Έπεσαν οι… μάσκες κι άνθισε το «τριφύλλι» στο Περιστέρι (videos+photos)

Έπεσαν οι… μάσκες κι άνθισε το «τριφύλλι» στο Περιστέρι (videos+photos)

Χάρη σε ένα γκολ του κορυφαίου του Παναθηναϊκού και… μασκοφόρου, Σωτήρη Νίνη, στο 65’, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των play off και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του. Οι «κυανόλευκοι» χρειάζονται πλέον «διπλό» στην Τούμπα και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγουν την τελευταία θέση.

pl


Με μάσκα ξεκίνησε τον αγώνα ο Νίνης και ίσως γι αυτό δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο παρότι του δόθηκε η ευκαιρία. Όταν όμως την έβγαλε και απέκτησε καλύτερη… ορατότητα, βρήκε δίχτυα και χάρισε στον Παναθηναϊκό ένα σπουδαίο τρίποντο. Ηταν το δώρο τους προς την ομάδα στην προτελευταία του παράσταση πριν αποχαιρετίσει την Παιανία για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιταλία. Η ήττα αυτή πληγώνει τον Ατρόμητο που ήλπιζε να ζευγαρώσει σήμερα τις νίκες του ώστε να τα παίξει όλα για όλα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ για την κατάληψη της πρώτης θέσης και την ολοκλήρωση της… έκπληξης. 

Ο «φιλοξενούμενος» Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 χρησιμοποιώντας Νίνη και Ζέκα στις πτέρυγες και τον Κλέιτον πίσω από τον Χριστοδουλόπουλο, την ώρα που ο Γιώργος Δώνης επέλεξε ένα καθαρό 4-4-2. Ο τεχνικός του Ατρομήτου, μάλιστα, επιστράτευσε όλα του τα όπλα, αφού έριξε από την αρχή στη μάχη τον Αναστασάκο τοποθετώντας τον δίπλα στον Μήτρογλου, με τους Καραμάνο και Επστάιν να καλύπτουν τις πλευρές.

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε κάλλιστα να χωριστεί σε δεκάλεπτα. Το αρχικό ήταν αναγνωριστικό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να βρουν πατήματα και να συνηθίσουν τη ζέστη. Από το 11’ μέχρι και το 20’, ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 17’, ο Φυτανίδης εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μήτρογλου έβγαλε συρτή σέντρα από δεξιά, ο Αναστασάκος άφησε έξυπνα στον Επστάιν, ο Γερμανός όμως κλώτσησε αέρα από το ύψος του πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον Καρνέζη.

Από το 20’ έως και το 30’, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε κυρίως λόγω της διάθεσης του Νίνη. Αν μάλιστα οι παίκτες του Φερέιρα ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα. Οι «πράσινοι» απείλησαν με τα σουτ των Ζέκα (23’), Νίνη (25’), ενώ στην καλύτερή τους στιγμή, ο Ιτάνζ εξουδετέρωσε με τα πόδια το πλασέ του Κλέιτον (28’).

Στο τελευταίο τέταρτο, το ματς ήταν ισορροπημένο και ο ρυθμός πεσμένος με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν ευκαιρίες, το 45λεπτο να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα και οι λογαριασμοί να μείνουν ανοιχτοί για το δεύτερο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Δώνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιγκλέσιας αντί του Γιαννούλη, μετέφερε τον Επστάιν στο αριστερό άκρο της άμυνας και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-3-3 με τους Αναστασάκο και Καραμάνο να αγωνίζονται ως εξτρέμ και τον Μήτρογλου να παραμένει στην κορυφή. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, το ξανάκανε 4-4-2 μην έχοντας μείνει ευχαριστημένος από αυτά που έβλεπε. Ο Φερέιρα από την πλευρά του γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 περνώντας τον Νίνη ως εσωτερικό χαφ δίπλα στον Κατσουράνη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο σε γενικές γραμμές κακό δεύτερο 45λεπτο ήρθε στο 50’ με τον Χριστοδουλόπουλο να επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον Ιτάνζ, αλλά το σουτ του να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καμερουνέζου. Ο Ατρόμητος απάντησε με ένα τεχνικό πλασέ του Μήτρογλου στο 57’ και το ματς άρχισε να «ανάβει». Στην πιο καλά ίσως οργανωμένη επίθεση του μέχρι εκείνη τη στιγμή, το «τριφύλλι» κατάφερε να  βρει δίχτυα. Ηταν το 65’ όταν ο Κατσουράνης τροφοδότησε τον Κλέιτον και αυτός έδωσε με τη μία στον αφύλαχτο Νίνη που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κι αφού κοντρόλαρε τη μπάλα, εκτέλεσε τον Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος ήταν πλέον αναγκασμένος να ρισκάρει καθώς χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Ο Αναστασάκος φλέρταρε με το 1-1 στο 72’, ωστόσο το γυριστό σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Καρνέζη. Πέραν τούτου, όμως, ουδέν για τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού». Μετά το γκολ του Νίνη, ο Παναθηναϊκός έκανε απλώς τα απολύτως απαραίτητα για να διατηρήσει το προβάδισμα και να φύγει με τους βαθμούς από το Περιστέρι. Κλείνοντας σωστά τους χώρους, τα κατάφερε και πλέον κρατά την πρώτη θέση στα χέρια του.  Κι όλα αυτά, χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση. Ευτύχησε όμως να βρει τον Ατρόμητο σε εξίσου κακή μέρα…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, μέσα από το γήπεδο του Onsports.

Διαβάστε ακόμα για την ενημέρωση που είχαν σήμερα (16/05) οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αλαφούζο.


{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ATROMITOS_PAO_160512_{/akamai}

Έπεσαν οι… μάσκες κι άνθισε το «τριφύλλι» στο Περιστέρι (videos+photos)



NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved