Ψάχνεται στα… τυφλά

Ψάχνεται στα… τυφλά

Συνεχίζονται οι δοκιμές παικτών στα Σπάτα αν και η ΑΕΚ δεν έχει βρει κάποια αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Είναι γνωστό πως η ΠΑΕ επιθυμεί να προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ με όσο το δυνατό πιο «σφιχτή» οικονομική πολιτική. Ωστόσο το σκάουτινγκ εντός συνόρων δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς ενώ υπάρχουν αμφιβολίες και για το κατά πόσο «γίνεται δουλειά» στον συγκεκριμένο τομέα.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στραφεί στη λύση των δοκιμών παικτών από το εξωτερικό. Συνολικά δέκα παίκτες έχουν περάσει από το προπονητήριο των Σπάτων χωρίς κανείς τους να δείξει κάτι αξιόλογο αν και με τον έναν εξ αυτών η ΑΕΚ συμφώνησε για εξάμηνη συνεργασία.

Ο μόνος που... πέρασε

Πρόκειται φυσικά για τον 29χρονο Κροάτη κεντρικό αμυντικό, Ντίνο Ντρπιτς, του οποίου όμως η περίπτωση είναι ιδιαίτερη. Ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να προπονείται με την ΑΕΚ ώστε να επανέλθει σε καλή αγωνιστική κατάσταση αν και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σίγουρο ότι θα του δώσει χρόνο συμμετοχής την τρέχουσα σεζόν.

Οι... Βόρειοι

Εκτός του Ντρπιτς όμως που τελικά εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας η λίστα των «αποτυχημένων δοκιμών» περιλαμβάνει συνολικά 9 ονόματα. Από τις Σκανδιναβικές χώρες στα Σπάτα δοκιμάστηκαν οι Γκέλα, Χέλγκασον και Φιόλουσον. Ο πρώτος, 21 ετών αγωνίζεται στο μεσαία γραμμή και ανήκει στη Χάκα. Ο δεύτερος, Ισλανδός στόπερ επίσης 21 ετών ανήκει στο ρόστερ της Μπρέινταμπλικ και ο τρίτος συμπατριώτης του, 22 χρόνων είναι παίκτης της Φραμ.

Γκέλα και Χέλγκασον δεν κατάφεραν να περάσουν το τεστ και πήραν το δρόμο της επιστροφής ύστερα από μερικές προπονήσεις με τους «κιτρινόμαυρους» στα Σπάτα. Όσο για τον Φιόλουσον, τελικά ο Χιμένεθ έδωσε το «οκ» για την απόκτησή του αλλά η εγκυμοσύνη της συζύγου του και το άσχημο… προαίσθημα που είχε όπως δήλωσε ο ίδιος δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η υπόθεση.

«Κόκκινο» σε Αφρική και Ισπανία

Ο μοναδικός Αφρικανός που πέρασε από διαδικασία δοκιμής στην ΑΕΚ τη σεζόν 2010-11 ήταν ο Σαρζού Σανγκ. Ο 18χρονος ακραίος αμυντικός από τη Γκάμπια έκανε κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου αλλά δεν κατάφερε να πείσει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ αποχωρώντας και αυτός με τη σειρά του.

Την ίδια κατάληξη είχε και η περίπτωση του Ιβάν Μόγια. Ο 24χρονος Ισπανός σέντερ μπακ δεν  έδειξε κάτι αξιόλογο κατά την «δοκιμαστική περίοδο» στα Σπάτα και επέστρεψε στην πατρίδα του και την ομάδα της Εχίδα όπου ανήκει.

Περασμένα μεγαλεία

Δυο παίκτες για τους οποίους τα σχόλια θα ήταν εντελώς διαφορετικά πριν μερικά χρόνια πέρασαν από τα Σπάτα χωρίς όμως επιτυχία. Ο λόγος για τους Ροτέν και Λουσέν. Με πλούσια καριέρα αμφότεροι προέρχονταν από αγωνιστική απραξία και δέχτηκαν να δοκιμαστούν στην ΑΕΚ. Όμως τόσο ο 31 ετών μεσοεπιθετικός Ζερόμ Ροτέν όσο και ο ανασταλτικός χαφ Πίτερ Λουσέν δεν έπεισαν τον Χιμένεθ καθώς παρά το εντυπωσιακό τους βιογραφικό δεν φάνηκε να είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ΑΕΚ.

Ο... βενιαμίν και ο 10ος της λίστας

Ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που δοκιμάστηκε ήταν ο Ογκνιέν Οζέγκοβιτς. Ο 16χρονος Σέρβος επιθετικός ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Ερυθρού Αστέρα και θεωρείται μεγάλο ταλέντο στη χώρα του. Μάλιστα είχε προκαλέσει αίσθηση στα ΜΜΕ της Σερβίας το γεγονός καθώς παρουσίαζαν σίγουρη την απόκτησή του από τους «κιτρινόμαυρους» ασκώντας κριτική στους ιθύνοντες του Αστέρα που δεν φρόντισαν να αποφύγουν το… δυσάρεστο. Τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε καθώς ο Χιμένεθ δεν είδε κάτι αξιόλογο στον Οζέγκβιτς θεωρώντας πως οι παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα Νέων του συλλόγου έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης.

Το τελευταίο όνομα που έχει προστεθεί στη λίστα των δοκιμών είναι αυτό του Ντένις Καλίνκοφ. Ο 26χρονος Μολδαβός με βουλγαρικό διαβατήριο έφτασε στην Αθήνα την Κυριακή (20/02) και τη Δευτέρα έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ. Ωστόσο ούτε αυτός κατάφερε να εντυπωσιάσει στην πρώτη του παρουσία στα Σπάτα και είναι πολύ πιθανό να μην ανάψει ούτε γι’ αυτόν το «πράσινο φως» ο Μανόλο Χιμένεθ.



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved