«Χτίζουν» ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής...

«Χτίζουν» ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής...

Από τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play offs θα καθοριστεί το τι θα κυνηγά κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες την ερχόμενη Κυριακή. Γνωρίζοντας ότι όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός θα λύσουν τις διαφορές τους στο Περιστέρι, ενώ λίγη ώρα αργότερα, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τη μάχη των «Δικεφάλων».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17.45, Novasports 1)

Η πρώτη νίκη στα play offs ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Με ένα γκολ του αρχηγού του, Γιάννη Σκόνδρα, ο Ατρόμητος επικράτησε δίκαια της ΑΕΚ στο Περιστέρι και επέστρεψε... δριμύτερος στη μάχη της κατάκτησης της πρώτης προνομιούχου θέσης. Οι Περιστεριώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν εκμεταλλευτούν την έδρα και το καλό μομέντουμ και νικήσουν και τον Παναθηναϊκό, θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους παίζοντας την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα. Το έργο τους ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο. Οχι μόνο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά και εξαιτίας των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων.

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Τάτο και Μπρίτο και τους τιμωρημένους Σκόνδρα, Πίτου Γκαρσία και Τόμας. Ο Καραγκούνης βρίσκεται μεν στην αποστολή αλλά είναι ανήμπορος να βοηθήσει, ενώ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του ανέτοιμου Ζουέλα.

Η αποστολή του Ατρομήτου

Ιτάνζ, Ράντμαν, Νάστος, Οικονόμου, Φυτανίδης, Ζουέλα, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Μπάλλας, Αθανασίου, Δημούτσος, Καραμάνος, Αναστασάκος, Μήτρογλου, Επστάιν, Καραγκούνης, Γιαννούλης

Εκτός από τον Ατρόμητο, την πρώτη του νίκη στα play offs σημείωσε και ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μια νίκη που ήταν αρκετή για να τον επαναφέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του. Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται σήμερα στο Περιστέρι και με νίκη θα κάνουν τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θεωρείται... αυτοσκοπός.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Σωτήρη Νίνη, εντούτοις είχε και μια σημαντική απώλεια καθώς ο Κουίνσι δεν προπονήθηκε χθες λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και τέθηκε νοκ άουτ. Εκτός αποστολής είναι και οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Λέτο, Μαρίνος, Ρούντολφ, Ιωαννίδης, Μπιάρσμπιρ, Καπίνος, Φουρλάνος και Ταμπάκης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Καρνέζης, Κοτσόλης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Λαγός, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Τοτσέ, Πετρόπουλος
 
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (20.00, Novasports 1)

Αντιστρόφως ανάλογη από την απόδοση που έπιασε στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο Περιστέρι και η ήττα από τους «κυανόλευκους» ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες και μοιραία έμειναν στους έξι βαθμούς και την 3η θέση. Κάτι που σημαίνει ότι ο αποψινός αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται ζωής και θανάτου.

Ο Νίκος Κωστένογλου θα μάθει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Κλωναρίδη, ωστόσο σίγουρα δεν έχει στη διάθεσή του τον Σιαλμά.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Κλωναρίδης, Φούντας

Τα παράπονά του για το λάθος του Γιάχου και τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Φωτάκη από τον Καντέ είναι δικαιολογημένα, ωστόσο η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο ΟΑΚΑ, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ηττήθηκε 2-0 και έχασε την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Ατρόμητο σε ένα ματς που θεωρητικά είναι στα μέτρα του, αν ο Δικέφαλος του Βορρά φύγει σήμερα με διπλό από το ΟΑΚΑ, θα αυξήσει εκ νέου τις ελπίδες του ενώ δεν αποκλείται να βρίσκεται από απόψε στην πρώτη θέση, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός στραβοπατήσει στο Περιστέρι.

Ο Λάζλο Μπόλονι κατέστρωσε τα πλάνα του μην υπολογίζοντας στον τραυματία Ετο, ενώ θα μάθει την τελευταία στιγμή για τη διαθεσιμότητα των Σαλπιγγίδη και Γκαρσία που χθες δεν μπόρεσαν να προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα λόγω τραυματισμών.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Λαζάρ, Νιμανί, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ



Παναθηναϊκός AKTOR: Το ΟΑΚΑ άφησε με ανοιχτό το στόμα τον Ντόντσιτς!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το ΟΑΚΑ άφησε με ανοιχτό το στόμα τον Ντόντσιτς!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved