«Να κλειδώσουμε την παραμονή»

«Να κλειδώσουμε την παραμονή»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης, παραχώρησε ο Μανώλης Μπέρτος.

Ο 21χρονος αμυντικός, που μετρά συνολικά 28 συμμετοχές, μίλησε για την πορεία της ομάδας, για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και τις φιλοδοξίες του.


-Τέσσερις βαθμοί στα τελευταία δύο παιχνίδια για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Είναι ικανοποιητική η συγκομιδή;

«Θέλαμε πολύ το τελευταίο παιχνίδι με την Λάρισα γιατί ουσιαστικά θα κλειδώναμε την παραμονή. Από την στιγμή που δεν πήραμε το παιχνίδι, ήταν καλός κι ο βαθμός. Οι τέσσερις βαθμοί μετά το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων είναι θετικοί αλλά μπορούσαν να είναι περισσότεροι. Τώρα κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια».

-Η ξανθιώτικη ομάδα στο παιχνίδι της Κυριακής με την Λάρισα παρότι προηγήθηκε νωρίς εν τούτοις δεν κατάφερε να κερδίσει. Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά;

«Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ το οποίο δεν μπορέσαμε όμως να το εκμεταλλευτούμε και η Λάρισα μας ισοφάρισε. Δυστυχώς στην επανάληψη δεν καταφέραμε να πιάσουμε την γνωστή – καλή – μας απόδοση και οι βαθμοί της νίκης δεν ήρθαν».

-Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Στο Καυτανζόγλειο είχες πετύχει πέρσι και το παρθενικό σου γκολ στην Superleague...

«Σίγουρα οι στιγμές που ζήσαμε όλοι στο περσινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερες, αλλά η φετινή αναμέτρηση δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και θα τα δώσουμε όλα κόντρα στον Ηρακλή».

-Εκεί βρίσκεται και ένας γνώριμος της SKODA Ξάνθη, ο Γιώργος Παράσχος που ήταν προπονητής της ομάδας μέχρι το 2-2 στα Πηγάδια με τον Ηρακλή...

«Ναι, είναι από τις συγκυρίες που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας έμπειρος προπονητής κι έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες. Πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή και γνωρίζει την ξανθιώτικη ομάδα. Όμως κι εμείς γνωρίζουμε αυτόν. Θα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα».

-Τη συνέχεια του πρωταθλήματος πως την βλέπεις για την ξανθιώτικη ομάδα; Μετά τον Ηρακλή υπάρχει η Κέρκυρα εντός, ο Πανσερραϊκός εκτός και ο Αστέρας Τρίπολης στα Πηγάδια...

«Είναι δύσκολη η συνέχεια αλλά εμείς κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρόγραμμα μπορεί να μην είναι το ίδιο με το ξεκίνημα και να δείχνει - θεωρητικά - πιο βατό, αλλά αυτό φαίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται κι η SKODA ΞΑΝΘΗ να πάει ψηλά».

-Θέλεις ακόμη τρεις συμμετοχές για να φτάσεις τις 30 στην μεγάλη κατηγορία παρ’ ότι είσαι 21 χρονών.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της Ξάνθης και έχω πραγματοποιήσει τις συμμετοχές αυτές. Μακάρι να είμαι υγιής και θα συνεχίσω να δουλεύω για το καλύτερο».

-Πόσο δύσκολο είναι και τι χρειάζεται ένας παίκτης για να κάνει το μεγάλο βήμα από τα τμήματα υποδομής στην επαγγελματική ομάδα;

«Είναι δύσκολο να ακολουθήσεις την εξέλιξη μέσα σε μία ομάδα από τις Ακαδημίες της. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή.

-Αγωνίζεσαι στη θέση του δεξιού μπακ. Εκεί υπάρχει και ένας άλλος νεαρός παίκτης που κι αυτός προήλθε από τις Ακαδημίες της SKODA ΞΑΝΘΗ, ο Δημήτρης Κομεσίδης. Η ομάδα βασίζεται σε δύο νεαρούς παίκτες γι’ αυτήν την θέση. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός;

«Είναι σημαντικό και για μας αλλά και για τα παιδιά των Ακαδημιών που η ξανθιώτικη ομάδα βασίζεται σε δύο νεαρούς Έλληνες παίκτες από τα τμήματα υποδομής της για μια συγκεκριμένη θέση.

Είναι κάτι ενθαρρυντικό αλλά από την άλλη μας γεμίζει και ευθύνη, τόσο εμένα όσο και τον Δημήτρη που αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση. Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός, υγιής βέβαια, αλλά αυτός υφίσταται σε κάθε θέση κάθε ομάδας».

-Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

«Μου αρέσει το ψάρεμα και το κυνήγι».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved