«Πράσινο» σεντόνι, ραμμένο απ΄ τον Τοτσέ... (photos+videos)

«Πράσινο» σεντόνι, ραμμένο απ΄ τον Τοτσέ... (photos+videos)

Με την τρίτη διαδοχική του νίκη χάρη σε γκολ του Τοτσέ (62)’, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League μέσω των προκριματικών, κατακτώντας την πρώτη θέση στα play offs και αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ. Καλύτεροι οι «πράσινοι» στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, δίκαια, όμως, διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Λυμπερόπουλου στο 17’. Αποθεώθηκε ο Νίνης στο αντίο του, χειροκροτήθηκε και ο «Λύμπε»!

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ήταν σημαντικό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κατ’ αρχάς, έκρινε το ποια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Κατά δεύτερον, ήταν το τελευταίο της σεζόν για αμφότερες τις αντιπάλους και το στερνό του Παναθηναϊκού μπροστά στους οπαδούς του. Επιπλέον, αποτέλεσε το Κύκνειο άσμα της παρουσίας του Σωτήρη Νίνη στο «τριφύλλι» και του Νίκου Λυμπερόπουλου στους αγωνιστικούς χώρους. Και τέλος έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του Παναθηναϊκού να ζητήσουν με τον τρόπο τους την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Μπορεί, λοιπόν, οι συγκινήσεις που πρόσφερε να μην ήταν ανάλογες με τη γενικότερη αξία του, αν μη τι άλλο, όμως, όσοι το παρακολούθησαν, έφυγαν από την Καλογρέζα με θετικές εντυπώσεις.

Στο αντίο τους, ο Νίνης κέρδισε χειροκρότημα ανάλογο με αυτό που είχε κερδίσει σε εκείνο το ματς με το Αιγάλεω τον Γενάρη του 2007 όταν έπαιρνε το βάπτισμα από τον Βίκτορ Μουνιόθ, ενώ ο Λυμπερόπουλος επιβραβεύθηκε όχι μόνο για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ήθος και την αξία του όλα αυτά τα χρόνια που τίμησε με την παρουσία του τους αγωνιστικούς χώρους… Οσο για τον Φερέιρα, αντιλήφθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο κόσμος εκτιμά το έργο και την προσφορά του. Όχι ότι δεν το ήξερε…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν όντως καλύτερος από την ΑΕΚ και ζήτησε με περισσότερο θέρμη το τρίποντο, αν και βολευόταν και με την ισοπαλία. Η Ενωση από την πλευρά της  ατύχησε να δει το γκολ της να ακυρώνεται λανθασμένα και να χάσει τον Λεονάρντο λόγω τραυματισμού στο 25’. Ο,τι καλό δημιούργησε στα πρώτα λεπτά, το χάλασε με την παρουσία της αργότερα…

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 χρησιμοποιώντας ως μοναδικό αμυντικό μέσο τον Σιμάο και τοποθετώντας ως εσωτερικούς χαφ τους Κλέιτον και Ζέκα. Κουίνσι και Νίνης βρέθηκαν στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και ο Τοτσέ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Με 4-3-3 παρατάχθηκε και η ΑΕΚ με τη διαφορά ότι ο Νίκος Κωστένογλου χρησιμοποίησε δύο αμυντικά χαφ (Μάκο, Καφέ) και έναν κεντρικό (Βάργκας). Την τριάδα της επίθεσης των φιλοξενούμενων αποτέλεσαν οι Λεονάρντο, Κάρλος και Λυμπερόπουλος.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε την πολύ μεγάλη φάση, κράτησε όμως αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν καλό ρυθμό, έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητα (ελάχιστα τα φάουλ και σε αυτό συνέβαλε και ο Τάσος Κάκος που άφηνε το ματς να εξελιχθεί) και έψαξαν το γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα. Η ΑΕΚ το πέτυχε στο 17’ με τον Λυμπερόπουλο έπειτα από ωραία πάσα του Κάρλος, ωστόσο ο βοηθός Σωτηρόπουλος θεώρησε ότι ο πολύπειρος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Λανθασμένα, ωστόσο, διότι έστω και στο… τσακ, ο Μπουμσόνγκ κάλυπτε τον «Λύμπε» την ώρα που ο Χοσέ Κάρλος επιχειρούσε την ασίστ.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος στα πρώτα 45’ και έφτασε κοντά στο γκολ σε τέσσερις περιπτώσεις. Ο Τοτσέ αστόχησε από ευνοϊκή θέση μόλις στο 3’ με ανάποδο ψαλίδι (!), ο Νίνης νικήθηκε από τον Κωνσταντόπουλο στο 9’, ενώ ο Κουίνσι προτίμησε να κάνει τεχνικό πλασέ έξω από την περιοχή (33’) από το να δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ. Η έμπνευσή του δεν ήταν κακή, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕΚ. Στην τελευταία καλή στιγμή των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος, ο Κλέιτον έκανε γλυκιά σέντρα, ο αφύλαχτος Τοτσέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν τόσο αδύναμη που ο Κωνσταντόπουλος δεν ανησύχησε καν…

Στο πρώτο 25λεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον Λεονάρντο. Εκτός του ότι ήταν ο παίκτης που κουβαλούσε περισσότερο μπάλα και έδειχνε να έχει την περισσότερη διάθεση, ο Βραζιλιάνος επιχείρησε δύο σουτ με αξιώσεις στο 5’ και στο 9’, στο πρώτο όμως η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μπουμσόνγκ, ενώ στο δεύτερο κατέληξε στην αγκαλιά του Καρνέζη. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε (25’) και αποχώρησε από το ματς αφήνοντας τη θέση του στον Γκούντγιονσεν, η ΑΕΚ κόπηκε στα δύο και δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή και να απειλήσει τον Καρνέζη.  

Το ζήτησαν και… ήρθε

Από τη στιγμή που το 0-0 την άφηνε ούτως ή άλλως δεύτερη, η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να παίξει πιο ανοιχτά στο δεύτερο μέρος ώστε να έχει ελπίδες για το σεντόνι. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 48’ με τον Σαριέγκι. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε άμεσα (53’), με τον Κάρλος να πιάνει μονοκόμματο σουτ από το ύψος του ημικύκλιου της περιοχής, αναγκάζοντας τον Καρνέζη να… απογειωθεί και να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το ντέρμπι άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά, το ίδιο και ο κόσμος που ζητούσε γκολ και νίκη από τους παίκτες του Φερέιρα. Κι αφού αυτή ήταν η επιθυμία της εξέδρας, Κουίνσι και Τοτσέ είπαν να κάνουν το χατίρι στους φίλους της ομάδας τους. Ο Γκανέζος έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, άρχισε μια από τις γνωστές του κούρσες οι οποίες δύσκολα ανακόπτονται και φτάνοντας έξω από την περιοχή, έβγαλε την ασίστ στον Τοτσέ. Σισέ μπορεί να μην είναι ο Ισπανός, αλλά τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνει να πάνε χαμένες. Με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο και έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ στο 62’, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Ενωσης για κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο Κωστένογλου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και πέρασε στον αγώνα τον Κλωναρίδη, βγάζοντας τον Φούντα, που λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Μανωλά! Ούτε η αλλαγή στην αλλαγή έπιασε τόπο, όμως, καθώς η ΑΕΚ παρουσιάστηκε νωθρή στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απείλησε τον Καρνέζη παρά μόνο στη φάση με τον Κάρλος και μοιραία έμεινε για τρίτο εκτός έδρας ματς στα play off χωρίς νίκη. Πάλι καλά γι αυτή που ο Ατρόμητος έκανε ζημιά στην Τούμπα και της χάρισε τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στη φάση των play offs του Europa League.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο Onsports. 

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης

Δείτε το γκολ που έκρινε τον αγώνα:

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_AEK_200512.flv{/akamai}

«Πράσινο» σεντόνι, ραμμένο απ΄ τον Τοτσέ... (photos+videos)

Unsupported video


Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved