«Προσπάθεια μέχρι τέλους»

«Προσπάθεια μέχρι τέλους»

Στο καλύτερο πρόσωπο που δείχνει ο Αστέρας Τρίπολης εκτός έδρας υπολογίζει ο Παύλος Δερμιτζάκης για το «διπλό» με τον Πανσερραϊκό.

Ο Ελληνας τεχνικός παραχώρησε την Τετάρτη την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και πως όλοι είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν μέχρι το τέλος για την παραμονή του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Είναι μία δύσκολη εβδομάδα για μας και αυτό έχει να κάνει με το αρνητικό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα από όλες τις πλευρές. Ηταν αγωνιστικά, αφού είχαμε πει πώς είναι ένα ματς-τελικός, αλλά δεν είχαμε το ανάλογο πάθος λόγω άγχους και πίεσης. Είχαμε ένα καλό ημίχρονο, το δεύτερο, όπου δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, δεχτήκαμε δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Παρά το γεγονός ότι είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν έπιασαν την αναμενόμενη απόδοση, ήμασταν μακράν καλύτεροι σε όλα τα στατιστικά από τον αντίπαλο. Βαθμολογικά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, για να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ψυχολογικά, το αρνητικό αποτέλεσμα δημιουργεί –χωρίς να το θέλεις- μία ανασφάλεια και αυτό δεν συμβαίνει μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και στους φίλους της ομάδας που στενοχωρούνται».

Στη συνέχεια ο Δερμιτζάκης υποστήριξε: «Το τρίπτυχο της επιτυχίας σε κάθε ομάδα είναι διοίκηση, αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και κόσμος. Στενοχωρήσαμε τον κόσμο και δεν το θέλαμε. Θεωρώ ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για την παραμονή στην κατηγορία».

Για το παιχνίδι με τις Σέρρες επισήμανε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, όπως όλα που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Για μένα δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος. Ο αντίπαλος μας παίζει το τελευταίο του χαρτί, αλλά η ομάδα μας έχει δείξει πώς ανταποκρίνεται καλύτερα εκτός έδρας και πιστεύω πώς μπορούμε να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, ο Καβαλιώτης τεχνικός υπογράμμισε: «Από τα στατιστικά που μας έρχονται, στο ματς με τον Ατρόμητο είχαμε την 9η καλύτερη επίθεση με 188 τελειώματα και αυτή τη στιγμή έχουμε την 7η καλύτερη επίθεση με 228 τελειώματα, αλλά με 1/16 σουτ γίνεται γκολ. Η ομάδα δημιουργεί φάσεις. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια δημιουργούμε διπλάσιες φάσεις από τον αντίπαλο. Δεν κάνουμε όμως το γκολ, που το γκολ είναι τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, η τελευταία μας αντίπαλος, η Κέρκυρα, είναι η χειρότερη επίθεση με 151 τελειώματα, αλλά έχει μόλις 1/7 σουτ.

Αμυντικά και ενώ ήμασταν στη 12η θέση πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο, με 1/11 να γίνεται γκολ από τους αντιπάλους μας, σήμερα είμαστε 10οι με 1/11 και πάλι, που σημαίνει ότι έχουμε περιορίσει τα τελειώματα για γκολ των αντιπάλων. Αυτό σημαίνει ότι διορθωνόμαστε, τόσο στην επιθετική, όσο και στην αμυντική τακτική παιχνίδι με παιχνίδι. Δυστυχώς όμως, όσο και αν προσπαθείς, αν δε βάζεις γκολ, που το γκολ είναι νίκες, βαθμοί και ψυχολογία, τότε δεν έρχονται τα αποτελέσματα».



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved