Με αέρα στα play offs ο Παναθηναϊκός, κέρδισε με 4-0 τον Παναιτωλικό (photos+videos)

Με αέρα στα play offs ο Παναθηναϊκός, κέρδισε με 4-0 τον Παναιτωλικό (photos+videos)

Τον… χαβά του συνεχίζει ο Παναθηναϊκός που όχι μόνο έκανε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, με το εμφατικό 4-0 επί του Παναιτωλικού, αλλά μπαίνει στα play offs με ανεβασμένη ψυχολογία και βαθμολογικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων, έναντι των υπολοίπων αντιπάλων του!

Για μια ακόμα εβδομάδα, το «τριφύλλι» πήγε κόντρα στην λογική και έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στοιχεία εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που θα περίμενε κανείς από μια… ακέφαλη ομάδα, η οποία τραβάει τον ανήφορο εδώ και πολύ καιρό...

Τεχνική ηγεσία και παίκτες όχι απλά έκαναν το καθήκον τους, κερδίζοντας τον Παναιτωλικό και παίζοντας για την ιστορία τους, αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισαν ψυχολογικό και βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΚ που θα βρουν απέναντι τους στα play offs!

Στα αξιοσημείωτα και η παρθενική συμμετοχή του Αλέξανδρου Ταμπάκη με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο παιχνίδι, με τον 19χρονο τερματοφύλακα να αντικαθιστά τον Κοτσόλη στο 85’.

Πως έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, τον Βύντρα δεξιά, τον Σπυρόπουλο αριστερά και τους Καντέ – Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ο Βιτόλο έπαιξε ως «κόφτης», έχοντας μπροστά του τους Ζέκα και Καραγκούνη, ενώ στην τριπλέτα της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Ρούντολφ δεξιά, ο Κουίνσι αριστερά και ο Τοτσέ στην κορυφή.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με τον Τζενάμο στο τέρμα, τον Παλαιολόγο δεξί μπακ, τον Άντι αριστερό και τους Ντολεζάι – Εντζενγκουέλε στα στόπερ. Στην μεσαία γραμμή οι Κούσας και Φερνάντες ήταν τα αμυντικά χαφ,  με τον Ρότσα μπροστά τους, ενώ ο Καμαρά έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ, ο Μπουμάλ ως αριστερός και ο Πασάς μοναδικός προωθημένος.

Με... μιάμιση φάση
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε λίγο πιο «ζεστά», «τρέχοντας» την μπάλα και επιδιώκοντας να απειλήσει κυρίως από τα άκρα, χωρίς όμως να τα καταφέρει με εξαίρεση κάποια σουτ των Ζέκα (δις) και Ρούντολφ. Η καλύτερη στιγμή ήταν εκείνη στην οποία έμελλε να σημειωθεί και το 1-0, μετά από ατομική ενέργεια του Κουίνσι...

Όταν στο 18’ ο Γκανέζος άσος άνοιξε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι»! Ενώ ακολούθησε μόλις μια ακόμα, ένα λεπτό πριν τη λήξη, με τον Τοτσέ να υποδέχεται ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, να γυρίζει και να σουτάρει αλλά το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Απλά ακίνδυνος
Ο Παναιτωλικός στον αντίποδα προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τζενάμο, παίζοντας «σφιχτά» στο κέντρο και με μακρινές μπαλιές κυρίως προς τον Καμαρά στα δεξιά για να επιτεθεί και να δημιουργήσει φάσεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην φανεί επικίνδυνος σε καμία στιγμή των 45 λεπτών, αρκούμενος μόνο σε ημιτελείς προσπάθειες και μια κεφαλιά του Κούσα, ενώ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι. Ενδεικτικό της εικόνας του, πάντως, είναι και το ότι ο Γιάννης Νταλακούρας έκανε την πρώτη του αλλαγή στο… 38’, βάζοντας τον Θεοδωρίδη αντί του Πασά…

«Πράσινη» καταιγίδα!
Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν. Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι και μέσα σε διάστημα έξι  λεπτών έκαναν τρεις φάσεις, ενώ έβαλαν και ένα ακόμα γκολ! Η προειδοποιητική βολή ήρθε από τον Κουίνσι στο 49’, για να ακολουθήσει το πολύ καλό «κόψιμο» της μπάλας του Καραγκούνη και το σουτ του Ζέκα που κατέληξε τελικά κόρνερ και εν τέλει το 2-0, με τον Τοτσέ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Βύντρα και να σκοράρει προ κενής εστίας!

Με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει… μη αναστρέψιμο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες του πάγκου, βάζοντας μάλιστα ταυτόχρονα Νίνη και Χριστοδουλόπουλο στις θέσεις των Καραγκούνη και Ρούντολφ στο 67 λεπτό.  

Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο ρυθμός τους όχι μόνο δεν χάθηκε, αφού συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις αλλά αντιθέτως ήταν η αιτία που ήρθαν και δυο ακόμα γκολ! Αρχικά με τον Τοτσέ στο 82’ σε μια αντεπίθεση και τρία λεπτά αργότερα με τον Χριστοδουλόπουλο, επίσης στην «κόντρα»…

Ήθελε αλλά ατύχησε…
Οι Αγρινιώτες έκαναν στην ανάπαυλα μια ακόμα αλλαγή, με τον Καραμαλίκη να αντικαθιστά τον Ρότσα, σε ένα πιο επιθετικογενές σχήμα. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αν δε ακυρωνόταν -κακώς- το γκολ του Εντζεγκουέλε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν κάθε άλλο παρά… υποτάχθηκαν στην μοίρα τους.

Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγε κανείς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το γκολ της… τιμής είτε με τον Εντζεγκουέλε, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε με υπερένταση ο Κοτσόλης στο 68’, είτε στο αμέσως επόμενο λεπτό με το σουτ του Καμαρά να κοντράρει πάνω στον Καντέ. Η καλύτερη στιγμή τους πάντως ήταν αναμφίβολα στο 80ο λεπτό, όταν το… σόλο του Καμαρά και το πλασέ του δεν μετατράπηκε σε γκολ χάρη στην επέμβαση του Κοτσόλη!

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_PANAITOLIKOS_220412{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού λεπτό προς λεπτό από το Οnsports

Με αέρα στα play offs ο Παναθηναϊκός, κέρδισε με 4-0 τον Παναιτωλικό (photos+videos)



«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved