελούν Δημόσιες επενδύσεις από τις οποίες το Δημόσιο, πλην των κοινωνικών παροχών στους πολίτες,  θα αποκομίσει και έσοδα, αποτελούν δε τακτική που εφαρμόζεται για αναπτυξιακούς λόγους σε περιόδους οικονομικής κρίσεως διεθνώς.

β) εγγυήσεις από  το Δημόσιο για τη λήψη δανείου, όπως ακριβώς και οι διάφορες ΔΕΚΟ και λοιποί οργανισμοί του Δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 2322/1995, όπως ισχύει σήμερα, επιτρέπεται, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, η παροχή εγγυήσεως σε ημεδαπές ή αλλοδαπές τράπεζες και λοιπούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, για την κάλυψη δανείων που χορηγούν σε Κρατικά ή ελεγχόμενα από το Κράτος Ν.Π.Ι.Δ. (αθλητικά σωματεία, σωματεία, ιδρύματα κ.λ). Μόνο το Μέγαρο Μουσικής, έχει λάβει κατά την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, εγγυήσεις 245 εκ. ευρώ. Γιατί, λοιπόν να αρνηθεί η Πολιτεία στο Α.Σ. Α.Ε.Κ. εγγύηση π.χ. 50 εκ ευρώ για μακροπρόθεσμο τοκοχρεολυτικό δάνειο απο Τράπεζα που, μετά βεβαιότητας , θα εξοφληθεί , όπως φαίνεται από τα αναμενόμενα έσοδα του γηπέδου που θα παρουσιάσει η Ένωσή μας.

Για να ενημερωθούν οι φίλοι της Α.Ε.Κ., η Ένωσή μας προετοιμάζεται για να διοργανώσει εντός των προσεχών ημερών, δημόσια συζήτηση για το θέμα του γηπέδου, στην οποία θα κληθούν να αναπτύξουν τις απόψεις και τις ιδέες τους οργανωμένοι και μη φίλοι της Α.Ε.Κ. με στόχο την άμεση κατασκευή του γηπέδου μας .

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.»



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved