«Όχι στη βία και τον ευτελισμό»

«Όχι στη βία και τον ευτελισμό»

Ο κ.Νικητιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Μαρινάκη και Γόντικα, προέβη σε σχετική δήλωση, απειλώντας με κλείσιμο της χρηματικής στρόφιγγας.

Τη δική του θέση για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι «αιωνίων» εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, μετά και τις συναντήσεις που είχε με τους Β. Μαρινάκη και Δ. Γοντίκα.


«Η απόφασή μας με τον κ. Γερουλάνο ήταν να ζητήσουμε από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, που να μπορούν να τον υλοποιήσουν και ο οποίος θα στοχεύει στην απόλυτη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος του. Ζητήσαμε από τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Γόντικα να τη διασφαλίσουν οι ίδιοι, ελέγχοντας ό,τι μπορούν να ελέγξουν, ώστε να μην ανοίξει ούτε μύτη, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος», τόνισε ο Γ. Νικητιάδης, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους δύο ισχυρούς άνδρες του πρωταθλήματος ενώ υπενθύμισε ότι η… «η Πολιτεία θα κλείνει όλο και περισσότερο τη χρηματική στρόφιγγα αν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα».


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικητιάδη:

«Όπως είναι ευνόητο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που έχει την αρμοδιότητα και για τον αθλητισμό, στοχεύει σε μια ομαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αλλά και της απονομής δικαιοσύνης, ειδικά μετά τα τελευταία επεισόδια, που έχουν κάνει όλο τον κόσμο να εξεγερθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητήσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη και τον προεδρεύοντα του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γόντικα.


Η απόφασή μας με τον κ. Γερουλάνο ήταν να ζητήσουμε από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, που να μπορούν να τον υλοποιήσουν και ο οποίος θα στοχεύει στην απόλυτη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος του. Τους ζητήσαμε να τη διασφαλίσουν οι ίδιοι, ελέγχοντας ό,τι μπορούν να ελέγξουν, ώστε να μην ανοίξει  ούτε μύτη, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομάδας του, μας έφερε κατ’ αρχήν  το σχεδιασμό με τον οποίο πιστεύει ότι θα καταφέρει να ελέγξει οποιαδήποτε εκδήλωση βίαιου επεισοδίου που θα εμφανιστεί στο γήπεδο, όπου θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός.


Παράλληλα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ακούσει οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις υποβληθούν από την Πολιτεία, προς την κατεύθυνση της ομαλής διεξαγωγής των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος.

Ο κ. Γόντικας με τη σειρά του, αφού άκουσε με πολύ προσοχή τις θέσεις της κυβέρνησης, μας είπε ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ετοιμάσουν και θα καταθέσουν ένα σχεδιασμό, προς την κατεύθυνση που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Επίσης πρέπει να σας πω ότι η πολιτική ηγεσία, ο κ. Γερουλάνος και εγώ είχαμε μεγάλο κύκλο επαφών με, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΕΡΤ, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.


Πρέπει ωστόσο να τονίσω ότι για να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα απαιτείται, συνέχεια, συνέπεια και αυστηρότητα, την οποία ζητάμε  απ’ όλους.

Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της πορείας αυτής και μόλις διαπιστώνουμε την οποιαδήποτε παρεκτροπή, θα κλείνουμε, όλο και περισσότερο, τη χρηματική στρόφιγγα, έτσι ώστε να αντιληφθεί ο καθένας ότι η πολιτεία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τη βία και τον ευτελισμό του ποδοσφαίρου».

«Όχι στη βία και τον ευτελισμό»



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved