«Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας»

«Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας»

Για το κακό που κάνουν μόνοι τους οι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο Γιώργος Σπανός.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και υποστήριξε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μην γίνεται διαρκής αναπαραγωγή των επεισοδίων στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αναφορικά με το προσεχές ΔΣ της Superleague υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν πραγματικές προτάσεις και να τηρηθούν όλοι οι θεσμοί, έτσι ώστε να σταματήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται αποκλειστικά στους δύο «αιώνιους» και οι υπόλοιποι να έχουν… συμπληρωματικό ρόλο.

Ακόμα, ο Γιώργος Σπανός αναφέρθηκε και στην δήλωση… μεταμέλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η συγγνώμη είναι ένα αντρικό προνόμιο. Την λένε οι άντρες και ήταν σωστή η πρωτοβουλία του».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για τα επεισόδια: «Δεν είναι ευχάριστα αυτά τα γεγονότα που είχαμε. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και σιγά-σιγά να πέσουν οι τόνοι και να επανέλθει το πρωτάθλημα στα φυσιολογικά του. δε σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά δεν κάνει καλό να συντηρείται και να αναπαράγεται αυτό το κλίμα. Για αυτό λέω να ρίξουν τους τόνους οι εμπλεκόμενες πλευρές. Την Παρασκευή έχει έκτακτο ΔΣ η Λίγκα και θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις για το μέλλον».

Για ποιο λόγο θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το σκηνικό στο ποδόσφαιρο: «Γιατί δεν πάει άλλο. Πιστεύω ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν και να κάνουν τη δουλειά τους. Έχουν καταγραφεί τα πάντα και θα γίνει απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν. Όλοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους, τα αρμόδια όργανα, οι δημοσιογράφοι, οι δύο μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν θεσμοί και πρέπει να λειτουργήσουν και να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα όπως πρέπει, να ρίξουμε τους τόνους».

Για το αν θεωρεί ότι όντως μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές: «Ας αφήσουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν. Θεωρώ ότι τα πάντα έχουν καταγραφεί. Έγιναν πράγματα που δημιούργησαν άσχημη εικόνα για το ποδόσφαιρο. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα συζητήσουμε την Παρασκευή να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα και θα κάνουμε κάποιες προτάσεις. Ήταν σωστή η πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη να αναγνωρίσει το λάθος του. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα της έντασης και πολλές φορές βλέπουμε διαφορετικούς ανθρώπους μέσα και έξω από το γήπεδο. Να μην καταδικάσουμε έτσι εύκολα ανθρώπους. Να αναγνωρίσουμε στα θετικά ότι ένας παράγοντας βγήκε και αναγνώρισε το λάθος του. Η συγγνώμη είναι ένα αντρικό προνόμιο. Τη λένε οι άντρες».

Για το αν υπάρχει διάθεση να γίνουν αλλαγές: «Ελπίζω να υπάρξει η διάθεση να αλλάξει το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι έχω να προτείνω θα το πω στο συμβούλιο την Παρασκευή. Σίγουρα με προβληματίζει η κατάσταση, αλλά ότι έχω να πω στους συναδέλφους στη λίγκα θα τα πούμε μεταξύ μας. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, πρέπει να ρίξουμε τους τόνους. Οπλίζουμε τα χέρια ανεγκέφαλων όσο δε το κάνουμε και οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Για το γεγονός ότι το θέμα προέκυψε επειδή εμπλέκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός: «Οι δύο μεγάλοι δε μαλώνουν ανέκαθεν στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Να μαζευτούμε μόνοι μας οι υπόλοιποι και να κάνουμε πρωτάθλημα δικό μας; Είναι λύση αυτό; Θα τα πούμε μέσα στη Λίγκα και θα πάρουμε αποφάσεις. Οι εν θερμώ αποφάσεις είναι λάθος τις περισσότερες φορές».

Για το τι πρέπει να γίνει στο εξής στη Λίγκα: «Θα πρέπει να παρθούν όμως αποφάσεις που θα τηρηθούν. Να υπάρξει ένα πρωτόκολλο τιμής. Να κοιταχτούμε στα μάτια και να πούμε ως εδώ, δεν πάει άλλο. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, πυροβολούμε το ποδόσφαιρο μόνοι μας».

Για την εικόνα που έχουν τα παιδιά για το ποδόσφαιρο: «Όλα αυτά τα γεγονότα που βλέπουν και τα μικρά παιδιά, δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή είναι. Υπάρχουν οι δύο μεγάλοι, όμως δεν είναι μόνο αυτοί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό, κακά τα ψέματα έχουν εφημερίδες, έχουν μέσα ενημέρωσης και περνάνε νοοτροπίες στον κόσμο. Έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς, έχουν επιτυχίες και τραβάνε τον κόσμο. Πρέπει να γίνουν κινήσεις και από άλλες ομάδες, να υπάρξουν πιέσεις, να αλλάξει κάτι».

Για το ποιοι άλλοι ευθύνονται πλην των «αιωνίων»: «Δεν είναι μόνο οι μεγάλες ομάδες λοιπόν. Πρέπει να παίξει το ρόλο της και η πολιτεία, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να τις πάρουμε πάνω μας σε όσους μας αναλογούν. Να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο που να το χαιρόμαστε. Να έρχεται η οικογένεια, να έρχεται η νεολαία, να περνάει ο κόσμος στο γήπεδο ένα ευχάριστο απόγευμα. Ξανά είπα, μόνοι μας κάνουμε ότι μπορούμε για να δυσφημήσουμε το ποδόσφαιρο».

Για το τι εύχεται να συμβεί: «Η καλύτερη ευχή είναι να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα γεγονότα, να χαμηλώσουμε τους τόνους και να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φτιάξουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved