«Χ»αμόγελα παραμονής για Κέρκυρα, 1-1 με Άρη (photos+videos)

«Χ»αμόγελα παραμονής για Κέρκυρα, 1-1 με Άρη (photos+videos)

Την παραμονή της στην Super League πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (22/4) η Κέρκυρα έπειτα από την ισοπαλία (1-1) με τον Άρη και την ήττα του Εργοτέλη στα «Πηγάδια» από την SKODA Ξάνθη (4-2).

Οι «Φαίακες» έκαναν το… θαύμα που λίγοι περίμεναν και ακόμα πιο… λίγοι πίστευαν. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Τίμου Καβακά, το οποίο μετά την έλευση του Έλληνα τεχνικού έκανε πορεία… πρωταθλητισμού, κατάφερε να παραμείνει και τη νέα σεζόν στα «σαλόνια» της Super League, καθώς τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής ήταν με το μέρος του.

Οι νησιώτες άνοιξαν το σκορ στο 23’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωάννου, ωστόσο στο 37’ ο Ακόστα έφερε το ματς στα… ίσια. Ωστόσο, από την στιγμή που ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στην SKODA Ξάνθη στα «Πηγάδια», οι «Φαίακες» πανηγύρισαν την παραμονή στην κατηγορία.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ελέω και του κινήτρου που είχε για την εξασφάλιση της παραμονής. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Τίμου Καβακά ήταν αυτό που έλεγξε την αναμέτρηση και απείλησε την εστία του Μιχάλη Σηφάκη σε τέσσερις περιπτώσεις στα πρώτα 20 λεπτά.

Συγκεκριμένα, στο 4’ ο Καλαντζής απείλησε με σουτ, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε, κάτι που έγινε και τρία λεπτά αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον Έλληνα τερματοφύλακα να βγαίνει και πάλι νικητής.

Στην συνέχεια ήταν η… σειρά του Ιωάννου να αναλάβει… δράση για τους «νησιώτες», καθώς στο 15’ έκανε το γυριστό σουτ, έπειτα από μπαλιά του Αγρίτη, αλλά ο Λαζαρίδης με προβολή έδιωξε σε κόρνερ και στο 18’ νέο γυριστό σουτ του υψηλόσωμου φορ των φιλοξενούμενων βρήκε σε ετοιμότητα τον Σηφάκη, ο οποίος μπλόκαρε.

Ο Άρης προσπάθησε να… αντιδράσει και έφτασε με αξιώσεις στα καρέ της Κέρκυρας, όταν στο 22’ ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Αναστασόπουλος με ωραία επέμβαση απέκρουσε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του αρχηγού του Άρη στον Ιωάννου.

Ο… παθών ανέλαβε να εκτελέσει την… εσχάτη των ποινών και δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Σηφάκη να ανοίξει το σκορ για τον ΑΟΚ, ο οποίος απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα στη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Το τέρμα των φιλοξενούμενων φαίνεται πως... ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι θέλησαν να αντιδράσουν και να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 29’ το σουτ του Ουμπίντες βρήκε σε ετοιμότητα τον Αναστασόπουλο, ενώ στο 32’ ο πορτιέρο της Κέρκυρας έχασε την φάση, αλλά το πλασέ του Λαζαρίδη έφυγε άουτ.

Η υπεροχή του Άρη έφερε… καρπούς στο 37’ με πρωταγωνιστή τον Ακόστα. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων πήρε το… ριμπάουντ από τοπ άσχημο διώξιμο του Μαϊστόροβιτς, με αλλεπάλληλες προσποιήσεις βρήκε τον… διάδρομο και με δυνατό σουτ, από το ύψος της περιοχής, έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο προπονητές θέλησαν να αλλάξουν την… εικόνα των ομάδων τους. Για τον λόγο αυτό, ο Μασάδο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σολτάνι και ο Καβακάς τον Μπάρκογλου στις θέσεις των Καστίγιο και Αγρίτη, αντίστοιχα.

Η είσοδος του Αλγερινού έδωσε μία άλλη… πνοή στο «συγκρότημα» της Θεσσαλονίκης, μια και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των «Φαιάκων». Στο 62’ ο βιρτουόζος άσος έφυγε στην αντεπίθεση, προσπάθησε να βρει τον… δρόμο προς την εστία, κλείστηκε, έκανε τη σέντρα – σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, το σουτ του Σολτάνι βρήκε σε ετοιμότητα τον Αναστασόπουλο που μπλόκαρε.

Η Κέρκυρα θέλησε να βγει στην επίθεση και να πετύχει ένα τέρμα που θα «κλείδωνε» την παραμονή, αλλά στο 69’ το σουτ του Καλαντζή κόντραρε σε αμυντικό και ο Σηφάκης δεν δυσκολεύτηκε να «μαζέψει» την μπάλα.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ARIS_KERKYRA_220412{/akamai}

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Άρης – Κέρκυρα, μέσα από το γήπεδο του Onsports.

«Χ»αμόγελα παραμονής για Κέρκυρα, 1-1 με Άρη (photos+videos)



Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved