Dr. Manolo, Mr. Jimenez

Dr. Manolo, Mr. Jimenez

Σε κάποια θέματα ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, φαίνεται να μην υποστηρίζει ή να αλλάζει συχνά την άποψή του.

Η νέα «γκέλα» του Δικεφάλου έγινε σε ένα ματς από το οποίο έλειψαν μόνο οι Ντιόπ και Γκέντσογλου λόγω τραυματισμού, κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός κόουτς είχε στη διάθεσή του σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ωστόσο, το αγωνιστικό πρόσωπο των «κιτρινόμαυρων» δεν παρουσίασε καμία διαφορά από τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν πει κάποιος ότι οι αγώνες της ΑΕΚ δεν εμφανίζουν μεγάλες διαφορές, αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι. Ενώ ο Ισπανός τεχνικός που ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο είχε πει ότι από τον Δεκέμβριο η ομάδα θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό και σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Για τις εμφανίσεις στα ματς με τους «μεγάλους αντιπάλους» φυσικά κι έχει μερίδιο ο Χιμένεθ. Όμως, δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη και για το γεγονός πως ο Δικέφαλος αγνοεί την εντός έδρας νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά, η άφιξή του στα μέσα της σεζόν έφερε μια πνοή αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας που δικαίως περιμένει τη σεζόν 2011-12, αν βρίσκεται ακόμη στον πάγκο ο Ισπανός, για να τον κρίνει βλέποντας πλέον πως θα είναι η «δική του» ΑΕΚ.

Εκτός, όμως, από τη συνολική εικόνα της ομάδας, στην οποία έχει ήδη το πρώτο «φάουλ» του Ισπανού, υπάρχουν και δηλώσεις του σχετικά με κάποιους παίκτες που δεν συμβαδίζουν είτε με μεταγενέστερα λεγόμενά του είτε με τη συμπεριφορά του απέναντί τους.

Χιμένεθ για Σκόκο

Πρώτο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο. Για αρκετές ημέρες πρώτο θέμα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ αποτελούσε η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Αργεντινού. Τελικά, τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου το θέμα είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα, καθώς ο παίκτης υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο Χιμένεθ είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του για ανανέωση της συνεργασίας του Σκόκο με την ΑΕΚ. Ενδεικτικά μετά την δημοσίευση της συμφωνίας των δυο πλευρών ο Ισπανός είχε τονίσει «Είναι μέρα χαράς για όλους στην ΑΕΚ. Ήξερε ο Αδαμίδης ότι για μένα ήταν προτεραιότητα ο Σκόκο και μου έκανε το χατίρι».

Επίσης, μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση από τη θλάση που είχε υποστεί στο εκτός έδρας ματς με την Άντερλεχτ τόνισε «Ο Σκόκο είναι ένα φαινόμενο. Θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν στην Ισπανία και ο Σκόκο είναι ένας από αυτούς. Πρέπει να πιέσει του εαυτό του. Τον χρειαζόμαστε».

Ωστόσο ο Λατινοαμερικάνος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε όλο το 90λεπτο μόνο στα μισά ματς απ’ όσα έχει συμμετάσχει τη σεζόν 2010-11 με την ΑΕΚ, χωρίς η απόδοσή του να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Ίσως βέβαια ο Χιμένεθ να μην έχει βρει ακόμη το «κουμπί» του, είτε ο παίκτης να μην έχει βρει το ρόλο του στην «ΑΕΚ του Χιμένεθ». Πάντως, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός κόουτς αναφερόμενος στον Σκόκο είχε επισημάνει «Υποφέρει πολύ ο Σκόκο όταν πρέπει να αμυνθεί απέναντι σε μπακ που επιτίθενται».

Η αντιμετώπιση του... Ζορό

Ακόμη ένα θέμα που αξίζει να προσεχθεί, είναι αυτό του Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός φορ διανύει την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με την ΑΕΚ και οι δυο πλευρές δεν έχουν έρθει σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους. Στα περισσότερα ματς ο Ισπανός δείχνει να μην συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του, ή τουλάχιστον στις πρώτες του επιλογές, τον «Ζορό».

Άλλωστε όταν ερωτήθηκε, σχετικά, σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί πριν τους αγώνες επεσήμανε «Ήταν πολύ κοντά να πάει στην Τουρκία. Και εμείς ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε μ’ έναν ποδοσφαιριστή 25 ετών. Αν το καλοκαίρι ο Μπλάνκο φύγει, αυτός ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα μας περιμένει. Μίλησα με τον Μπλάνκο. Αν έμενε εδώ, θα ήμουν ικανοποιημένος και αν έφευγε δεν θα υπήρχε πρόβλημα». Ωστόσο, στο τελευταίο ματς απέναντι στον Πανιώνιο κράτησε σε όλο το 90λεπτο τον Μπλάνκο στο παιχνίδι κι ας τον χρησιμοποιούσε ουσιαστικά ως δεξί εξτρέμ.

Η τριάδα των έμπειρων

Επίσης, σε δηλώσεις του είχε φροντίσει να εξάρει την παρουσία των Δέλλα, Λυμπερόπουλου και Καφέ στην ομάδα επισημαίνοντας το πόσο σημαντικοί είναι και οι τρεις τους. Μάλιστα, είχε αφήσει να εννοηθεί πως χωρίς και τους τρεις ετοιμοπόλεμους η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς η συμβολή τους είναι σημαντική τόσο αγωνιστικά όσο και στον τομέα της ψυχολογίας.

«Θα θελα να μπορώ να υπολογίζω σήμερα και σε Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ, αλλά και λόγω ηλικίας, δεν μπορώ να το κάνω. Πρέπει να βρεθεί λύση γι` αυτό, γιατί όταν λείπουν από την ομάδα, συνέχεια κάτι γίνεται. Το ρόστερ είναι ανταγωνιστικό, αλλά είναι πιο ανταγωνιστικό όταν παίζουν και αυτοί», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο με αφορμή την απουσία ενός εκ των τριών.

Όμως, η εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τα λεγόμενά του. Διαθέσιμοι ήταν και οι τρεις ποδοσφαιριστές αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω, με την ηλικία φυσικά να παίζει το ρόλο της.

Περιμένουν τη... νέα ΑΕΚ

Αυτό λοιπόν που προκύπτει είναι πως το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και τη νοοτροπία της ομάδας. Εφόσον φυσικά παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο Χιμένεθ, με το δείπνο που του παρέθεσε η διοίκηση να δείχνει τουλάχιστον ότι υπάρχει καλή διάθεση εκατέρωθεν, οι αλλαγές είναι επιτακτικές. Άλλωστε, την στήριξη του κόσμου την έχει ο Ισπανός και οι διοικούντες φέρονται διατεθειμένοι να σταθούν στο πλευρό του. Οπότε και οι απαιτήσεις θα είναι υψηλότερες τη σεζόν 2011-12, οι συνθήκες για αλλαγές πιο ευνοϊκές αλλά και η κριτική αυστηρότερη.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved