Η επόμενη μέρα των «πρασίνων»

Η επόμενη μέρα των «πρασίνων»

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει και κέρδη από την «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» του Σαββάτου. Το Onsports σας τα παρουσιάζει.

Μπορεί να χάθηκε ένα πρωτάθλημα, να «κλάπηκε» μια καθαρή νίκη από τον Παναθηναϊκό και να κακοποιήθηκαν ηθικά – όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας – ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση και κόσμος του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι «πράσινοι» από το ντέρμπι του Σαββάτου (19/02) μπορούν να κρατήσουν πράγματα που θα τους επιτρέψουν να αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα.

Τα αγωνιστικά κέρδη

Αγωνιστικά στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός, πέρασε ένα αρκετά δύσκολο πρώτο ημίχρονο, όμως απέδειξε ότι δεν αποτελείται από… «x-players», αφού στην επανάληψη είχε δυνάμεις και καθαρό μυαλό να παίξει στα ίσα και καλύτερα από τον Ολυμπιακό, κάνοντας το δικό του παιχνίδι και φτάνοντας ουσιαστικά στη νίκη.

Τόσο ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός εξουδετέρωσε τα ατού των Πειραιωτών, όσο και η επιθετική του ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα, έδειξαν ότι το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας έχει βελτιωθεί. Η δουλειά που κάνει άλλωστε ο Φερέιρα αναγνωρίζεται και φάνηκε ότι αποδίδει καρπούς. Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, οι αλλαγές που έχει φέρει ο Πορτογάλος είναι αρκετές και φάνηκε από το γκολ – άσχετα από την ακύρωση – του Κώστα Κατσουράνη.

Έδειξαν «καρύδια»

Σε διαφορετική περίπτωση, μετά από μια τέτοια ήττα και μετά από τέτοια ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Φάληρο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πήγαινε στην Παιανία με διαφορετικές διαθέσεις. Τι άλλαξε; Η συμπεριφορά της ομάδας, των παικτών κυρίως, στα όσα αντιμετώπισε το «Καραϊσκάκης». Η αντίδραση και η μαγκιά που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» στο Φάληρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπούσουλας για τα επόμενα χρόνια και τα επόμενα ντέρμπι που θα έρθουν και θα είναι εξίσου ή και περισσότερο δύσκολα.

Δεν επικροτεί κανείς βέβαια βίαιες και αντιαθλητικές συμπεριφορές, αν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς έτσι τα όσα έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, ωστόσο οι «πράσινοι» έπαψαν να κάνουν αυτό που τους κατηγορούσαν για χρόνια οι οπαδοί τους. Να γυρνούν και το… άλλο μάγουλο στις προκλήσεις των αντιπάλων…

Ο κόσμος στο πλευρό τους

Αλληλένδετη με την παραπάνω ενότητα, και η συμπεριφορά του κόσμου. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός – και κυρίως όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα – δε νιώθουν μόνοι τους και απέναντι στον κόσμο μετά από μια ήττα σε ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η υποδοχή στην Παιανία, η διαμαρτυρία στην ΕΡΤ, τα συνθήματα και η αναγνώριση της προσπάθειας που έκαναν οι «πράσινοι» απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και τα τραγελαφικά γεγονότα του Φαλήρου, έφεραν πιο κοντά την ομάδα στον κόσμο και όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά υπάρχει και πάλι «δέσιμο» με τους οπαδούς.

Κι αν… μείνει;

Ένα θέμα που απασχολούσε, απασχόλησε και θα απασχολεί, ανεξάρτητα από το ντέρμπι και τα όσα έγιναν το Σάββατο, ήταν αυτό της παραμονής ή όχι του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι. Ο Γάλλος εμφανώς αηδιασμένος – ασχέτως αν κάποιοι πίστευαν ότι έψαχνε για δικαιολογία – δήλωσε ότι οι μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι οι τελευταίοι του στο «τριφύλλι».

Ο κόσμος τον προέτρεψε όμως να μείνει. Να μείνει για να πολεμήσει όπως αυτός ξέρει να κάνει, όπως απέδειξε ότι μπορεί και ο Γάλλος ίσως και να το σκεφτεί. Μπορεί το «ντέρμπι της ντροπής» να πεισμώσει ακόμα περισσότερο τον Σισέ και να τον κάνει να θελήσει να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα – αυτό της επόμενης χρονιάς αφού το φετινό «πέταξε» - με τον Παναθηναϊκό, για να αποδείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved