Πρόβα τζενεράλε με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό… (photos+videos)

Πρόβα τζενεράλε με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό… (photos+videos)

Στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στο Περιστέρι και μόλις έκτη συνολικά για φέτος υποχρέωσε τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός. Με γκολ των Μαρκάνο (61’) και Φετφατζίδη (66’), οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0, έξι μέρες πριν το… σοβαρό παιχνίδι, αυτό του ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου. Χαμένο πέναλτι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Φουστέρ.

Το σημερινό ματς του Περιστερίου δεν ήταν ακριβώς, έμοιαζε όμως με πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Και λέμε δεν ήταν ακριβώς, αφενός γιατί έλειπε το σοβαρό κίνητρο, αφετέρου επειδή οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους εντελώς διαφορετικά από ότι αναμένεται να τις παρατάξουν το ερχόμενο Σάββατο στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Αμφότεροι, πάντως, επέλεξαν το 4-3-3, κάτι που στην περίπτωση του Γιώργου Δώνη δεν ήταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο, ο 42χρονος τεχνικός προτιμά το 4-4-2. Ο κόσμος, βέβαια, δεν έδωσε και ιδιαίτερη σημασία στην έλλειψη σοβαρών κινήτρων και αντιμετώπισε σαν γιορτή το παιχνίδι, πιθανότατα γιατί αποτέλεσε τη δική του προετοιμασία ενόψει της… άλλης γιορτής (ας ελπίσουμε) που έπεται. Παράλληλα, δε, επιβράβευσε τους ποδοσφαιριστές του Δώνη για την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησαν τραγουδώντας σε όλο το 90λεπτο παρά την αρνητική εξέλιξη που είχε για την ομάδα τους το ματς.

Όσοι βρέθηκαν στο Περιστέρι, όπως και αυτοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, σίγουρα ελπίζουν το θέαμα στον τελικό να είναι κλάσης ανώτερο από αυτό που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Με εξαίρεση δύο σουτ του Φετφατζίδη, το ένα στο 16’ και το δεύτερο στο 31’ από εκτέλεση φάουλ (αμφότερα αποκρούστηκαν από τον Ράντμαν) και μια επικίνδυνη αντεπίθεση του Ατρομήτου στο 33’ που χαραμίστηκε από τον Μήτρογλου (άνοιξε πολύ τη μπάλα και δεν πρόλαβε να πασάρει στον αφύλαχτο Καραγκούνη), το πρώτο 45λεπτο χαρακτηρίστηκε από μετριότητα. Ο Ολυμπιακός ανέλαβε τα ηνία μετά το αναγνωριστικό αρχικό δεκάλεπτο, ωστόσο ήταν φλύαρος και ασύνδετος. Ο δε Ατρόμητος, προτίμησε να δώσει χώρους και να παίξει στην κόντρα, δεν έφτιαξε όμως ούτε μία καθαρή ευκαιρία. Εν κατακλείδι, πιο πολλές συγκινήσεις πρόσφερε ο dj ο οποίος στο ημίχρονο έπαιξε Δημήτρη Μητροπάνο, παρά οι παίκτες του Δώνη και του Βαλβέρδε…

Άλλο ματς…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς. Στο 46’, ο Οικονόμου έβγαλε τη σέντρα, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κάρολ ήταν σε επίκαιρη θέση, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Επειτα από κάθετη του Μακούν, Ντιόγκο και Νάστος διεκδίκησαν τη μπάλα, ο Βραζιλιάνος έπεσε και ο Βοσκάκης έδειξε άσπρη βούλα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η εκτέλεση του Φουστέρ, ωστόσο, ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα ο Ράντμαν όχι απλά να αποκρούσει, αλλά να μπλοκάρει και τη μπάλα. Οι οπαδοί του Ατρομήτου, πάντως, δεν έχασαν την ευκαιρία και ενέτειναν τις αποδοκιμασίες (ξεκίνησαν πριν καν αρχίσει το ματς) προς τον διαιτητή από το Ρέθυμνο, που είχε διευθύνει και τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης (πολλά παράπονα τότε οι Περιστεριώτες.

Το ματς «άναψε», ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Ράντμαν λειτούργησε άψογα στο 60΄νικώντας για δεύτερη φορά τον Φουστέρ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, έπειτα από σέντρα του Μοντέστο και κεφαλιά του Μέλμπεργκ, η άμυνα των γηπεδούχων συνελήφθη κοιμώμενη και ο Μαρκάνο δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα από κοντινή απόσταση. Στην αμέσως επόμενη καλή φάση, ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το τρίποντο, χάρη σε ένα πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα του Φετφατζίδη. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή και έφυγαν στην κόντρα. Ο Φέισα έβγαλε την πάσα στον βραχύσωμο χαφ και ο τελευταίος την «έσκαψε» περνώντας τη πάνω από τον Ράντμαν και αναγκάζοντας τους φίλους του Ατρομήτου να τον χειροκροτήσουν ιπποτικά. Ο Ατρόμητος έχασε μια καλή ευκαιρία να μειώσει με τη… σέντρα (τσαφ ο Μήτρογλου), ωστόσο ο κόσμος δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη του ματς. Συνέχισε να χειροκροτεί όλες τις αξιόλογες προσπάθειες και να ασχολείται με τον τελικό…

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Ατρόμητος ήταν πιο ευδιάθετος, μπήκε μια-δυο φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Κάρολ, ενώ έχασε και μια καλή ευκαιρία με τον Οικονόμου να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων». Ηταν, πάντως, εμφανές ότι οι παίκτες των δύο ομάδων δεν είχαν διάθεση να ρισκάρουν. Προτίμησαν να περάσει ο χρόνος και να ολοκληρωθεί ο αγώνας χωρίς τραυματισμούς, καθώς ακολουθεί το ματς του Σαββάτου το οποίο άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία. Αν μη τι άλλο, η περίοδος έκλεισε με τον πλέον θετικό τρόπο για τον Ολυμπιακό κι ο Βαλβέρδε θα θυμάται ότι στο προτελευταίο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο, οι παίκτες που επέλεξε τον έβγαλαν… ασπροπρόσωπο. Οσο για τους γηπεδούχους, κρατούν το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και την 4η θέση που κατέλαβαν στην κανονική περίοδο.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL _ATROMITOS_OSFP_220412{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ Ατρομήτου και Ολυμπιακού

Πρόβα τζενεράλε με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό… (photos+videos)



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved