Τα Χρυσά Βατόμουρα στη… βιομηχανία της Super League!

Τα Χρυσά Βατόμουρα στη… βιομηχανία της Super League!

Αν υπάρχει ένα βραβείο για το οποίο κανείς στο Χόλιγουντ δεν θέλει να φιγουράρει το όνομά του στις υποψηφιότητες, αυτό είναι το Χρυσό Βατόμουρο. Τα επονομαζόμενα Razzies θα μπορούσαν κάλλιστα να εμπνεύσουν και την… βιομηχανία της Super League. Το Onsports παρουσιάζει τις 16 υποψηφιότητες βγαλμένες μέσα από τις... γειτονιές των ομάδων της «μεγάλης κατηγορίας».

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα αντιβραβεία των Οσκαρ, τα οποία «βραβεύουν» τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς και τους χειρότερους των χειρότερων!

Με την υποσημείωση πως η… χοντρή δεν έχει να βγει ακόμη να τραγουδήσει στην συναυλία της Super League, καθώς οσονούπω ξεκινάει η περιπέτεια των play offs και συνεπώς αρκετά πράγματα μπορούν να αλλάξουν, εμείς επιλέξαμε από την δική μας οπτική γωνία, τους 16 παίκτες (ένας από κάθε ομάδα) που θα έβαζαν με τα σημερινά δεδομένα υποψηφιότητα για τα Χρυσά Βατόμουρα στη… βιομηχανία της Super League.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να διευκρινίσουμε πως όλοι οι υποψήφιοι είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έλυσαν πρόωρα τα συμβόλαιά τους και επιβίωσαν στα ρόστερ των ομάδων μέχρι το φινάλε της σεζόν.  


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Καζίμ Ρίτσαρντς

«Αλμυρός» και άτακτος!

Ηρθε μετά βαϊών και κλάδων στους πρωταθλητές τον περασμένο Γενάρη, κόστισε μια μικρή περιουσία (875.000 ευρώ) και έμεινε… μετεξεταστέος. Μόνο με θαύμα θα του δοθεί δεύτερη ευκαιρία να επιβιώσει στο λιμάνι, δεδομένου πως τα δικαιώματά του ανήκουν στην Γαλατάσαραϊ και η οψιόν αγοράς του αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Εκτός από τις μέτριες εμφανίσεις του, επιβεβαίωσε πως σε θέματα συμπεριφοράς δεν είναι και το καλύτερο παιδί του κόσμου!


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Ρούντολφ Γκέργκελι

Το… ελαφάκι των πιτς!

Κινήθηκε μεταξύ πάγκου και εξέδρας εξαιτίας των φτωχών επιδόσεων και των συχνών τραυματισμών του. Η αναιμική παρουσία του έκανε ακόμη πιο δύσκολη την μετά – Σισέ εποχή στην ομάδα του τριφυλλιού. Κάτι περισσότερο προφανώς ήξεραν στην Τζένοα και το περασμένο καλοκαίρι του έδωσαν την ευχή τους για τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό. 10 συμμετοχές και μόλις 1 γκολ, συνθέτουν το μελαγχολικό «κάδρο» του Ούγγρου επιθετικού στην Παιανία.


ΑΕΚ – Στιβ Λεό Μπέλεκ

Ανθρακας ο... θησαυρός!

Το «μαύρο διαμάντι» που συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό με την φανέλα του Πανθρακικού, αποδείχτηκε… άνθρακας στην ΑΕΚ. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εμφανίσεις που δικαιολόγησαν τον θόρυβο της μεταγραφής του και τον δανεισμό του από την Ουντινέζε. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του, έκανε εσχάτως τους φίλους της Ενωσης να αναρωτιούνται για ποιο λόγο «τρώει» την θέση στην ενδεκάδα από τα πιτσιρίκια του κιτρινόμαυρου ρόστερ.  


ΠΑΟΚ – Μπρούνο Τσιρίλο

Κάτι κουρασμένα παλικάρια!

Η άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» γέρνει σαν τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζα στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής περιόδου και ο Ιταλός… τρέχει πανικόβλητος μην τυχόν πέσει και τον πλακώσει! Από την στιγμή που ο Κοντρέρας κούνησε μαντήλι, ο «σέξι Μπρούνο» αποδείχτηκε εξαιρετικά λίγος για να καλύψει το κενό του Χιλιανού και να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά γεράματα.  


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Πίτου Γκαρσία

Σ΄αναζητώ στη Σαλονίκη!

Ξέχασε στην Θεσσαλονίκη και τα αποδυτήρια του Ηρακλή την εκρηκτικότητα, τις επελάσεις και γενικότερα την ποιότητα που έβγαλε με την φανέλα του Γηραιού και ώθησε τους Περιστεριώτες να επενδύσουν στο πρόσωπό του. Ο Γιώργος Δώνης τον εμπιστεύτηκε μέχρι το φινάλε και του έδωσε πολλές ευκαιρίες συμμετοχές, ωστόσο τις περισσότερες από αυτές, τις κλώτσησε (και ενίοτε με στυλ) στην δυτική όχθη του ποταμού!

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Εγκον Ενρίκε

Χαμένος στην Ισπανική… παροικία

Δεν αποδείχτηκε λαβράκι ο Βραζιλιάνος μέσος όπως περίμεναν στην Τρίπολη, όταν το περασμένο καλοκαίρι τον υποδέχτηκαν στην πόλη. Περιορισμένων δυνατοτήτων, κινήθηκε στην σκιά των ποιοτικών Ισπανών μέσων του Αστέρα, με αποτέλεσμα να πάρει λίγα χρόνο συμμετοχής στα πόδια του και μόλις ένα «γεμάτο» 90λεπτο σε σύνολο 12 αγώνων. Δεν θα λείψει σε κανέναν έτσι και αποχωρήσει από την πόλη Αρκαδίας…


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Δημήτρης Παπαδόπουλος

Η «γκάφα» του Κομπότη!

Στην περίπτωσή του κολλάει γάντι το… περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Ασφαιρος και άχρωμος δεν θύμισε ούτε κατά διάνοια με τις εμφανίσεις του τον εκρηκτικό και… on fire επιθετικό που φορούσε κάποτε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Σταθερά αποσυνδεδεμένος με τα δίχτυα στις δέκα συμμετοχές του, δεν δικαίωσε τον Γιάννη Κομπότη που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον επαναπατρισμό του.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο

Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ!

Μπορεί να τελείωσε την σεζόν με επτά γκολ στο ενεργητικό του, ωστόσο «εξαφανίστηκε» μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 4 Δεκεμβρίου και απονεύρωσε την επιθετική γραμμή του ΠΑΣ για ένα μεγάλο κομμάτι του πρωταθλήματος. Η συνολική προσφορά του, δεν συμβαδίζει ούτε με την εμπειρία, ούτε με το υψηλό συμβόλαιό του. Δικαιολογημένα ο Αναστασιάδης του πήρε την φανέλα του βασικού και τον καθιέρωσε στον πάγκο.


ΑΡΗΣ – Κάρλος Τάχα

Γκρίνια, Γκρίνια, γκρίνια...!

Πολύ… μπλα- μπλα και από ουσία μηδέν ο Κολομβιανός μέσος, στη δεύτερη χρονιά της θητείας στους «κίτρινους». Εκανε περισσότερο αισθητή παρουσία του με την «κρεβατομουρμούρα» του για τις καθυστερήσεις των πληρωμών, παρά με την παρουσία και την προσφορά στο χορτάρι. Η προσφυγή του τίναξε την μπάνκα στον αέρα και έκανε πολλές ψυχές στην οδό – Αλκμήνης να κλαίνε τα ευρώ που θα «κληρονομήσει»!  


ΟΦΗ – Φρανσίσκο Βαντίνιο

«Κρέμασε» τον Βέρα!

Παίκτες σαν τον Βαντίνιο υπάρχουν κατά δεκάδες στην Κρήτη Ο Χάιμε Βέρα εισηγήθηκε την μεταγραφή του, ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπο τον παλαίμαχο άσο του ΟΦΗ και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Νίκου Αναστόπουλου στην πρώτη του (ίσως και τελευταία) σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.


ΞΑΝΘΗ – Μάουρο Πόι

Μηδέν εις το πηλίκο!

Μακράν η χειρότερη χρονιά στα πέντε έτη που βγάζει τον άρτο τον επιούσιο με την φανέλα της Ξάνθης. Το γεγονός και μόνο ότι στην στήλη των προσωπικών του γκολ, υπάρχει ένα τεράστιο… κουλαράκι μιλάει από μόνο του και καταδεικνύει την κάκιστη χρονιά του Αργεντινού. Με εξαίρεση κάποια ελάχιστα ματς, ο Πανόπουλος, ο Ουζουνίδης και οι οπαδοί της Ξάνθης αντίκρισαν το «φάντασμα» του ίσως πιο υψηλόμισθου ποδοσφαιριστή στην Skoda.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς

Πικρός… γαλλικός καφές!

Η προϋπηρεσία στο γαλλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Λανς, η οποία ειρήσθω εν παρόδω το καλοκαίρι το 2008 τον απέκτησε έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ(!) από τον Ερυθρό Αστέρα και οι «γεμάτες» χρονιές με την ομάδα του Βελιγραδίου, «γέννησαν» υψηλές προσδοκίες στην «πλατεία». Ελα όμως που ο Σέρβος μέσος δεν έκανε σε καμία περίπτωση την διαφορά στον «καθρέφτη» του γηπέδου και στα περισσότερα από τα 14 παιχνίδια που έπαιξε πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.


ΚΕΡΚΥΡΑ- Χουάν Μαρτίν

Ποιος γκολεαδόρ;

Ακόμη και ο Αχιλλέας Μπέος που του έστειλε τα εισιτήρια για το ταξίδι στην Ελλάδα, θα έτριβε τα μάτια του με τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες δεν απέκτησαν τον γκολεαδόρ το άστρο του οποίου έλαμψε στο Βόλο, αλλά το «φάντασμά» του! Ένα γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στον Αρη και αυτό ήταν όλο για τον Αργεντινό επιθετικό. Στο τέλος του πρωταθλήματος βρέθηκε να… γυαλίζει την εξέδρα και τον καναπέ του σπιτιού του!


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – Μάριο Μπούντιμιρ

Ο κουβάς και το ταμείο!

Υπέγραψε έστω και με αόρατο μελάνι την δυσμενή μετάθεση της κρητικής ομάδας στην Football League. Τα μόλις δύο γκολ (εκ των οποίων το τελευταίο καταγράφηκε τον περασμένο Οκτώβρη!) σε σύνολο 23 αγώνων έστειλαν την ομάδα του με συνοπτικές διαδικασίες στον….κουβά! Κανονικά (και για να κάνουμε λιγάκι χιούμορ) υπήρχε σώμα αθλητικού οικονομικού εγκλήματος θα έπρεπε να επέμβει αυτεπαγγέλτως και να του ζητήσει να επιστρέψει τουλάχιστον τα μισά χρήματα από το ακριβοπληρωμένο συμβόλαιό του στον Απόστολο Παπουτσάκη!


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Αγγελος Χαριστέας

«Χάρι», χωρίς… χάρη!

Δύο πράγματα θα΄χουν να θυμούνται περισσότερο από την αφεντιά του στο Αγρίνιο. Τα μπόλικα ευρώ που κόστισε στον Παναιτωλικό η φετινή συνεργασία τους, αλλά και οι… φωτιές που άναψε με τα όσα δήλωσε (ή δεν δήλωσε) για την κουλτούρα που χαρακτηρίζει την πόλη. Δεν κεφαλαιοποίησε σε καμία περίπτωση την μεταγραφή του και με εξαίρεση κάποιες μικρές αναλαμπές, απέτυχε να προσδώσει χρώμα και δυναμική στην γραμμή κρούσης των «καναρινιών».


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ- Λεάντρο Κάπελ

Βάλε ένα γκολ κι ας πεθάνω!

Κολύμπησε σε ρηχά νερά στην… θάλασσα της Super League. Ο Ολλανδός επιθετικός δεν κούνησε τα δίχτυα στα 17 παιχνίδια που έπαιξε και κατ΄επέκταση δεν προσέφερε καμία απολύτως βοήθεια στους «Μαυραετούς» στην υπόθεση του γκολ, που ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα τους.



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved