Ολυμπιακός: Η επιβράβευση του Μέγιερι (photos+videos)

Ολυμπιακός: Η επιβράβευση του Μέγιερι (photos+videos)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για τον Μπάλαζ Μέγιερι, καθώς μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, τη Δευτέρα (21/5) ανανέωσε για τρία χρόνια τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους».

Στην δεύτερη χρονιά του στους Πειραιώτες, ο 22χρονος τερματοφύλακας μπήκε με τη μία στα… βαθιά, κάνοντας το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής του Champions League με την Ντόρτμουντ στην Γερμανία και δεν άφησε την… ευκαιρία που του έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε να πάει… ανεκμετάλλευτη.

Έναρξη με… εμπόδια

Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον νεαρό πορτιέρο, καθώς λίγες μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, το προηγούμενο καλοκαίρι, υπέστη κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της ομάδας με ειδικό νάρθηκα, κάτι που δεν του επέτρεπε να πάρει μέρος σε όλες τις ασκήσεις που έγιναν υπό τις οδηγίες του Αλέκου Ράντου.

Ωστόσο, ο δυναμικός ποδοσφαιριστής δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο της προετοιμασίας να δουλεύει και να προσπαθεί για το καλύτερο στις προπονήσεις και ίσως αυτό που ακολούθησε τους επόμενους μήνες να ήταν μία επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά και το πείσμα που έδειξε. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του νάρθηκα στο δεξί του χέρι, πήρε μέρος σε άσκηση με μπάλα.

Η ευκαιρία και η καταξίωση…

Μπορεί στο αρχικό «πλάνο» των «ερυθρόλευκων» ο Μπάλαζ Μέγιερι να προορίζονταν ως ο τρίτος τερματοφύλακας, πίσω από τον Φράνκο Κοστάνσο και τον Σήφη Δασκαλάκη, ωστόσο αυτό άλλαξε με την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων του Ολυμπιακού, καθώς μετείχε στις αποστολές μαζί με τον Αργεντίνο πορτιέρο.

Ο Φράνκο Κοστάνσο δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο κλίμα των Πειραιωτών και δεν άργησε να έρθει η ευκαιρία για τον νεαρό τερματοφύλακα. Ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2011 όταν στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στην Γερμανία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε φανέλα βασικού στον Μπάλαζ Μέγιερι και ο Ούγγρος άσος τον δικαίωσε απόλυτα.

Πήρε τη φανέλα… σπίτι του και έγινε ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας έδωσε περισσότερη ηρεμία στην ομάδα και κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με ένα σημαντικό ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους» καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του για 715 λεπτά, περνώντας στην σχετική λίστα των Πειραιωτών το επίτευγμα του Νίκου Σαργκάνη, την περίοδο 1980-’81 με 625 λεπτά «καθαρής» εστίας.

Ο Μέγιερι, πάντως, δεν κατάφερε να «σπάσει» το απόλυτο ρεκόρ διατήρησης ανέπαφης εστίας όσον αφορά τον Ολυμπιακό, το οποίο αντέχει από την σεζόν 1973-74. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να μην δεχτούν γκολ για 812’, με την εστία τους ωστόσο, να υπερασπίζονται στο συγκεκριμένο διάστημα δύο τερματοφύλακες, οι Παναγιώτης Κελεσίδης και Λευτέρης Πουπάκης.

Η επιβράβευση

Η εξαιρετική παρουσία του Ούγγρου πορτιέρο με τη φανέλα των Πειραιωτών, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, κίνησε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του εξωτερικού. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, η Έβερτον έβαλε στη λίστα της τον Μαγυάρο ποδοσφαιριστή.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Ολυμπιακού κινήθηκε άμεσα και «έδεσε» τον 22χρονο άσο, ανανεώνοντας για δύο ακόμα χρόνια το συμβόλαιό του, το προηγούμενο είχε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2013, με καλύτερους οικονομικούς όρους για τον Μπάλαζ Μέγιερι και υψηλότερη ρήτρα, η οποία στο προηγούμενο συμβόλαιο άγγιζε το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ολυμπιακός: Η επιβράβευση του Μέγιερι (photos+videos)



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved