«Πρέπει να το ζήσεις…»

«Πρέπει να το ζήσεις…»

Για τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μίλησε σε συμπατριώτες του ο Μάρκο Πάντελιτς, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός φέτος είναι καλύτερος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρβου φορ στο B92:

Για την εμπειρία του στο ντέρμπι των «αιωνίων» τόνισε: «Το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, πρέπει να το ζήσεις, τα άλλα είναι… ιστορίες. Αν δεν έχεις παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν μπορείς να το αντιληφθείς, είναι σα να είσαι ηθοποιός στο γήπεδο. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το συναίσθημα, κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να το ζήσει και να παίζει σε γήπεδα με γεμάτες εξέδρες, όπου κάθε μπαλιά μπορεί να οδηγήσει σε φάουλ ή κάρτα».

Συγκρίνοντας την ατμόσφαιρα με αντίστοιχα παιχνίδια στη Σερβία, υποστήριξε: «Εχουμε παίξει κι άλλα ντέρμπι εδώ στην Ελλάδα και η ατμόσφαιρα είναι εύφλεκτη. Στα ντέρμπι συμβαίνει κάτι που δε γίνεται στα άλλα παιχνίδια, και στη Σερβία η ατμόσφαιρα είναι... κολασμένη. Γι' αυτό τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα. Θυμάμαι έναν αγώνα του Αστέρα, όπου η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, το γήπεδο της Παρτιζάν είχε πάρει φωτιά στα δύο πέταλα. Κατά τη γνώμη μου, τα ντέρμπι στη Σερβία είναι καλύτερα, γιατί υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων. Αυτό χαλάει ίσως λίγο στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν οπαδοί μόνο της μιας ομάδας. Ωστόσο, ποιος ξέρει τι θα γινόταν τότε και αντιλαμβάνομαι ότι είναι φυσιολογικό να μην θέλουν τους οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο».

Για το σαββατιάτικο ντέρμπι, επισήμανε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για όσα έγιναν στο παιχνίδι και μετά. Πριν από τον αγώνα, είχαμε προβάδισμα επτά βαθμών. Αν το αποτέλεσμα του ντέρμπι ήταν διαφορετικό, η διαφορά θα μειωνόταν, αλλά και πάλι θα ήταν δύσκολο να μας φτάσουν. Το ντέρμπι δεν θα έκρινε τον τίτλο, ωστόσο πιστεύω ότι φέτος είμαστε ξεκάθαρα καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην παίξαμε καλά στα ντέρμπι και να κερδίσαμε μικρότερες ομάδας, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Είναι φυσιολογικό να είναι θυμωμένοι και αγανακτισμένοι και φυσικά το περιστατικό στο τέλος του αγώνα δεν είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αμφισβητείται ολόκληρο το πρωτάθλημα».

Για την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε τη δική του διάσταση: «Ειλικρινά πιστεύω ότι νομίζω ότι οι οπαδοί μας είχαν ένταση λόγω της συζήτησης που είχαμε για τα χαμένα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Οπότε θέλαμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Μπήκε γκολ στη λήξη του αγώνα και υπήρξε έκρηξη ενθουσιασμού. Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και δεν είχαν πρόθεση να χτυπήσουν τους παίκτες. Ωστόσο, σε κάθε ομάδα υπάρχουν οι λάθος στιγμές και οι λάθος ενέργειες και αυτό έγινε. Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και χαίρομαι που κανένας τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Γι' αυτό είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και τον εαυτό μου, καθώς μπορέσαμε να τους προστατέψουμε. Τέτοιες σκηνές δεν πρέπει να επαναληφθούν και πιστεύω πως οι περισσότεροι ήρθαν στο γήπεδο για αθλητικούς λόγους».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα, δήλωσε ευχαριστημένος: «Νιώθω πολύ καλά στην Αθήνα, βρίσκονται σε μια φανταστική ομάδα και θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στα μεγάλα πρωταθλήματα. Η ομάδα είναι καλά οργανωμένη, οι παίκτες είναι καταπληκτικοί και η ζωή είναι καλή εδώ, οπότε είμαι ευχαριστημένος».

Τέλος, για την επιστροφή του στην εθνική Σερβίας σχολίασε: «Δεν είναι τώρα περίοδος για κλάματα και αυτοί που δεν έχουν χαρακτήρα, μπορούν να αποσυρθούν τώρα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, διαθέτουμε ποιοτικούς νεαρούς και έμπειρους παίκτες και θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Το παιχνίδι με την Ιρλανδία δεν είναι εύκολο, αλλά οφείλουμε να την κερδίσουμε στο άδειο Μαρακανά».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved