Δε θα πάει οπουδήποτε

Δε θα πάει οπουδήποτε

Το Onsports αναλύει τα δεδομένα στην περίπτωση Σισέ, και εξηγεί το γιατί ο Γάλλος δε θα βιαστεί να επιλέξει το τι θα κάνει στη συνέχεια της καριέρας του.

Η κουβέντα που είχε ανοίξει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για την αποχώρηση ή όχι του Τζιμπρίλ Σισέ έκλεισε πρόσκαιρα αφού, μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τις δηλώσεις του Γάλλου, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα.

«Παράθυρο» παραμονής

Ας αρχίσουμε από… τα ευχάριστα, αν αυτά υπάρχουν. Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Σισέ θα φύγει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Γάλλος στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των πιέσεων που μπορεί να δεχθεί από τον κόσμο – με τον οποίο έχει αναπτύξει ξεχωριστή σχέση τα δύο χρόνια παρουσίας του εδώ – αλλά και από την ομάδα που ούτως ή άλλως έχει «χτιστεί» πάνω του.

Εκτός ωστόσο από το συναισθηματικό κομμάτι, υπάρχει και το οικονομικό. Για αυτό το λόγο άλλωστε αναφέρουμε ότι «δε θα πάει οπουδήποτε» ο Γάλλος. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ομάδα που θα δώσει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να «σπάσει» η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να δώσουν 14 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τη ρήτρα άλλωστε. Ομάδες του βεληνεκούς της Λίβερπουλ ωστόσο, θα μπορούν να το κάνουν κι εκεί είναι που θα κληθεί να αποφασίσει ο Σισέ.

Βλέπει το «τώρα»

Για την ώρα, αυτό που προκύπτει από το περιβάλλον του Γάλλου σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού αλλά και από τους εκπροσώπους του, είναι ότι δεν έχει καν στο μυαλό του το τι θα γίνει το καλοκαίρι. Ο Σισέ παραμένει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχει ως το τέλος της χρονιάς με τους «πράσινους», κάτι που φαίνεται από τα όσα λέει ο ίδιος στον περίγυρό του, όπως είπε και στην ομιλία του προς τους συμπαίκτες του μετά το ντέρμπι.

«Ό,τι έγινε, έγινε. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε. Να μην απογοητευθούμε. Δείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι», ήταν τα λόγια του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Onsports ισχύουν 100% και ο Σισέ τα πιστεύει! Μάλιστα ο Γάλλος θέλει πάση θυσία να πάρει η ομάδα το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου, άσχετα με το ποια θα είναι η τελική του απόφαση.

Σκέφτεται και το «μετά»

Ο Σισέ έχει αποδείξει άλλωστε ότι είναι επαγγελματίας με… όλα τα γράμματα κεφαλαία. Πέρα από το γεγονός ότι δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, θα «ζυγίσει» πολύ καλά τα δεδομένα που θα υπάρχουν στο τέλος της σεζόν. Ο Γάλλος για την ώρα παραπέμπει τον κάθε ενδιαφερόμενο στον Παναθηναϊκό, αφού έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τους «πράσινους».

Παράλληλα, δύσκολα θα μπορέσει ομάδα του βεληνεκούς της Μπλάκμπερν ή της Νιουκάστλ να τον αποκτήσει, αφού όπως αναφέραμε θα κάνει προσεκτικά την επιλογή του ο Γάλλος σε περίπτωση που αποχωρήσει από το «τριφύλλι». Οι πληροφορίες κάνουν λόγω για επιθυμία του να βρει ομάδα η οποία θα μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του και σίγουρα αυτή θα είναι μεγαλύτερου διαμετρήματος από τους δύο αγγλικούς συλλόγους που παρουσιάζονται ως ενδιαφερόμενοι.

Ο ρόλος της οικογένειας

Όσο επαγγελματίας και να είναι κανείς όμως, σημαντικό ρόλο στη ζωή του –τον πρωτεύοντα ουσιαστικά – παίζει και η οικογένειά του. Ο Τζιμπρίλ Σισέ δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση και φάνηκε από τις δηλώσεις του και τα όσα έλεγε στο περιβάλλον του μετά το ντέρμπι ότι σκηνές ανάλογες με αυτές του «Καραϊσκάκης» δε θέλει να ξαναζήσει αυτός και οι δικοί του άνθρωποι.

«Δεν είμαι πια 20 χρονών, είμαι 30 και έχω οικογένεια», έλεγε χαρακτηριστικά ο Γάλλος φορ, ενώ η σύζυγός του ήταν… ανακουφισμένη που τα παιδιά της δεν είδαν το «χάος» του Φαλήρου! Συν τοις άλλοις, το σπίτι της οικογένειας Σισέ στην Αγγλία υπάρχει πάντα και το γεγονός ότι η γυναίκα του κατάγεται από τη Βρετανία (σ.σ. είναι από την Ουαλία), είναι ένα ακόμα συν στο να προτιμήσει ο Γάλλος την Premier League για την συνέχεια της καριέρας του.

Όχι όμως οποιαδήποτε ομάδα, αλλά μια ομάδα που να μπορεί να καλύψει τόσο τις οικονομικές όσο και τις αγωνιστικές του απαιτήσεις όπως αναφέραμε. Σε περίπτωση που δε βρεθεί κάποια τέτοια πρόταση από το «Νησί», ο Γάλλος θα ζυγίσει και τις άλλες προσφορές που μπορεί να έχει από προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με το… «παραθυράκι» της παραμονής να μην έχει κλείσει οριστικά…



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved