Νίνης: «Ηταν προμελετημένα»

Νίνης: «Ηταν προμελετημένα»

Την εκτίμηση πως τα επεισόδια που συνέβησαν  με τη λήξη του αγώνα στο Καραϊσκάκη ήταν προμελετημένα, εξέφρασε ο Σωτήρης Νίνης σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είπε πως  ενώ εκείνος και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του είχαν μπει στη φυσούνα, κάποιοι την έκλεισαν και δεν επέτρεψαν να μπουν σ’ αυτήν οι Σισέ, Σιμάο, Τζόρβας, Καντέ και Ζιλμπέρτο με αποτέλεσμα να τους επιτεθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ οι αστυνομικοί και οι σεκιουριτάδες δεν έκαναν τίποτα, παρά κάθονταν και κοιτούσαν.

«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στην Αφρική», επισήμανε.

Ο Νίνης είπε πως όλα κύλησαν φυσιολογικά κατά την άφιξη της αποστολής των «πρασίνων» αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως η κατάσταση άρχισε να ηλεκτρίζεται από την στιγμή της αποβολής του Τοροσίδη.

«Όλα τα πράγματα ήταν μια χαρά. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Με το που μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν κάποια δυναμιτάκια, αλλά αυτό το θεωρώ φυσιολογικό. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό, είναι κομμάτι της  ζωής μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, λένε ότι δεν περνάνε αυτά μέσα, αλλά βλέπουμε ότι περνάνε κατά χιλιάδες. Η αλήθεια είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πιο πριν στο ζέσταμα, εκτός από τα δυναμιτάκια δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Εντάξει, η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που ήταν. Το πρόβλημα ήταν πως μετά τη λήξη του αγώνα απ’ ό,τι είχα δει στον γύρω χώρο δεν υπήρχαν σεκιούριτι. Τα τελευταία λεπτά που η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη με την αποβολή του Βασίλη (Τοροσίδη) δεν υπήρχε ασφάλεια», ανέφερε αρχικά ο Νίνης και στη συνέχεια περιέγραψε το σκηνικό στη φυσούνα.

«Γίνεται η κίνηση προς τη φυσούνα, τρέχουμε και μπαίνουμε μέσα, μπήκε ο Λέτο, μπήκα εγώ, κάποιοι άλλοι συμπαίκτες μου, κάποιοι παράγοντες της ομάδας και άνδρες της ασφάλειας. Δεν θυμάμαι ποιοι ακριβώς. Θυμάμαι μόνο ότι συγκρατούσα τον Λέτο που ήταν έξαλλος. Βλέπω ότι γίνεται ένα σκηνικό, βλέπω πως κάποιοι άνδρες κλείνουν τη φυσούνα πίσω μου και έχουν μείνει απ’ έξω οι Καντέ, Ζιλμπέρτο, Σισέ, Τζόρβας, Σιμάο και αρχίζουν να δέχονται κλωτσιές από τον κόσμο. Θεωρώ πως αυτή η κίνηση ήταν προμελετημένη. Είδα σεκιουριτάδες να έχουν φράξει την πόρτα. Προσπαθώ να την ανοίξω και να τραβήξω τους συμπαίκτες μου μέσα, δέχομαι κάποιες κλωτσιές από πίσω, με σπρώχνουν προς τα μέσα και τους άλλους τους απωθούν προς τα έξω. Εβλεπα τον Σιμάο να δέχεται κλοτσιές, τον Σισέ, τον Τζόρβα να τον τραβάνε. Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι του Ολυμπιακού που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν από τους οπαδούς, υπήρχαν όμως κι άλλοι που απλώς κοιτούσαν. Ηταν εκεί ο αστυνομικός διευθυντής που δεν θυμάμαι το όνομά του, έβλεπα τους σεκιουριτάδες μπροστά μου να έχουν φράξει την πόρτα, έβλεπα και άλλους, δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιος ήταν ποιος. Θεωρώ ότι ήταν προμελετημένο. Απορώ, μάλιστα, αφού κυκλοφορούν φωτογραφίες που φαίνεται ότι χτυπούν τους συμπαίκτες μου, πώς υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι δεν είδαν τίποτα; Κάποιοι ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Είπε ακόμα πως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν πήγαν για να επιτεθούν στον Τοροσίδη, αλλά πήγαν να συγκρατήσουν τους Λέτο και Σισέ που ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους μαζί του, αφού οι δυο τους είχαν δώσει ραντεβού με τον παίκτη του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα.

«O Τοροσίδης είναι συμπαίκτης μου στην  Εθνική αλλά έκανε κάποια πράγματα απαράδεκτα. Προκαλούσε πάρα πολύ με τη συμπεριφορά του. Πιο πολύ με τον Τζιμπρίλ και τον Λέτο είχε  τη μεγαλύτερη κόντρα. Ο προπονητής μας, μας τόνισε ότι θα προκληθούμε και πρέπει να προσέξουμε τη συμπεριφορά μας. Ο Λέτο πήγε να βρει  τον Τοροσίδη γιατί είχαν μιλήσει οι δυο τους και είχαν πει «θα τα πούμε στο τέλος στα αποδυτήρια». Φεύγουν μαζί με τον Τζιμπρίλ και τους ακολουθούμε εμείς, εγώ και ο Τζόρβας, για να τους χωρίσουμε και όχι για να βαρέσουμε τον Τοροσίδη, όπως ειπώθηκε. Ο,τιδήποτε έχει γίνει μέσα στο παιχνίδι, δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά απ’ αυτό, γι’ αυτό εμείς πήγαμε να τους  χωρίσουμε. Ο κ. Μαρινάκης ήταν έξω και μας ακολούθησε στα αποδυτήρια. Όπως έτρεξαν οι δικοί μας πρώτοι για να πάνε στο ντόπινγκ κοντρόλ που ήξεραν ότι είναι ο Τοροσίδης, επενέβη η δική μας ασφάλεια, συγκράτησαν τους συμπαίκτες μου Λέτο και Σισέ, τους έβαλαν στο δωμάτιο  κι εγώ με τον Αλέξη (Τζόρβα) μείναμε έξω από την πόρτα του αντιντόπινγκ κοντρόλ. Μέσα βρίσκονταν ο Κατσουράνης και ο Αβραάμ. Εχω μείνει έξω από την πόρτα και έρχεται ο κ. Μαρινάκης προς το μέρος μου και μου λέει: «Τι θέλεις εδώ Νίνη;». Του λέω: «Περιμένω τους συμπαίκτες μου να φύγουμε». Και τότε με σπρώχνει και μου λέει: «Φύγε από εδώ, σας γ…». Ερχεται ένας αστυνομικός να με τραβήξει, του λέω ότι δεν φεύγω αν δεν πάρω τους συμπαίκτες μου και με αφήνει. Βγαίνει ο Κατσουράνης και μας φωνάζει να φύγουμε. Ο Λέτο φώναξε μόνο μια φορά. Εψαχνε τον Τοροσίδη, ρωτάει «πού είναι;». Μετά δεν ξαναέκανε τίποτα».

Αναφερόμενος στο επεισόδιο Μαρινάκη - Τζόρβα είπε:

«Ημουν μπροστά στο επεισόδιο με τον Αλέξη. Με τον Σισέ δεν ήμουν, αλλά ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι. Είχα πάει στο δωμάτιο να πάρω τον συμπαίκτη μου, έχουν ανοίξει ένα διάδρομο να φύγουμε οι σεκιούριτι, οι  υπεύθυνοι ασφαλείας και όλοι όσοι είχαν προηγουμένως κλείσει το δρόμο, γυρνάει ο Αλέξης προς τον κ. Μαρινάκη και του λέει: «Συγχαρητήρια!». Ο κ. Μαρινάκης του απαντάει: «Φύγε, γιατί σας γ… σήμερα!». Εκεί του απαντάει ο Αλέξης:  «Είστε ένα χρόνο στη ομάδα και έχετε φέρει το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Πρέπει να ντρέπεστε που είστε πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα. Τι παράδειγμα δίνετε;». Όταν πια φύγαμε και κατευθυνθήκαμε προς το πούλμαν αρχίζει να μας βρίζει ο κ. Μητρόπουλος. Του λέω: «Πρόσεξε πώς μιλάς Μητρόπουλε». Με κρατούσε και ο κ. Ζουρούδης, ο γιατρός του Ολυμπιακού. Μετά περνάει μπροστά από το πούλμαν, μας βρίζει ξανά και είναι όλοι εξοργισμένοι».

Ο Σωτήρης Νίνης ξεκαθάρισε πως το θέμα με τον Τοροσίδη έχει λήξει, καθώς αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν μιλήσει ήδη μαζί του και τους ζήτησε συγνώμη.

«Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Δεν υπάρχει πια κανένα πρόβλημα. Εχουμε μιλήσει με τον Τοροσίδη, έχει ζητήσει συγγνώμη. Εχει κλείσει η ιστορία με τον Βασίλη».

Είπε ακόμα πως είναι πεπεισμένος ότι ο Σισέ είναι αποφασισμένος 1000% να φύγει από την Ελλάδα και πως ο ίδιος δικαιολογεί τόσο τον Γάλλο συμπαίκτη του, όσο και τον Ζιλμπέρτο, γιατί δεν υπάρχει λόγος να μένουν σ’ αυτό το απαξιωμένο πρωτάθλημα.

«Εφόσον το έχει πει και το σκεφτόταν ήδη, νομίζω πως θα φύγει... Δεν υπάρχει λόγος να παίζουν τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα, θα ρωτήσουν αυτούς τους παίκτες και τι θα πουν; Θα θέλει να έρθει ένας ξένος παίκτης και τι θα του πουν; Οτι θα πάρει μεν τα λεφτά του αλλά πού θα πάει να παίξει; Πολύ θα το θέλαμε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή η ιστορία θα ξεχαστεί και οι υπεύθυνοι δεν θα λάβουν τα μέτρα τους... Για τους παράγοντες μιλάω όχι μόνο για τους υπεύθυνους της Πολιτείας...».

Αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν ηρεμήσει ακόμα με όσα έχουν συμβεί και πως όλα όσα έγιναν δεν συμβαίνουν ούτε στην Αφρική.

«Δεν έχουμε ηρεμήσει ακόμη... Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε ακόμα... Η ένταση που χουμε μετά τον αγώνα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε κατά τη διάρκεια του ματς. Αντε η διαιτησία να πάει στο καλό, αδικηθήκαμε, αλλά δεν μένουμε εκεί. Ομως, αυτό που έγινε στη φυσούνα ήταν προμελετημένο, αυτό είναι το χειρότερο. Δεν μπορεί οι αστυνομικοί να κοιτάνε και οι συμπαίκτες μου να τρώνε το ξύλο. Δεν γίνονται ούτε στην Αφρική αυτά τα πράγματα. Να μπαίνουν οπαδοί και να χτυπάνε τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο... Έναν παίκτη σαν τον Ζιλμπέρτο! Το επίπεδο του Ζιλμπέρτο είναι ανώτερο...».

Ο Νίνης είπε ακόμα πως οι  υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου συμπεριφέρονται σαν να είναι οπαδοί και χούλιγκαν και  πως όσο το κάνουν αυτό δεν υπάρχει μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τόνισε πως αυτή δεν είναι  η άποψη μόνο των παικτών και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά όλων των Ελλήνων φιλάθλων με τους οποίους ο ίδιος συζητά.

«Αν οι άνθρωποι που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν, δεν υπάρχει μέλλον. Αυτά που λέω δεν είναι η άποψη μόνο των φιλάθλων και των παικτών του Παναθηναϊκού. Είναι η άποψη όλων των Ελλήνων φιλάθλων, το ξέρω γιατί συζητώ μαζί τους. Εφόσον λοιπόν δεν σέβονται ούτε τον Παναθηναϊκό, θα σεβαστούν τους μικρότερους;  Εμείς τιμωρηθήκαμε για όσα έγιναν με τους οπαδούς μας... Πιστεύω πως κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν και δεν ξέρω γιατί κάποιοι δεν επεμβαίνουν…».

Τόνισε δε πως μπορεί να καλυτερεύσει το ποδόσφαιρο, αλλά κάποιοι το θέλουν να βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση και να παίρνουν «νταηλίκι» τους αγώνες για τους δικούς τους λόγους.

«Αυτός που κάνει αυτά κι έχει και ένα παιδί, το παιδί του τι θα κάνει μετά; Θα μείνει στην κερκίδα και θα κοιτάει; Θα μπει στο γήπεδο και θα κάνει τα ίδια. Να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους τους φιλάθλους που έκαναν ό,τι έκαναν. Αλλά δεν θέλουν, θέλουν να παίρνουν τα ματς με νταηλίκια».

Στην προτροπή, εξάλλου, να στείλει ένα μήνυμα στον κ. Μαρινάκη είπε πως επειδή ξέρει ότι έχει παιδί και επειδή είπε ότι δεν είδε τίποτα να συμβαίνει στη φυσούνα, θέλει να τον ρωτήσει πώς θα του φαινόταν να βλέπει να χτυπάνε το παιδί του στη φυσούνα, γιατί κι εμείς παιδιά 20 χρόνων παιδιά είμαστε, είπε χαρακτηριστικά...

«Ξέρω πως ο κ. Μαρινάκης έχει παιδί. Πώς θα του φαινόταν να του χτυπούσαν το παιδί του; Εμείς που ήμασταν στην φυσούνα παιδιά είμαστε... Πώς θα του φαινόταν να του χτυπούσαν το παιδί του και να το έβλεπε από την τηλεόραση;».

Ο Νίνης αναφέρθηκε εξάλλου και στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα: «Στην αρχή δεν ήμασταν καλοί, μετά το 35λεπτο βγήκαμε μπροστά... Ο Ζιλμπέρτο ήταν πολύ καλός και η απόδοση του Λέτο ήταν καλή. Ο Ολυμπιακός πάντα στο β΄ ημίχρονο πέφτει η απόδοσή του. Σίγουρα έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι, όλοι το είδαν ότι έπρεπε να κερδίσει... Απορώ πώς μιλούν για πλασματικά σκορ. Μάλλον θα έβλεπαν άλλο παιχνίδι».

Οσο για τον προπονητή του, Ζεσουάλδο Φερέιρα και την συμβολή του στην μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, είπε: «Τα χει δει όλα μέσα σε τρεις μήνες, έχει δώσει άλλη πνοή στην ομάδα με την τακτική του και την συμπεριφορά του απέναντι στους παίκτες.

Τέλος στην ερώτηση αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν άσεμνες χειρονομίες προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού είπε: «Οχι, δεν κάναμε καμία χειρονομία απέναντι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αντίθετα, άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν χειρονομίες. Και κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όλα αυτά».



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved