Εισαγγελέας καλεί Ολυμπιακό!

Εισαγγελέας καλεί Ολυμπιακό!

Πειθαρχικές διώξεις άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του γενικού αρχηγού, Τάσου Μητρόπουλου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μάλιστα, τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν «ευρείας κλίμακας» κάτι που σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με τιμωρία δύο αγωνιστικών και πρόστιμο από 75.000 έως 150.000 ευρώ. Ο Τάσος Μητρόπουλος κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από δύο έως έξι μήνες

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος του προέδρου αυτής και της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τούτων, Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφενός μεν, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, αφετέρου δε, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά το εδυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά τoυ Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γ....», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Τζιμπρίλ Σισέ του είπε: «Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γ…». Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος του γενικού αρχηγού αυτής και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει:

«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τοιούτων Τ. Μητρόπουλος, τυγχάνων αξιωματούχος και δη γενικός αρχηγός της εγκαλουμένης «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπός της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε. Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο.

Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved